|
![]() |
#1 |
destabilizator provokator
Datum registracije: Aug 2007
|
Core2Duo vs. Core2Quad???? POMOĆ
MATIČNA PLOČA: ASUS, STRIKER EXTREME, LGA775, nForce 680i SLI(C55XE), FSB 1333, 4xDDR2 800 Dual Channel, 2xPCI-Ex16 SLI X16+X16, PCI-E x16@ x8, 2xPCI 2.2, U/ATA 133x1, S/ATAIIx6+S/ATAIIx2 eksterni, RAID 0,1, 0+1,5, 10xUSB 2.0, 2xGigabit PHY LAN, SupremeFX Audio Card, S/PDIF-out, ASUS Green, ATX procesori: a) INTEL Core 2 Quad Q6600 BOX, (4×2.4 GHz, 1066MHz, 8MB), 65nm, Socket 775, b) INTEL Core 2 Duo E6750 BOX, (2×2.67GHz, 1333MHz, 4MB), 65nm, Socket 775, Allendale da li ima smisla uzimati na ovakvu ploču Quad na 1066 ili bi bolje performanse dobio sa Duo na 1333 koja maksimalno iskorištava sabirnicu? Quad je skuplji oko 500kn, no ajmo reć da to sad nije bitno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ukratko - kruske i jabuke. Ovisi za sto koristis komp. Ako se bavis audio/video obradom, dobar dio programa ce profitirati od Quada i to dosta, dok ako se samo igras, surfas, gledas filmove i slicno bolji je izbor Dualac. Pogledaj malo topice po ovom podforumu bilo je jedno prakticki isto pitanje i rasprava nadugo i nasiroko, tema je na kraju lockana, ali mozes vidjeti otprilike neke generalne zakljucke. Neka te ne diraju puno brojke 1066 i 1333, razlike su vrlo male u korist brze sabirnice.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
A da si pogledao ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78297 Tu ti je stvarno sve napisano...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
destabilizator provokator
Datum registracije: Aug 2007
|
hvala, nisam vidio (nisam ni puno gledao) da postoji identičan topic sorry |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
a da razmislis o commando maticnoj? ako vec mora biti asus... jer ima intel chipset. http://www.asus.com/products.aspx?l1...80&modelmenu=1 dok Striker ima NVIDIA 680i chipset.. a tu ispada da ima losije performanse od intelovog, i problema sa SATA kontrolerom.. http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...extreme/8.html pa razmisli
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja danas dobio na ruke P5K WS iz MSana, otvorim i ploča stgrana fizički, wtf?!?!? I nadam se da me nebuju sad yebali, jer kazu da to ne ide pod jamstvo itd... Kao, da sam trebao na licu mjesta otvorit i provjerit, yea right! Nadam se da će dečki to riješit na licu mjesta, bez naknadnog čekanja, jer inače su dobra iskustva s njima.
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moj komp
Datum registracije: Feb 2007
|
Što se tiče razlike i clockanja i ostalog: http://xbitlabs.com/articles/cpu/dis...d-q6600_6.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|