|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
IP adresa!!!!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: May 2004
|
pa naravno da ces pustiti da ti se IP adresa dodijeli automatski, buduci da ti je to interenet konekcija. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Od nonine sestre kunjado
|
OK ......ali o kakvoj fiksnoj IP adresi onda "tor" govori ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66764 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
|
|
|
|
|
|
#5 | ||||||||||
|
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovu IP adresu ti dodjeljuje tvoj Internet provider u tvom slucaju T-Com svaki puta kada uspostavis vezu sa netom i ona poprima oblik 89.172.xxx.xxx, a LAN IP adresa ima ulogu za komunikaciju izmedju tvog ADSL modema/routera i tvog racunala i ona moze biti staticka i nemora (DHCP) a oblika je 192.168.1.x. Ako je doslo do zabune, trebas otici na TCP/IP proporcije od tvoje mrezne kartice pa tamo upisuj IP-ove, a ne u konekciji.
|
|
|
|
#6 | |
|
Od nonine sestre kunjado
|
Ma radi se o tome da se NOD mog frenda(na čistim i friškim windowsima) diže užasno dugo,,,....pa sam čitao o gotovo istom problemu ,,u kojoj "tor" navodi: Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||||||||||
|
Moderator
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ti slobodno možeš staviti bilo koju adresu untar kombinacija 8 bitova u četri polja za sva računala u istom LANu. Znači od 1.0.0.0 pa nadalje. Problem nastaje što sa takvim adresama ne možemo izaći na internet. Zato koristimo privatne adrese (rezervirane adrese) koje router uz pomoć NATa prevodi u jednu javnu IP adresu, a hostovi se onda razlikuju prema broju porta koji je u rasponu od 1023 pa do 65535. Probaj naredbu u cmd-u Dinamičke IP adrese dodjeljuje nam router (ovo čudo što smo dobili od ISPa), a ne T-com. Evo primjer DHCP postavki na mom routeru: LAN Menu 1. Configure 2. Show 3. Exit / LAN -> 2 Show LAN Menu IP Address 192.168.1.1 Netmask 255.255.255.0 Ethernet Speed Auto Ethernet Type Auto Ethernet MTU 1500 DHCP Server Enabled Start IP 192.168.1.2 End IP 192.168.1.254 Lease Time 24 Hit |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||||||||||
|
Moderator
|
Ah i ti mu sad kompliciras zivot, htio sam mu samo na jednostavan nacin objasnit da ne mijesa kruske i jabuke. Inace ovo tvoje je sve tocno i precizno sto si rekao. ![]()
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 | |
|
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
...no vidjeh da često ljudi mješaju privatne IP adrese kao adrese namjenjene za LAN mreže tako da nije bilo za tebe već one koji tu stvarju zbrku.Općenito ljude zbunjuje ove pojave privatne i javne IP adrese. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Od nonine sestre kunjado
|
Samo da javim.....pojavio mi se žuti trokutić na Local Area Connection-u, i kaže "limited or no conectiviti"......Čim sam upisao ono što je Srky dao------nestao trokutić,,,,ne znam,možda koincidencija,ali hebiga...tako je. Mom frendu , kojem se NOD podizao duuuuuugo ,,,sam isto to upisao,,,,ne znam , možda koincidencija , ali NOD odmah starta i splashscreen ode u dvi sekunde.......hebiga ....tako je ..... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |