|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Konkretno, koji je stepping na mom procu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ti zdravo seljački znači da E4300 radi na 1,8GHz (200MHz x9 = 1800MHz), a E4400 radi na 2,0GHz (200MHz x10 = 2000MHz) Dakle na default postavkama će E4400 bit nešto sitno brži Citiraj:
to je najzadnji red na IHS-u npr. ako piše L640F035 - ovo F znači da je to F stepp
![]() |
![]() |
#38 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Odluka pala, kupljen E 6420. Ono što ima po netu, da se dignut na 3.2 bez problema, a ide čak i do 3.7. Ima 4mb cachea. Nadam se da nisam pogriješio u izboru. Memoriju sam uzeo naravno Kingmaxa na 800MHz iz Vemila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
Nisi pogrijesio, glavno da ima 4MB Cache, a Intelovi procesori jako profitiraju od velikog cachea |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]() |
#42 |
Guest
|
Baš i da, Svatko tko imalo zna o procesorima i memorisjkom podsustavu racunala zna kako je velik znacaj Cache memorije. Ajde kolega da ti objasnim ukratko: Što više Cache memorije ima u doticnom procesoru, to je za performanse proceora bolje, jer tada u sam Cache stane i vise podataka koji se cesto koriste, pa procesor ima i manje zahvata prema sistemskom ramu, a posto je Cache memorija znatno brža od sistemskog rama, ti su podaci znatno brze raspolozivi procesoru, nego kad su u ramu, pa se i manje procesorskog vremena potrosi na zahvat podataka. Dakle, što više Cachea to bolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: Mazohista. 09.05.2007. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
drago nisi u potpunosti u pravu vidiš u nekim aplikacijama npr E4400 će imat gotovo identičan rezultat ko i npr E6600 (govorim o procevima kad su na istom taktu) bez obzira kaj mu fali 2MB cache-a ali neke će aplikacije kao npr rar kompresiranje dobit boost ubog količine cache-a dakle generalno gledajući neće imat bolje perf jer boost nećeš osjetit u svim područjima rada
![]() |
#47 |
Guest
|
Generalno gledajuci, procesori sa više cachea ce uvijek imati bolje performanse na istom taktu, bilo da se radi o poboljšanju od 0,1 posto ili 5 i vise posto. Svejedno su to bolje performanse. Nije stvar u tome što cemo mi primijetiti ili ne. Generalno gledajuci, imate dvije graf. kartice jedna daje 60 FPS, druga 120 FPS, nije stvar u tome što ja nevidim razliku između 60 i 120FPSa, stvar je u tome što druga kartica daje bolje performanse. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Moram se složit s Mazohistom. Procesori s više cachea, a bazirani na istoj arhitekturi u pravilu imaju bolje performanse od onih s manje cachea. Druga je stvar njihova isplativost odnosno sveukupni omjer cijene i performansi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ok dobro, a sto ste napali covjeka, ovo sto on pokusava reci je apsolutno tocno, e6600 ce UVJEK biti brzi od e4300 na istom taktu bez obzira jel se tu radilo o 0.5 ili 15% Da li vrijedi razlike u cijeni?! vjerojatno ne, ali ja bi i danas uzeo e6420 prije e4x00 jer i memoriju recimo nema smisla kupovati neku bijesnu pa i dalje ljudi uzimaju ST c4, corsair xyz ili cruciala uostalom a bez ikakve svrhe zbog tih 1-2% performansi AKO! Ionako se kompjuter uglavnom kupuje srcem koliko je to financijski moguce, a ne razumom cistim.
![]() |
#52 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Dobro, kaj se tiče memorije otom potom. Možda ne dobiješ tolko performanse zbog niskih latencija u odnosu na JEDEC specifikacije, ali zato imaš dobar overclock. Sad je samo pitanje kako overclockaš - da li izvlačiš maksimalno iz neke prosječne kantice ili imaš strojče koje mrcvariš iz gušta. To je ona ista spika zašto postoje dvije kategorije bang for buck. Prvi bang for buck je onaj "sirotinjski", npr. kao što su bile kartice GF 6600 GT. Drugi bang for buck je onaj za entuzijaste koji u principu imaju love, a ne žele plačat porez na budale. Primjer za to je recimo GF 6800 GT u odnosu na model Ultra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
Bok ljudi! Pratim diskusiju vezanu uz procesore. Zanimljivo je. Nemam neke vrle mudrolije za rec, nek cisto da velim kaj sam ja odabrao. Mislio uzeti E6420, al na kraju isao na na E4300, pa na OC. Uzel sam E4300 (stavil ga bum na 3Ghz) i Gigabyte 965P-DS3P. Zadnje izmijenjeno od: X4K. 15.05.2007. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Drift king
|
Vrijedil sada kad je e6600 nesto preko 1500 kn uzet njega ili da uzmem neki drugi? Novac i nije toliko vazan, jer 6600 mi nebi premasio limit,a bio bi mi neko malo dugorocnije rjesenje. Zadnje izmijenjeno od: DeVukic1987. 17.06.2007. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Moderator
|
opet je gotovo dvostruko skuplji od E4300 koji se nađe za 800kn no imaš usporedni test pa sam odluči što ti se isplati ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|