|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
HD2600XT(DDR3) Vlastita Recezija
Dakle danas je došla iz ZeGea.(Sapphire) Driver Version:7.8 ATi Catalyst Bencharks ![]() Games:Spiderman 3,Scarface,TDU,GTA:San Andreas,ST:Legacy Oukej počnimo. Spiderman 3 Sve max,AA X4.Vuče 30 Frejmova Stabilno,računajuči na to kakav je slatkiš igra(očni) i da je vjerojatno port(nekvalitetan) premda neide iznad 30,to je sasvim super.Očaran sam za razliku od 7600GT koja je na sve min no aa vukla 28 fps u prosjeku. Dobar posao za mid end grafu,jako! GTA:San Andreas Mala promjena u rasporedu zbog ovoga što ću napisati u sljedećoj rečenici. Ova igra je dobar pokazatelj,ujedno sa TDU da su driveri još u qujcu. Raspon frejmova se kreće od 53 do 22(?!) (Outdoors).Nepotrebno je reći sve na max. Ako forsam sve sa Catalystom[AA 8X,AF 16X,Mip map HQ(High Quality itd itd] 16 -20 fps(recimo razumljivo).No što mi stvarno neide u vuglu,ako sve forsam na najmanje,ili na prilagodbu prema app,53-22(opet ?!?!).Sam raspon je dobar pokazatelj čudnog uvida. Da se razumijemo.sve se radi iz središta SF,LS,ne iz ruralnih područja pa onda skok na centre gradova. Ujedno je sve forsano učinilo GTA:SA relativnim slatkišem. Scarface:The World Is Yours Back on track.sve naj,dakle 4X AA,16X af,draw distance far,itd itd...25 fps stabilno,isto tako i sve na min.Opet,čudna pojava Test Drive Unlimited Čudo!Sve max,uključujući HDR 30 fps stabilno nekad i više.Good job.you make me so proud! Sve min 53 fps sa manjim oscilacijama Star Trek:Legacy Opet,razočaranje,25 fps,dok je 7600GT vukla preko 27.Software again,anyone? "Needless" to say,sve high Zaključujem,krivim drajvere.(igru nemogu,da je neoptimizirana,toliko,i nevidiju bi ocrnila) In Conclusion(zaključak): Grafa je sasvim dobra za povremenog gejmera,ili poput mene,teškog gejmera SREDNJOŠKOLCA.Dakle džep je moj problem. Driveri,ooooo da,drivero,crna tema za ATi. Moram Ocrniti drajvere.Oscilacije,nemoguće da su takve zbog hardware,točnije,otkad su oscilacije obrnute?Da na težem radi bolji,a na lakšem lošije,dajte ljudi,pa nije ona Čak Noris! Vidim da grafa može puno,no moram priznat da je u meni stvorila sliku malog djeteta,koje će jednog dana postat slavni znanstvenik,no koči ga mozak(metafora za jasno,drivere,ooooo da) Čini mi se da vidim jasno što je ATi ustvari rekao sa,nećemo raditi više grafa do sljedeće genracije(osim ako je dezinformacija to bila).Mislio je.posvetit ćemo se softweru(DAMN RIGHT THEY SHOULD!). Grafičku bi po ovoj cijeni(!) kupio opet ako treba,definitivno daje više muzike nego što traži para,a zbog drivera je u stalnom razvoju(što je i negativno i pozitivno) UVD je definitivno korisna i dobra stvar My Personal Note:Molim oprost zbog mojih anglizama. Ako neko smatra ovo djelo nestručno,u pravu je!Radi se ipak o meni,drugim rječima,čovjeku neiskusnom u svjetu grafičkih kartica,osim u slučaju "He says,she says"(rekla kazala) u što,kao svaki Homo Sapiens sa pola mozga,vjerujem samo jednim okom i jednim uhom. Ako je ovo "djelo" koga uvrijedilo(makar duboko sumnjam).Ispričavam se,ovo je u potpunosti namjenjeno ljudima koji su "zagrijani" za 2600XT no u strahu su da će napraviti pogrešku. I za kraj,veliki pozdrav svima,pogotovo kolegi Momiru,koji je djelom zaslužan za ovu moju kupovinu,te je isto ponosni vlasnik 2600XT.Prokomentiraj malo druže! Konfa:C2D E6300(aka dvoglavi zmaj) Abit Il9Pro(aka Dragon Slayer,DOSLOVNO!neda ga clockat) 1GB kingmax 667+2x512 mb Kingmax 667 Segate Baracuda 320 GB,16 mb keša,sata 2 Chieftec 350W I naravno HD2600XT! Zadnje izmijenjeno od: Angelus. 17.08.2007. u 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da bas gledam. Inace ja imam problema sa drajverima 7.8 u 3dmarkovima, dok mi igre rade normalno. Danas sam narucio drugu hd2600xt i cekam kad ce stici, ali nevjerujem prije ponedjeljka. Nisi rekao koji monitor imas. Inace, neznam jesi li vidio, kod domy-a na LCD-u se grafa skroz kacila na 30 ili neke okrugle brojeve, dok kod mene na CRT-u to nije slucaj. Neprekidno je upaljen vsync, neznam kakva je situacija sa 7.8. Glavno da si ti zadovoljan grafom, a ja da nisam nebi uzimao i drugu. Doduse konkurencija u cijanovnom rangu (x1950gt) po mom daje vise. Ali ovo je dx10, mada se on vuce i neznam sto, ali je 10. Sad vec najavljuju i 10.1, ali neznam hoce li biti nekih strasnih razlika u njima. PS: mogao si u recenziju bar ubaciti koji komp imas, posto nemas "Moj komp" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
A mighty pirate!
|
ops,baš sam htio na kraju to ubaciti,ali sam zaboravio nego,crt nažalost isto ![]() čuj dx10 bi NAVODNO(!) trebao biti brži,ali to rekla kazala mi već počinje dobrano ići na živce... kak si zadovoljan sa temperaturama? meni predivne,clocknio sam ju gpu 850,mem 800 i igro s tim enkih h i nije se dizala temp iznad 56..kasnije sam vratio...nevolim clockat grafu..neznam zaš,nie mi filing ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
tih 30 fpsa što si imao u spidermanu imao sam i ja sa x1950xt, tako da je očito da je to zalockano kod konverzija sa konzola. ista stvar je kod mene i sa resident evilom 4 koji ima grafiku sa ps2 i koja nije nešto što bi trebalo mučiti ijednu današnju karticu, a opet je fps zalockan na 30... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ako imaš F.E.A.R, nabaci screen od test settings-a ![]() 3d mark 05, 06.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A neznam za temperature. Ja imam gore S2 i imam S2 spreman za drugu grafu. Nista nepiri po njoj i temp mi zna doci do 70 sada preko dana kada se igram. U sobi je sad 30, a inace bude i malo preko 32, opet je prigrijalo vani. Inace pod stolim di mi je kompo je tolko vruce da su mi se i neonke pocele odljepljivati. A ovo lockanje na 30 je malo glupo. Mislim kod domya u far cry-u(valjda) radi na 30 fps i napravi korak naprjed 60fps, vrati se korak nazad opet 30. Nije bilo nista izmedju. Ili stoji na mjestu di daje 30 i uzme pusku i zumira i skoci na 60. Mislim tako neke glupe brojeve smo dobivali sto se slikica tice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
A mighty pirate!
|
nemam f.e.a.r.,pokušat ću ga kupit jasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Hey svi. Da ne pravim novu temu postavit ću pitanje ovdje. Dakle, moja kanta sadrži CPU. E4500 matična p5Vd2(Asus-ova) 1Gb DDR2 Kingstoen memorije na 533 Mhz i neka S3 integruša.... Zaninteresiran sam za HD2600Xt grafu. pitam se kako dali se isplati dat 1245 kn za nju ( HG spot). Razmišljao sam i o 7900 nvidia grafama ali HG spot jedino dolazi u obzir a njih nemrem naručit i nema ih na lager trenutačno... Dakle što kažete za ovu grafu, oće vrtit igra kako na mojoj kanti i što predlažete...overkloking još nisam probao jer čekam novo napajanje.... Fala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako mora biti iz HGSpota, za tu lovu imaš puno bolju soluciju: Club3D x1950Pro sa Accelerom S2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da uzeo sam i tu u obzir, ali kad sam bolje pogledao da imaju samo s pasivnim hladjenjem brzo sma se skrasio za 2600xt..( lose iskustvo s pregrijavanjem i restartima 9200 s pasivnim) ... Čuo sam da je x1950 bolja za dx9 igre zbog 256 bitne memorijeske propusnosti ali uzevši u obzir da neću igrati na nekim extremnim rezama to mi nije neki minus..( imam 19'' LCD default 1440x900 reza) tak oda mi je 128 bit sasvim dovoljno. ( po mojoj logici :S ![]() Zar nema nitko sa HD2600XT grafom da još malo komentira situacije u sadašnjim igrama? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pod naletima kopita zla
|
to što je s novom tehnologijom izrade ne znaci da je jaca ![]() @Angelus..ajde baci onda 3d markove..fear..stalker itd...da vidimo kak se to vrti i meni se nešto 2600pro/xt vrte po glavi kao opcija za kupnju kroz skorije vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
da ne otvaram novu temu...... : na nabava.net ukoliko upišete 2600xt izbaci cijene od 466 do 1461kn... dobro vidim da su neke DDR4, ali da je tolika razlika u cijeni ili ovi nabijaju žešče maržu? Danas ili sutra namjeravam uzeti 1950GT Sapphire, međutim kad vidim ovu grafu, malo sam u dilemi. DX10 me ne ždere, svi znamo da je to marketinški trik, mene zanima sirova snaga, jel je 1950GT (clockana na PRO-nadam se) jača ili slabija od 2600xt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78134 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Najbolja fora je što se 2600XT prodaju ko lude, pa svi konstantno dižu cijene. Kome treba samo za DX9 igre zasad je bolja 1950 2600XT prednosti su (pričam o ovima sa ddr3): troši manje struje ne treba dodatni kabel za napajanje ima UVD lošije je optimizirana u driverima (ovo zvuči glupo, ali u prijevodu znači da će u novim revizijama drivera performanse više rasti nego 1950-ici) ima dx10 (ma što to značilo u budućnosti) ![]() manje košta |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
256bit sabirnica ti u ovom slučaju ne daje velike razlike jer 2600xt ima bržu memoriju (pogotovo sa ddr4) pa to nadoknadi. ja sam načelno dosta škrt i ne trošit uzalud pa sam uzeo u linksu 2600xt s ddr3 memorijom za cca 740kn ( ne znam koja je sad cijena) i grafa je u nekim igrama tek mrvicu iza x1950pro i malo više iza 1950gt, a u nekima je tu negdje. govorim o rezolucijama do 1280x1024 koja je max rezolucija mog monitora. ako možeš igrati s većim rezolucijama onda ti je svakako bolji izbor x1950 koja svoju pravu moć i pokazuje tek na višim rezolucijama. inače je 2600xt sasvim okej budget grafička za one koji ne žele potrošit puno love a žele igrat i najnovije igre na pristojnoj kvaliteti.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
imam 19'' lcd, tako da max 1280x1024. Inače 1950GT ima također DDR3 tako da ipak 256 bitni bus znači nešto. To če se pogotovo vidjeti na zahtjevnim igrama sa eye candy-em. Po meni je uvijek bolje iči na provjerenu arhitekturu za koju se zna da je još uvijek dosta dobra. 2600xt sa ddr4 je preskupa (1050kn-i to powercolor, neznam je, ali znam da nemaju baš tihe coolere) za takvu karticu, zašto bi davao 200kn više za "DX10"? EDIT: http://www.digital-daily.com/video/h..._af/index4.htm Evo jedan od testova koji uspoređuje DDR3 i DDR4 2600xt sa x1950pro. znači, jedino kartica sa DDR4 može konkurirati 1950pro, a skuplja za cca 200kn. EDIT #2: http://www.hexus.net/content/item.php?item=9187&page=7 još jedan test: Usporedba Sapphire hd2600xt DDR3 256MB sa ostalim...x1950pro ju ubija http://www.guru3d.com/article/Videocards/440/15 Ovo je samo usporedba DDR3 i 4 ,razlika je točno 1-3 FPS-a ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pantera-N. 27.08.2007. u 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
ATI je RADIKALNO promijenio arhitekturu između 1xxx i 2xxx serije kartica. Moj je osjećaj da će puno igara krenuti putem Obliviona kad/ako ih optimiziraju za nove kartice. Ali sve je to nagađanje, čujemo se za koji mjesec oko toga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|