|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
Klimava grafička
Tijekom rada (igranja) zaslon mi zna preplaviti veliki broj kratkih vodoravnih crvenih crtica. Par sekundi nakon ovoga računalo bi se uredno zamrznulo. Ovaj me problem mučio par dana dok nisam otkrio da je dovoljno pritisnuti prema gore slobodan kraj grafičke kartice (Lijeva i gornja strana učvršćene su u kućište tj. AGP utor, dok je donji-desni rub slobodan. Na njemu se nalazi utor na napajanje ako je ikom važno). Crte bi pritom nestale, a ovisno o mojoj sreći računalo bi ponekad nastavilo normalno raditi. Ovo se počelo događati tek nakon dvije godine korištenja računala. Nisam mijenjao konfiguraciju od tada. EDIT:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
znaci tebi je zapravo grafa bila van agp utora? da, dosta cesto mi se dogadalo, pogotovo na onim mbo koje nemaju zub za zakvacit grafu. izgleda ko da je sve u redu, upalim komp kad ono nema slike, da bi malo detaljnijim pogledom shvatio da je grafa za 2-3mm od dna agp-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mislim da se vec govorilo o tom problemu, ljudima se to desavalo dok ne bi zdrmali kantu. grafa ti je na polaganom putu prema vjecnim lovistima vjerojatno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
Je li normalno da ta mana dođe do izražaja tek nakon dvije godine? I kojim programom mogu spuštati taktove (je li treba dirati takt memorije grafičke) i za koliko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa meni nije tolko al opet je normalno da mema ode. Pa na to sam i mislio kad sam reko da spustiš takt meme. Program za klokanje skineš s neta(riva tuner, ATI tools, sysTools, ima još brdo njih...). Spustiš za nekih cca. 50 do 100-120MHz.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|