|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
logo firme
postovanje! prije nekog vremena napravio sam si custom verziju windoza sa nlite-om, pa sam kasnije dosao na ideju, zasto nebi u system properties imao neki svoj logo kao oem distributeri racunala sto imaju. napravim ja sta treba sve ti radi al me zanima kako da ja to integriramu svoju custom instalaciju da ja nemoram manualno kopirat nakon instalacije. inace radi se o jednoj ini datoteci bmp slici, probao sam na nacin da kopiram u system32 folder od mog source materijala za custom verziju posto inace te datoteke trebaju ici tamo napravim iso image i testiram na virtualnoj masini instalacija prode uredno sve 5 al ne kopira mi te dvije datoteke. imali tko kakvih ideja? pozz i hvala p.s. ako nekog zanima mogu postat kako se to radi da imate logo firme i dugmic sa informacija u system properties |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Čudno je kako ti image ne povuče oem datoteke it system32 foldera. Prije par godina sam radio istu stvar (image) i sve je funkcioniralo kako treba. Mislim, poanta image je da da napravi - image. ![]() Možeš probati napraviti folder "oem", u njega staviti oeminfo.ini i oemlogo.bmp ili kako se već zovu, te dodati startup skriptu koja će pri prvom dizanju windowsa kopirati te fajlove u system32 folder.... U biti, kada malo bolje razmislim, zar Sysprep nema opciju u kojoj se navode te dvije oem datoteke? Senilim lagano. Pogledaj tamo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa probao sam i sa semom $oem$ folderom jednostavno ne kopira u opce mislim datoteke su u imageu sve je to uredno ali instalacija ne kopira znaci te datoteke pa ako ima neka sema da mu ja pojasnim da on to mora kopirat odatle tu i tu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma nije greda napravit logo i da se on prikaze na system properties ja sam to radio kreirajuci sam ini datoteku i logo to je najmanji problem nego je caka kako to integrirati u instalaciski proces ako neko zna mozda kako da napravim neku .bat datoteku koja bi se pokrenila sama za vrijeme instalacije i da mi sa medija te dvije datoteke kopira u c:\windows\system32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Više stvari treba provjeriti: 1. Potrebni fajlovi su OEMINFO.INI i OEMLOGO.BMP 2. Isti moraju biti sa velikim slovima (kao gore) 3. Primjer OEMINFO.INI fajla ------------------------------- [General] Manufacturer=Windows Xpe Model=PINKY Recovery CD [OEMSpecific] SubModel= SerialNo= OEM1= OEM2= [Support Information] Line1=Support Contact: ------------------------------- 4. OEMLOGO.BMP je slika 120x120 (po nekim informacijama može biti do 180x114), po mogućnosti transparentne pozadine 5. Oboje možete testirati kako izgleda kopiranjem oba fajla u SYSTEM32 folder 6. Nakon što ste zadovoljni prethodnim ove fajlove treba dodati na install cd. To se može postići na više načina: a) Editiranjem već postojeće ISO slike install cd - a b) Kreiranje nove koristeći programe kao nLite 7. Sad ono najvažnije. Na root - u instalacijskog cd - a napravite $OEM$ folder. U njemu napravite $$ folder, a u ovome System32. Dobiveni path izgleda ovako: Root\$OEM$\$$\System32. U ovaj zadnji folder kopirajte ova dva fajla. Isti će se automatski kopirati prilikom instalacije os - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Bil se nekako moglo tako nekako ubacit da na CD W. bude moj vlastiti logo na podizanju windowsa?!
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
U principu može, samo pazi na dužinu (ružno će izgledat ili neće prikazati) i mislim da je cp 437 ili 850 pa ništa od "naših" znakova. Kako rekoh gore isprobaj na kompu kako izgleda pa tek onda dodaj na cd. Može, malo komplicirano, ali može. Potraži info na netu: "how to change xp boot screen". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
uspio sam svoje teme integrisat i neke programe u instalaciju al logo windowsa nisam uspio promjenit
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
probao sam onu shemu sto je nikky predlozio znaci u root kreirati folder $oem$ koji je vec bio kreiran sa strane nlite najvjerovatnije) pa u njemu kreirat folder $$ pa u njega kreirat folder system32 i u njega staviti OEMINFO.ini i OEMLOGO.bmp i sve to zapakirao pono sa nliteom i testirao na vmWare-u instalacije prode sve 5 ali opet nije kopirao te dvije datoteke u c:\windows\system32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
neznam kako kod tebe nije uspilo kaod mene radi! znal netko kako cu u instalaciju integrirat svoje ikonice
![]() |
#13 |
Premium
|
dali si ti u kopirani sadrzaj sa cd-a napravio foldere pa zapakirao sa nlite-om butabilni iso ili si vec postojeci iso editirao s nekim programom pa ga ponovo spakirao mozda je u temo stos nemam pojma ja sam radio na ovu prvu foru |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
prvo kopiram CD na PC i uradim sta hocu, najcesce sam radio integraciju SP, sad ove gluposti davno sam skino sa neta neki iso file, koji samo pokrenem sa nerom ili... i nabac ove datoteke od windowsa, i ispecem CD i ok
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|