Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2007., 14:23   #1
VandaL.pr!
Premium
Moj komp

VandaL.pr!'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Preporuka za router

Kao sto naslov kaze, treba mi preporuka a situacija je ovakva...

Do sad sam imao SE515 router i USB gigaset adapter 54....sve je to fino i ljepo sljakalo u staroj sobi na nekih 2 metra udaljenosti....ALI kako sam se ja sad preselio u drugu sobu i sad je malo veca daljina...cca. 8 metara i jedan zid/vrata kao prepreka signal je oslabio i automatski je i brzina manja...

Sad bi ja volio da Vi meni nesto preporucite za neku ovozemaljsku cifru...
Citao sam da su kao Buffalo i Linksys odlicne ali ja nemam pojma koji model uzeti i di ga kupiti....

Sa stovanjem
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 20:27   #2
VandaL.pr!
Premium
Moj komp

VandaL.pr!'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nemojte se gurati....jedan po jedan molim
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.09.2007., 20:52   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Prvo i osnovno za kupovinu imaš www.nabava.net pa potraži.
Drugo Linksys ti je model WRT54GL, pazi jer ima još wrt54 modela, ovo "L" ti je bitno.
Treće ne znači ako kupiš ove kvalitetnije routere da će ti do sobe dolazit "jači" signal, jerbo nisu na glasu kao kvalitetni zbog jačine signala, nego zbog mogućnosti koje se dobije s njima ako se na njih stavi custom firmware, tipa tomato, ddwrt i sl.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 20:57   #4
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa uzmi umjesto tog USB adaptera neki PCI ili PCI-e adapter. Recimo Canyon CN-WF511 ili Abit AirPace. Dolaze ti s antenama koje imaju metar kabela pa si postaviš di ti najbolje hvata signal. Ja imam Abita i radi mi savršeno. Živim u kući i u stanu ispod mi je SE555 router, a ja u gornjem stanu i još nekih 10m dalje hvatam signal na Very Good. Znači, armirani strop/pod i još 2 debela zida razlike. Uspio sam uhvatiti signal i s USB adapterom ( Atheros chipset, 108 Mbps ) koji sam imao do tad. Hvata na Poor ili nekad i izgubi vezu.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 22:52   #5
Shrek
Premium
Moj komp

Shrek's Avatar

Datum registracije: May 2007
Mozda se covjeku ne svidjaju tako kablovi po stanu (kao ni meni) ja imam isti problem a rijesavam ga tako sto sam se pomirio sa slabim signalom i sad zicam okolo routere tako da probam koji ce imati najjaci signal. Stvarno nema druge ili naci router kojem se antena moze mjenjati pa staviti malo vecu antenu
Shrek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno