|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
HITNO-Dual boot 98/XP
Mala pomoc mi treba. Kod cure na kompu ima Win98,sada sam ja ubacio jos jedan disk i bacio na njega XP. Win98 je na jednom disku i na primary master,a na drugom disku je WinXP na primary slave i ja bi sada htjeo da kada dize sustav da ima dual boot da moze izabrati 98icu ili XP. Kako da to napravim, mi moze netko poslati boot file ili tako nesto? I da di je na 98ici taj boot file? Ako moze sto brzi odgovor jer mi treba do popodne.... Hvala svima...
![]() |
#2 |
Tlacitelj i neznalica
|
Pa zar nitko nema prijedlog?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
kada sam ja prije par godina vozio dula boot 98/XP oba OSa su bila na jednoj particiji te STVARNO nije bili problema..kod paljenja kompa uredno me pitao dali želim win 98 se ili win xp pro. nikada ih nisam dizao na odvojenim diskovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#5 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
@yedwy hvala probati cu. mislio sam da mi netko moze samo copy/paste napraviti pa da kopiram u notepad.
![]() |
![]() |
#7 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() ![]() EDIT: Ne mogu ubaciti sliku,a ni smajlice...uglavnom htjeo sam staviti sliku da se vidi da je jedan disk sa dvije particije c: i d: a drugi disk sa particijom g: i h: kao sto sam gore naveo...na c: je XP na g: 98-ica...
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
|
Problem sam rijesio preko boot manager. Skinuo sam OSL 200 boot manager,ali on nije free. Pokusavam naci neki free boot amaner,ima li netko nesto sto je free i radi ono sto bi trebao raditi? Ja cu malo proguglati pa naci nesto,prijedlog je uvijek dobro dosao...
![]() |
#10 |
Tlacitelj i neznalica
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ajde molim da mi netko pomogne. 1.Kao sto sam naveo u pocetku mozilla i I.E. mi nece otvarati neke stranice,ali ne razumijem zasto.Koliko sam skuzio zato jer nesto sa javom ne valja,ali ne razumijem sto da napravim.Probao sam je reinstalirati ali nista.Ajde please hitno je curi... 2.Treba mi jedan free boot loader ili boot manager kako se to vec zove.Da kada se dize sustav da moze izabrati izmedu 98 i XP-a.... hvala!
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 17.08.2007. u 18:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
2. Komp ti se prvo mora bootati s XP-a, a onda iz XP-ovog boot managera pozoves 98. ak ti kojim slucajem ne prepozna 98, upises rucno u boot.ini. Za 98icu ne trebas pisati ono "multi(0)..." vec je dovoljno napisati "D:\", tj. disk s kojeg butas 98 (ili windows direktorij na tom disku, zaboravio sam)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|