|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
CPU za Soyo SY-6KD
Kako mogu znati kolika je max. podržana brzina proca od mb-a. Ploča je Soyo SY-6KD, za dva PII/Celeron Slot1. Na stranicama Soyo ima review matične, ali nema podržana brzina. Negdje drugdje pročitao 233-333MHz. Prije je unutra bio Celeron 333MHz, a radila je i sa 533MHz Celeron (preko adaptera). Mislim da unutra ne može Tualatin, ali trebali bi PIII. Kakav bi adapter trebao za pIII/celer? Da li bi 2x pr.500MHz PIII, 256 SDRAM bilo dovoljno za WinXP, znači brzina nije bitna, glavno da je rad moguć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Prvo pitanje: To je LX chipset tako da na to idu samo oni intel CPUi koji rade na FSBu od 66, PIII zahtjeva barem 100MHz (stari) i 133MHz (novi)FSB. Zatim, jedini celeroni koji rade u SMPu (dva zajedno) su oni do 533 MHz i to oni smeđi, zeleni ne rade u paru. Dakle ja bi na tvom mjestu brikao dva Slot1 Celerona na 333 tako da rade u paru ili pribavio dva pentiuma II. Drugo pitanje: Recimo u jednoj tvrtci gdje održavam honorarno kompove, CAD crtač radi na Dual celeron 433 mašini sa 384 MB RAMa na WinXPu i tip se ne žali i ne kuka da mu treba novi stroj ... Treće: Maksimalni proc ... gle u jednoj ploči zadnji množitelj u BIOSu je 8, a na ploči radi proc koji treba 13x100 i to radi tako godinama, jedino kaj piše na bootu nešto u stilu 216x6, sad da SDRAM drži 216 MHz ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
...
|
Citiraj:
koliko sam skužio, max. je 375MHz (75MHz*5 -turbo mode, odnosno 333MHz), ali opet mislim da je to sve stvar eksperimentiranja. sad ima još jedan problem, ne radi agp! oće radit pci grafička, ako je otišao agpset ili i pci graf. ide preko agpseta (NB je AGPset, a SB PCIset). je li mogu staviti ISA grafičku? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Sad dal rade svi PII u SPMu, bum pogledao tablice. Ak ti ne radi AGP (kak si to zaključio:confused: ) mora raditi neki PCI, možeš ti staviti i ISA grafulju ali ako je fakat nađeš, oš jednu Western Digital sa 512 kB ![]()
![]() |
#5 | |
...
|
Citiraj:
![]() probat ću prvo sa isa (hercules 256kB ![]() javim soon ako proradi (a i ako ne proradi) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|