|
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
A o kojoj se ploci radi? Pogledaj na webu proizvodjaca, vecina njih ima detaljne upute za update BIOS-a. www.google.com
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nemoze ti nitko pomoci kad dash tako malo informacija. te dvije informacije koje sti ti dao potpuno su nevazne (nece pomoci pri pronalasku biosa) prava pitanja su: 0. zasto zelish nadogradit bios? 1. proizvodjac ploce 2. model ploce |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nadogradnje biosa na čemu matičnoj, grafičkoj, mozgu...? Inače nema - "tip biosa je AMI" nego se po modelu matične, grafičke (ili mozga) traži na proizvođačevim stranicama update i onda se istog skine i flasha... I to točno za taj model i točno određenu reviziju komponente sve ostale znače u većini slučajeva smrt za matičnu tj moraš je nosit da je neko preflasha... Osim ako imaš dual bios matičnu ali takve su rjetke... Ručno moraš skinuti i fleshati svaki bios osim ako ti ploča ima onaj Online Update za fleshanje koji neki proizvođači daju, onda istog samo pokreneš i tamo odabereš verziju koju oćeš i on sam skine i flasha iako ja nebi matičnu niti u ludilu tako flashao dovoljno je rizično to radit i ručno iz DOSa jer ako ti nestane struje ili bilo što drugo poremeti proces - adio... Inače zašto uopće oćeš flashati to što oćeš? Samo tako da imaš noviji bios ili ima neki razlog... Nešto ne radi?
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
valjda ce vam ovo pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Još uvjek nisi rekao koju kopmonentu oćeš flashati... ![]() Ali pretpostavljam matičnu? Evo ti link... http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4VM800 tu si skineš zip file sa verzijom biosa koju oćeš unutra ti je bios image i flasher utility... A na toj istoj stranici imaš pod how to update kaj trebaš napravit kad si to skinuo...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
moj prijedlog bi bio da nikaj ne fleshas jer ako nam nemres (neznas ili ti se nije neda) procitat model maticne sam nego ga mi moramo trazit u tekst file-u, ocito je da nisi PC wizz ako neznas nemoj flashat jer mozes lako nekaj za***at a onda se tek pitam kak bus to rijesio, a i sumljam da ti treba noviji BIOS zato da bi izvuko dodatnih 20 Mhz iz meme koja se bolje slaze s tim novim BIOS-om koji zelis stavit, a sumljam bas da ti BIOS ima neki bug ili tako nesto ![]() a ako ti se nije dalo trazit onda je kolega prije mene sve rekao |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
|
Lik se ne javlja, bice da je uredio plocu ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Tu sam becari skinuo sam bios sa stranice za maticnu tamo su bile i upute verzija biosa je sad novija ali mi jos uvjek u Everestu pise da je bios stariji od dvije godine nadogradite ga itd. A i puno radim(SELK)ako vam to sta znaci puno hvala na uputstvima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
|
To je OK, ipak je to malo starija maticna, a Everest se ocito ravna po danasnjem datumu, pa mu se to cini starim BIOS-om ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|