|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Tulci
Jedna opaska... Tualatin Celeron se od PIII Celerona razlikuje u keš memoriji koja je kod PIII 512kb, a kod Celerona 256kb... Taj je celeron koštao 700kn dok je PIII bio 1200kn To je samo moja opaska, inace su cijene sasvim uredu i moja preporuka za te celerone, vrijede svaku kunu, ja imam 2 ![]() EDIT: Napisao sam dolje ali je obrisano: Svaki dan naucim nesto novo, tnx ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 20.10.2007. u 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Recimo: PIII-S Tualatin aka moj san ![]() http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL5XL PIII Tualatin vulgaris http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL64W |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
ovo sto si ti dao link na P3 1200 256kb, to nije tualatin jezgra, vec coppermine... tualatin jezgre sa 256kb cache-a su celeroni a oni sa 512kb cachea su punokrvni tualatini, tzv P3-S, gdje ovo S zapravo kaze da je tualatin jezgra i po tome se razlikuje od CuMinea... jos ti pise na ss proca da je celeron. nadam se da je sve razjasnjeno, odo na ![]() i jos jednom sry na OT SU ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Ode ovo u OT, ali moram reagirati, Coppermine jezgra je bila 0.18 mikrona, a Tualatin 0.13, evo ti primjer klasicnog Coppermine-a. http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL5QW Coppermine je dosegao vrhunac sa 1.1GHz i dalje je sisao samo Tualatin....sto se i po voltazi 1.5V kod oba koja sam ja naveo lijepo vidi...Coppermine je sibao na 1.75V ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo deckovi, ja vama prebacio pricicu tu pod Intel pa derite do mile volje ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
LOL ja se još pitam od kud ovakav thread, nema uvoda ništa, samo odjednom žustra diskusija ![]() Netko je počistio prije mene... ![]() ![]() Vin EuroDizel je u pravu. Bilo je punkovrnih Tulaca sa 256 kb L2 cachea i razlikovali su se od Copperminea po proizvodnom procesu i taktu, kao što je i sam rekao. PIII-S su sa 512 kb L2 a PIII su vulgaris Tulci sa 256 kb L2. Coppermine je imao def. napon od 1.75V a max. od 2.1V, a Tulci sa 256 kb L2 su imali def. oko 1.45V i max. na oko 1.75V. Najbrži Coppermine se zaustavio na 1.13 GHz, dok su Tulci išli do 1.4 GHz. Celeron, tj. Tualeroni su isto imali 256 kb L2. Stvar je u tome da su oni imali 100 MHz FSB i više latencije L2 keša u odnosu na PIII. Predivni prockasi ti Tulci ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Tualatin je u ono vrijeme bio strašna pila. I još hladan! A najjača stvar je što je celeron konačno dobio 256 kb cashe-a. Inače, razlika između PIII tulca i celerona tulca bio je samo fsb pa je celeron radi većeg množitelja bio i puno bolja kupnja, pogotovo zbog problema sa brzinom tadašnjeg SD-RAM-a. Tako je vrlo lako bilo od celeronka napraviti brzi PIII samo promjenom fsb-a jer su mnogi radili brže na def. voltažama. Modeli su bili: Celeron Tualatin - 256 L2, 100 fsb PIII Tualatin - 256 L2, 133 fsb PIII-s Tualatin - 512 L2, 133 fsb.
![]() |
#8 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Avocado
|
jes, jes, sad kad sam malo prosvrljo sam se sjetio, imas praf vin, sry sto te napah odma ![]() iam i ja 2 celera tualatina 1000 i 1100, oba clockana bez dizanja voltaze na 133fsb, savrseno, rade oba, jedan sa 768MB rama drugi sa 512.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sa 512 rama i na Solteku sa VIA čipsetom.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Avocado
|
![]() |
#13 |
3.14zda ®
|
Hehhe, sad ste mi nabili nostalgiju za mojim PII 233 Klammathom, kojem sam vadio mast godinu dana 1990 i neke...jednog dana krepao vent na kuleru pa je u nedostatku danasnjih aditiva i pasti i sta ja znam cega sve ne dobio malo svinjske masti da proradi za podmazivanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam doma Epox plocu sa i815 chipsetom, al ne radi. Izgleda da je do kondeva koji su procurili. I Celera Tulca 1,2GHz. Dobio to od frenda. Rado bi to osposobio za neku lan mašinu, jer imam brdo SD-rama i agp grafi doma. ![]()
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Eh, ta TUSL2-C, ja nosim svoj zadnji primjerak upravo u postu ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
3.14zda ®
|
Hehe, ja sam imao Celeron 1.4Tulac, Asus TUSL2-C sa Asus iPanelom deluxe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|