|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moze li Vista Install sa USB-a??
Pozdrav svima i unaprijed se ispricavam ako je vec ovo pitanje negdje rijeseno na forumu no nisam nasao. Dakle zanima me da li je moguce instalirati vistu sa eksternog dvd roma? Imam malo stariji laptop koji nema unutarnji dvd rom pa sam kupio eksternu przilicu. E sad, u biosu nemam nigdje opciju poput "enable usb boot" ili tako nesto pa me zanima da li se to moze na neki nacin napraviti i ako da na koji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
ako imas malo stariji laptop mozda bi trebao malo zaboravit na Vistu. usput, ako zelis od bilo koga malo suvisliji odgovor daj malo podataka o laptopu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Pa nije vazno nista o laptopu...svjestan sam ja hardwerskih zahtjeva za vistu i sve to. Samo me zanimalo ono sto sam pitao,nista okolo me ne zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije toliko bitna Vista koliko mogućnost podrške za bootanje s USB-a...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
baš to....može se bez beda..kod instalacije...ti se pojavi posebni disk(usb)ako je usb utaknut u pc...pa možeš napravit instalaciju u njemu....e sad boot.....to ovisi dal ti ploča podržava da boota i sa usb...ali trebalo bi...removeble devices... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ne zanima me instalacija na USB, vec boot za instalaciju za eksternog dvd snimaca preko usb-a jer nemam interni DVD-rom. I kao sto sam gore napisao u biosu nemam opciju za boot sa usb-a....bios mi je prilicno oskudan i ne mogu napraviti update jer je stariji laptop. Dakle zanima me da li se to ikako moze izvesti bez prckanja po biosu, neki program ili preko floppy-a mozda??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne, nece u dosu. Em je USB, em je DVD. A trebas driver. Genericki MS-ov je iz doba Win3.11, poslije vise nisu razvijani uopce. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
mislim da ti je jedina opcija ako u BIOS-u mozes stavit nesto kao "boot from other devices" (tako je npr. meni) daj baci proizvodjaca i model laptopa pa cemo vidjet jel se moze sta napravit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|