|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Gigabyte GA-M55plus-S3G problem
Kak da dignem processor na gigabyte GA-M55plus-S3G/2.1,kaj god napravim dobijem poruku:Warning! Now system is in safe mode please re-setting CPU frequency in cmos setup. Memorija je na 667mhz,proccesor je na 220x10 (240x10) ,HT=4,"CKE Power down mode" sam probao i na enable i disable.Sa Clockgen-om mogu dizat frequenciju normalno ali u biosu nikak? Amd 3800 x2 Gigabyte GA-M55plus-S3G Supertalent 5-5-5-15 Chieftec 550w 1950 pro |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj neke druge BIOS-e. Na mojoj Rev 1.0 su javljali momci koji imaju te ploče da na nekim BIOS-ima to radi, na nekima ne. Vrlo lagano može biti da je i kod tebe tako. Najnoviji ne znači i najbolji ![]() Naravno, pod uvjetom da te nešta drugo ne koči ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Nemoj duplo postat, imaš EDIT tipku sa strane ako želiš nešta dodati ![]() Ja sad više neznam dal si ti isključio sve ostale faktore da te ne koče. Pa ako te frka za memoriju, spusti djelitelj na 667, ne vidim u ćemu je problem ? Tamo di si rihtao CKE power down, imaš Memory clock i staviš na 667 i onda si do 240Mhz-a slobodan i memorija te neće kočiti. Mada, sada me buni ono kaj si napisao u prvom postu Citiraj:
Ali može biti da ja ipak do procesora ako dalje ide memorija sa Clockgenom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Hm, može biti da ti se ne slažu SuperTalent i matična, ali svejedno je to premalo. Inače počne kočiti oko 260mhz ako se ne slažu, nikako na 210Mhz. Ja sam imao ST-a kod sebe, 2x1GB i radio je ko suza na 1000Mhz uz matičnu preko 270Mhz. Jesi probao čisto da vidiš, povisiti malo napon procesoru ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hm,cpu-z mi pokazuje 1,328v,probao sam diči napon u biosu na 1,350v i onda mi je prošao post na 240x10 ali dobijam neke errore na ccc i na deamon tools-u a cpu-z mi pokazuje napon viši nego postavljen u biosu(1,370v). Kolko je opče default voltaža tog procesora i zašto mi u biosu pokazuje normal v-core 1,550?(crveno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako je Windsor 3800+ X2 AM2 onda je default voltaža 1.35V...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Normal Vcore i meni pokazuje 1.55V, ali kada ostaviš tako vidi se da je normal 1.25V u windowsima. Što se ovoga safe moda tiče, ja sam danas isprobavao sa dividerom na AUTO u bios-u, ali onda daje katastrofalne reze, nemre bootat na 260Mhz. Ručno postavi na neku drugu vrijednost (što si i napravio čini mi se). CKE power down na enable i onda deri. Kada nešta koči, morat ćeš dio po dio izbacivati (proc tako da smanjiš množitelj njemu, HT da smanjiš i njemu množitelj, memoriju sa dividerom, malo veće napone etc.). Na koliko je defolt napon SuperTalentu ? Ja sam imao jedan kojem je def. 2.2V, tako da pazi i na to. Ali ako sve radi u Clockgenu, onda matična (BIOS) koči ili si potrefio memoriju sa kojom se ne slaže kako spada (kao što sam ja imao problem sa Corsairom od ZMAJ-a sa kojim ploča nije bootala iznad 260Mhz; sa GoodRamom ide do 280Mhz). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
digao sam malo napon i sad mi ide na 240x10,napon u everestu sad pokazuje 1,34 ali mi neda odvrtit 3dmark do kraja(zapne na cpu). Jel to premali napon? Usput memorija je T800UB1GC5,negdje sam pročitao da je njoj normalan napon 2,1v????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
A čuj, moral buš isprobavati. Ne ide svaki proc isto. A što se memorije tiče, to se moraš informirat. Jer ako joj je 2.1V normala, onda trebaš i nju staviti na tu voltažu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|