|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() ![]() matična asus p5vdi-x ram takeMS 512MB vodeno hlađenje napajanje 450 W takeMS pocetnik sam pa ako moze i koji savjet za clock unaprijed zahvaljivam na savjetima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
|
Ja imam Prescotta na 2.26 za 478 sc. Kloko sam ga kao što vidiš iz siga na 3.4GHz radi stabilno bez dizanja napona. U BIOS-u baš i nemam opciju za mjenjat voltažu al kad bi mal digo napon išo bi i dalje. Stavio sam ga na 3.5GHz i ruši se. Što se tiče zagrijavnja: 36-40 stupnjeva u IDLE-u a 46-49 u full loadu. BTW. Isto imam reviziju G1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Bez muke, nema nauke. Moraš probavati da bi saznao limit komponenti
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nije celeron nego pentium i probao sam ide do 2.9 i poslije nemoze da boota, jel moguce da je do memorije ili neceg drugog nisam bas neki expert u tome tek pocinjem sa ovim stvarcicama pa ako moze po koji dobar savjet na sto da pazim.i zahvaljivam svima na postu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ne znam šta da napišem
|
Da, može bit da ti je do memorije... Na kolko ti radi memorija? A može bit da nema dovoljno napona... Ako ćeš slučajno dizat napon, nemoj puno... Digni MAXIMALNO 0.5V za početak Tako kad dođeš do neke granice s memorijom(e da provjeri na kolko ti radi mema kad je na 2.9GHz) onda promjeniš omjer FSB-a i memorije.(Ratio) I svakako provjeravaj zagrijavanje... EDIT: Napajanje mi se mal ne sviđa, probaj s boljim ak si u financijskim mogućnostima
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo probao sam nije islo dok nisam stavio agp/pci na 66,xx sad ide na 3,2 GHz, bez dizanja voltaze i u everestu mi pokazuje temp na 28 a u pc-probeII 32 stupnja. Iznad 3,2 neide probacu nabavit neku drugu memoriju i napajanje pa cu onda probati. Tek pocinjem a ovim stvarima pa mi jos dosta toa nije jasno, i sta oznacava ono kod memorije (2.5-3-3-8)? Vidio sam da se moze mjenjati ali nism htio ni riskirati dok ne dobijem savjet od nekoga tko je to vec radio...... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ne znam šta da napišem
|
Citiraj:
To su ti latencije. Prva se zove CL ona ti je 2.5, druga ti je RCD i ona ti je 3, treća je RP i ona je isto 3 i zadnja je RAS, ona je 8. Što su manji ti brojevi to će ti memorija biti brža. Na primjer, ako staviš na 2-3-3-6 - to će bit znatno brže. Možeš to bez problema spuštat, neće niš bit memoriji. Al sam nemoj pretjerat i onda se čudit ak neće bootat. Najbitnije su ti prva CL i zadnja RAS. Kad ih spustiš i kad klokaš odvrti neki test za stabilnost... OCCT, Prime95, SUPER PI i tak... Sretno ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Fera hvala jos jednom probati cu valjd nece nis izgorit |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Ma ne pali komp
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
od LemilicE
|
Zašto je max 2.8V??? Može dokle mu mbo podržava. Ja sam svojevremeno držao ne sjećam se koju memu na 3.2V i jedan vent od 80mm je puhao u njih za svaki slučaj, ali prije će ti se zblesit komp, nego ti mema izgori... Barem se to meni nije desilo, a desilo mi se stvarno svašta
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Kolega CLokan ne možeš svim ramima davat struje koliko hoćeš... Sad napišeš ne sječaš se koja je bila mema na 3.2V, ta postoji tona čipova na memorijama svaka sa svojim limitima struje. Neki koriste više struje, 3.3 + npr BH5, UTT, neki do 3.0V CH5, D43... a nekima ne bi ni trebao davat iznad 3.0V kao što su TCCD. U svakom slučaju ne preporučam ti držat memoriju iznad 3.0V ako nije navedeni BH ili UTT ( možda za izvrtiti testić uz otvoreno kučište i ventilatorom kao što kaže Clockan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
od LemilicE
|
Mema je bila TwinmosTwister ddr500, ali ne znam koji čipovi jer sam zaboravio oznaku. Također sam toliko davao i OCZu sa tccd čipovima, ali im to nije bilo potrebno jer tccdu ne paše visoki napon...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 05.03.2007. u 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam to napisao jer predpostavljam da čovjek nema neki vent koji puše po njima.....pa sam to rekao.....sad ja ne znam dokle idu njegovi RAM-i....Pa za svaki slučaj,ak mu nešto pregori,on bi reko: "Pa vi ste rekli da mogu stavit voltažu na 3.5V"(ovo je primjer)..... ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Hvala svima svima evo nabavio sam nove meme, Kingston 2x512 DDR400 sa Samsungovim chipovima imaju na sebi oznaku UCCC. Sad ide na 3.4GHz mozda moze i vise samo neznam sta jos da podesim. Stavim pci/agp na 66/xx ima jos nekih opcija 88/xx. mema radi na 3-3-3-8, ako ko ima koji savjet nebi bilo loše.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
svakoj memoriji možes dati napon koliko hoces...samo je pitanje koliko ce dugo izdrzati... ![]() i naravno, svako pravilo ima iznimke...npr. adata ddr600 koja ima tccd čipove, za nekih 700mhz koliko sam ju ja uspio natjerati trebalo je 3.2V vdimm, a to je puno previše za te čipove...itd... za potrebe testiranja i max oc-a, može se ici do granica... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
koje napajanje bi bilo dobro al d nije bas skupo jer trenutno imam opciju ovo MS Industrial 450 W sto vec imam ili asus 350 W koje kosta 600 kuna druge marke nemam u blizini. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|