|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Blagi upgrade compa
Dakle, nedavno sam zamijenio Soltekicu za Abit-icu NF7-S v2.0 Athlona 1800+ za Bartona mobilca 2500+ kojeg hladi Zalman 7000BCuLED Evo nekih ss ![]() Stavio Papst-a da puše po NB, RAM-ima i procu ![]() Proc držim na 1.8 V, kao što se vidi 200FSB, 12 množitelj, nemam baš neku extra memoriju pa mi se neda igrati s njom :? ... 7000BCu se vrti na ~ 1600 rpm, Vf900 ~ 1800 rpm, Papst ~ 1200 rpm Ti4200 i dalje hlađen sa Zalmanom Vf900Cu-LED ![]() A sve to napaja Seasonic S12 430W ![]() ![]() Savjeti kako još dignuti frekfe su dobrodošli od svih članova foruma, komentari također dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
čestitke na nadogradnji, samo, da li ti onaj vent stalno "stoji" na grafičkoj? bolje ga pričvrsti drugačije da pri micanju i namještanju ne bi otišao kakav sitniji element s grafičke... a kako još dignuti frekve? istom metodom kojom si došao do ovih koje sad imaš.. nisi spominjao koju termalnu pastu imaš? možda bi mogao skinuti koji stupanj s arctic silverom/ceramiqueom ili poliranjem hladnjaka za cpu ako nije baš gladak ili kupnjom drugog cpu coolera... s obzirom da kako kažeš ram nije neki zbiberi djelitelj pa eksperimentiraj sa dizanjem fsb-a... ali s razumnim voltažama! uostalom pretraži forum, mislim da je ta ploča u doba mobilaca bila vrlo popularna pa ćeš sigurno naći koji bios se preporuča i još korisnih savjeta... sretno i pozdrav! edit: i mogao bi staviti nešto da puše po maxtoru, da se spustiš niže od sadašnjih 45 stupnjeva. možeš i smotati ide kablove (npr. stisnuti ili oblijepiti izolir trakom da postanu "okruglasti" - shvaćaš što hoću reći..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ali sada stvaraš vrtloge u kučištu, za pravo hlađenje moraš imat usis i ispuh. Najbolje bi bilo stavit dvanajsticu na bok i tamo gdje stoje diskovi stavit još jednu da dobiješ vodoravni protok zraka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad si kupim bolji case onda ću ja posložit protok zrak da bude kak spada, znam da je ovaj selo, ali bolje hladi neg kad maknem PAPST-a Za termalnu pastu imam Zalmanov "lak za nokte", cooler na procu je strojno ispoliran ![]() ![]() Fala na ostalim savjetima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
posto sam bio na socketu A vise od 3god mogu reci da su moji dojmovi da sto vec FSB to bolje performanse tako da bi bilo cool da poduzmes nesto uvezi toga... kolko vidim hladenje komponenata je dobro sredeno tak da bi mogao "malo" (mislim da bi tvoja ploča trebala ici do bar 240) povisit FSB. hm, procesor ti nece radit pri toj frekvi na nizoj voltazi?? Meni je radio na 1.725V sa 12*200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Po SPD-u rami mi rade na 217 => 2.5 3 3 7 Toliko i imam u BIOSU narihtano, stavio sam i na 2.5 3 3 10 i opet neće bootat, stavio 2.9 V na memu, neće... Stavio na proc 1.9 V i neće radit na 2.5 Ghz ![]() Vratio na 1.8V i radi na 2.4 trenutno... Trebao bi prodati memoriju i uzet neku brutalu i igrati se : ![]() Vjerojatno imam neku "prosječnu" seriju mobilca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Igor, ak znas OPN procesora, to ti moze dosta reci o tome koliko se clocka. Ako bas zelis podatke, evo ti link pa vidi... http://www.socketaplus.com/phpbb/viewtopic.php?t=2005 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|