|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Intel Pentium E2140 s kojom pločom ?
Evo kupio sam taj procesor kao odličan za te novce i da se može dobro overclock-ati ![]() Koje ploče od mid-ranga bi bile dobre, a da nisu preskupe i da se može podići takt ? Kako stoje intel ploče s overclock-om ? Ne pretjerani clock, već tako da je stabilan i ne pretjerani napon. Do kuda ide taj proc s tim FSB-om inače? Eh dugo me nije bilo tu, još sam starog bartona na 2500+ clockao ![]() Živjeli !
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Uzmi gigabyte p35 ds3 plocu i miran si...Cijena joj je oko 800kn,zavisi gdje kupujes. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Definiraj pojam "da nisu preskupe" ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Tako oko 800kn, bezveze mi davati više. Do koje frekve ide na default voltaži ? Koliko je poželjno uopće dizati napon jezgre? Jel može do 3Ghz sa standarnim hlađenjem i ne preskupim ostalim komponentama ? Mislim koja memorija best buy ? To mi je za 3. komp doma, pa da bude best buy , već sam ispalio dosta love na opremu ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Koje postavke ? Nemam baš puno vremena za eksperimentiranje, a opet šteta je da radi na default ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Svaki procesor ima svoj specifični max. takt, ne možemo ti reći, tvoj E2140 će ići točno 3200.00 MHz pri naponu od 1.35V, kužiš? ![]() Sam trebaš naći maksimum, no mislim da ti neće trebati viši napon (ili samo mrvicu viši) za recimo 2.4 GHz, no za 3 GHz će ti možda trebati 1.38V. Napon jezgre nemoj dizati preko 1.55V, gledaj da temp. pod max. opterećenjem ne pređe 60°C i bit će sve O.K. Best buy je Kingmax ili GoodRam sa 667 MHz frekvom, Crucial Ballistix preferiraju OC-eri (pa je njima to best buy ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
A dobro nek imaju ali znam 100% kolko je bilo govora kako Intel ploče uopće ne valjaju za OC a da su full stabilne. Sjećaš se i ti 100% ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
|
To da, prije se uopće nisu mogle OC-ati, možda jedino pomoću ClockGen-a. No naprednih opcija poput podešavanja napona, takta FSB-a, itd. nije bilo. Sada se situaciju polako mijenja ![]() No, da ne duljimo, za OC je opet bolje uzeti Gigabyte, jer si siguran da se može klouknut ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Gigabyte P35-DS3R, imam je ja i full sam zadovoljan. To ti je isto kao i DS3, konkretno neznam ni koja je razlika, nisu imali DS3 kad sam kupovao. Uglavnom P35-DS3 ili DS3R, nemreš fulat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
razlika je u novijem chipsetu ![]() ![]() i to sto ova p35 ima upotrebljiv raid jer nije nmicron vec intelov. ostalo je skoro pa isto. takodjer preporuke za ds3r
![]() |
#14 |
Premium
|
Onda ide ta Gigabyte P35-DS3R ![]() carska ploča ![]()
![]() |
#16 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Recite jel imaju te p35 ds3/ds3r probleme sa memom, kao 956-ice? Konkretno mislim na Corsair dominator! |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
Codiac je zapravo dobro rekao, makar obje imaju P35 northbridge. DS3R ima noviji tj. bolji chipset (chipset = northbridge + southbridge). Obična DS3 ima ICH9 southbridge a DS3R ima ICH9R southbridge. Koji DS3R omogućuje Intelov RAID, bez Jmicron kontrolera na ploči. EDIT: E4300, pogledaj ovdje: http://tinyurl.com/ysy4by Makar mislim da nećeš imati problema sa Dominatorima...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
|
evo swarm me ispravio ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
isto hlađenje ko dq-6,u prjevodu za***ancija kod stavljanja većih kulera,u recenziji su rekli da dq-6 ima max od 525 ti reko za ds-4 preko 500,znači davat 600 kn više za dq-6 u odnosu na ds-3 i 4 je bacanje novca?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Upravo to, zbilja nema potrebe za DQ6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da ne otvaram novu temu, daj mi preporučite ploču jedftiniju za E2140, nešto što će raditi normalno s njim, i da se može malo za kojih parsto Mhz OC-ati ako bude potrebe u neko dogledno vrijeme.. ploča za oko 500kn.. dosad me ASRock služio pošteno, pa možda opet neki asrock? preferiram pasivno hlađenje na ploči... ![]() i da, što mislite da li ću osjetiti razliku ako pređem sa Venice-a 3500+ na ovaj proc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
|
Do 500 kuna, nažalost, nije neki izbor. Imaš recimo ovu Asusicu, sad je pitanje koliko će se dati OC-ati, no bude valjda par 100 MHz ili ECS. Što se tiče ECS, mislim da se niti ne da OC-ati :/ Izbor nije neki no poslužit će. Od ASRocka imaš 4CoreDual-VSTA 775Xfire-VSTA je 925X chipset koliko znam, a to znači da ne podržava C2D (niti uopće dual core procesore) Ja sam prešao sa 3700+ na E2160 i razlika se osjeti, multitasking je sada lakoća ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
bycod
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#29 |
bycod
|
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Pitanjce jedno, što mislite o ovoj ploči? Vidim da je dosta jeftinija od P35 a pitanje je vezano za taj čipset P31 tj šta mu fali? I dal se da klokat npr e2140 na tome? Link Gigabyte GA-P31-S3L (rev. 1.0) Intel® P31 + ICH7 Chipset |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|