|
![]() |
#1 |
Korisnik
Datum registracije: Jun 2007
|
ATi (AGP) do 1500 kn?
Pozdrav svima ![]() Evo kao "rookie", imam jedno pitanje. Trenutno imam ATi Radeon 9800 PRO pa me zanima da li mi se isplati ulagati u bolju karticu koja ne podržava DX10, te ako se isplati prema vašem mišljenju, koji model izabrati? Na ATi - evoj stranici mi preporučavaju x1650, no vidio sam i prihvatljive modele (cijenom) x1900. Dosta su me zbunili jer ih ima mali miljon verzija. Ili možda da se prebacim na GeForce seriju 7000?
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Moja preporuka bi ti bila Sapphire x1950GT 256mb ddr3 (1272kn, Diskont24) Inače po meni, niije baš pametno ulagati u AGP, ali ako nemaš love za upgrade ostalih komponenati na AM2/775 (i DDR2 i PCI-E)...mislim da je ovo jedino (neloše) rješenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Korisnik
|
Hvala na odgovoru. Zato se i dvoumim da li da kupim karticu ili ne. I ja mislim da nije baš pametno ulagati u AGP, ali PCI-E mi povlači novu matičnu, onda bi bilo pametno uzeti i bolji RAM, pa je onda tu i procesor problem tak da na kraju praktički uzimam novu kantu a za nju nemam love. A sa ovom radeonkom koju imam problem mi najviše stvaraju Shaderi 3.0 jer ih ona ne podržava. Primjerice, samo zbog tog ne mogu igrati Colina, Rainbow Six ili Splinter Cell. Frend ima GeForce 6600GT koja nije bogzna kak jača od moje 9800 -tice al podržava Shadere 3.0 i igra bez ***emti. Ako još netko ima kakav pametan prijedlog slobodno nek se javi, unaprijed hvala
![]() |
#4 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Chuj, ako ti imash 1,5K kn casha rezervirano za novu grafu, tebi ne bi trebao biti nikakav problem vech ovoga trena prijechi na s.AM2. Evo, za tih 1500kn mozhesh uzeti ECS 7900GS (cca 950kn) i 2 gige DDR2 za cca 550-600kn (ali pozhuri u trgovinu jer, kako vidim, cijena rama - raste). Ostale su ti josh samo nova plocha i proc. Tvoja trenutna konfa bi se dala prodati za - pristojnu cifru jer uvijek postoji potrazhnja za s.478 Pentiumima, isto tako i za DDR rame, a i MBO, kao i 9800pro che sigurno nachi svoje kupce. Tu chesh sigurno dobiti minimalno 1000, a lako je moguche - i vishe kn. A za tu lovu ubodesh 3600 X2 i M55S - S3 i...eto tebi kompletno nove mashine ![]() Bez lazhne skromnosti, da ja imam 1500kn cash-a, vech danas bih uchinio taj prijelaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Korisnik
|
U biti, najvažnija mi je matična ak uzimam novu konfu, jer ona je garancija budućnosti. Možda bi mi bilo bolje da nastavim buksati repa, i mic po mic pa do grafičkih nove generacije (DX10), tj. čekati bar dok ATi ne da svoj odgovor na GeForce 8800 Ultru ili GTX. U svakom slučaju, fala na savjetu ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Štedi pare i doguraj do 4500kn te si složi novi komp sa DDR2 te PCI-e, zaboravi na DX10 još bar godinu dana. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|