|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Overclocking problem sa P4
Dakle, situacija je ovakva. Dobio sam "novu" Asus matičnu ploču. Problem je da neznam koji je model a Everest mi kaže "Unknown model". Matična je socket 478, 2xDDR DC, 5xPCI. Prije nje sam imo Gigabyte matičnu sa kojom sam svog P4 Northwooda 2.0 clockao bez ikakvog problema na 3.0. A ova Asusova me za***ava, stock je 20x100. I kad clockam malo procesor, ne nalazi mi HDD. O_o Mislim, ono, koji k.? ![]() Konfa je: P4 Northwood 2.0GHz 2x512 DDR400 Corsair XMS xFx 6600GT 250GB Seagate SATA II Pioneer 109 Dakle, u čemu bi mogao biti problem? Ispričavam se ako nisam bio baš jasan... Unaprijed hvala!
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Kakve ima overclock opcije?? Možda nije klokerica iako ASUS-ove MBOs trebaju bit. Jesu opcije napredne? Mislim, imaš za mjenjanje množitelja, voltaža proca, voltaža rama, HT ratio?? U ovom slučaju kod tebe je problem nestabilnost. Zapamti, svaka "nepravilnost"(kod tebe neće čitat HDD) je posljedica OC nestabilnosti. Digni mal napon...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uključi AGP/PCI lock. Zato ti ne nalazi hard, jer je takt PCI previsok i kontroler nije stabilan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Mogu mijenjat i množitelj, voltažu proca i rama a HT mislim da ne. Misliš da će podizanje napona pomoć? Pokušat ću, hvala. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Lorde, koristi multy quote funkciju kako ne bi pisao 3 posta za redom. Uglavnom, klikaš na ove navodnike pored quote tipke i na zadnjem postu kojeg želiš quotat stisneš umjesto navodnika tipku quote ![]() Jel možeš slikati matičnu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ispričavam se, nisam znao za multy quote. A kaj se tiče matične, pokušat ću je nekako uslikat tijekom tjedna. Idem sad probat podignut voltažu i potražit AGP/PCI lock. Pozdrav i još jednom hvala na pomoći. ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
AGP / PCI lock ti se najčešće manifestira u BIOS-u tako da narihtaš ili frekvenciju AGP-a na 66mhz ili PCI-a na 33Mhz. Znači, gledaj u BIOS-u, osim AGP/PCI lock postavke, dal ima slučajno i kakva opcija "AGP frequency = 66mhz" ili "PCI frequency pa opcije 33mhz i manje/više" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Svima puno hvala na pomoći, uspio sam. ![]() Ali mi onda ne želi bootat Windowse, kaže "Disk read error". ![]() Uključio sam AGP/PCI lock i svejedno ništa. Nema veze, odustajem od klokanja na voj matičnoj. Pozdrav svima! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|