| 
 | |||||||||||
|  13.07.2007., 00:45 | #1 | 
| Registered User Datum registracije: Jul 2007 Lokacija: Nowhere 
				 |  Umreživanje dva računala, spajanje dial-up, remote desktop, sheranje Našao sam malo vremena i napisao najdetaljnjije što može biti o umrežavanju dva računala, te njihovim spajanjem na internet, zatim sheranje datoteka i naposljetku remote desktop. Evo link: http://dump.mybb2.com/umre-ivanje-dv...abelom-t3.html Zadnje izmijenjeno od: Darth Vader. 13.07.2007. u 11:25. | 
|   | 
|  13.07.2007., 01:00 | #2 | 
| Premium Datum registracije: Jan 2005 Lokacija: - 
				 | bravo za trud...  | 
|   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  13.07.2007., 01:03 | #3 | 
				 | Super! A ja sam blizu Jaruge! | 
|   | 
|  13.07.2007., 13:38 | #4 | 
| networking wannabe guru Datum registracije: Sep 2002 Lokacija: Zagreb 
				 | zas se mora iskljucit windows firewall da bi se imala mreža? edit: inace, odlican je tekst, al eto imam jedno pitanje  
				__________________ Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." | 
|   | 
|  13.07.2007., 14:57 | #5 | 
				 | 

RE: Xan
			 Zbog toga jer je windows firewall namiješten da blokira Internet Protocol radi sigurnosti. Ali pošto nema baš previše pomoći od njega može se isključiti. A postoji mogućnost da se i unutar njega konfigurira da pušta Internet Protocol...ali najlakše ga je isključiti. | 
|   | 
|  13.07.2007., 15:16 | #6 | 
| networking wannabe guru Datum registracije: Sep 2002 Lokacija: Zagreb 
				 | pa neznam, meni je stalno ukljucen i nikad nisam imao takvih problema... po defaultu mi je odmah radilo 
				__________________ Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." | 
|   | 
|  13.07.2007., 20:29 | #7 | 
				 | 

RE: Xan
			 A i meni je uključen, samo ja sam makno firewall zaštitu kod lokalne konekcije (LAN-a), dok mi je internet konekcija i dalje pod firewall zaštitom. Tebi je isto uključen, ali onda vjerojatno propušta TCP/IP protokol. | 
|   | 
|  14.07.2007., 21:36 | #8 | 
				 | Ako nešto nedostaje opisu samo kažite!!!! | 
|   | 
|  18.07.2007., 04:35 | #9 | 
| aka Mithrandir Datum registracije: Nov 2003 Lokacija: Zagreb 
				 | Pa ono, TCP/IP i nije bas protokol nego skup protokola, ali dobro...i nisam znao da windows firewall blokira po protokolima, mislio sam da ide samo po portovima. Ali mreza bi trebala radit normalno i sa firewallom, bez ikakvih problema. Nije bas prepametno imati iskljucen firewall potpuno. | 
|   | 
|  18.07.2007., 20:39 | #10 | 
				 | 

RE
			 Istina, skup protokola. Ali to nije važno...važno je da firewall neki put zna raditi probleme kod umreživanja. Ne mora to biti samo dijeljenje datoteka (sharing) .. može biti i remote desktop, dijeljenje interneta. Za sve to se posebno može namještavati zato je najlakše isključiti firewall jer u biti i nije baš od neke koristi. | 
|   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 | 

Oglasni prostor

| 
|  22.07.2007., 01:26 | #11 | 
				 | 

Dodatak
			 Imao još toga! |