|
![]() |
#1 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Da li overklokirati procesor?
Imam intel pentium 4 3000mhz. Neznam da li je dobro raditi overcloking. Možete li mi objasniti koja će bit razlika između overclockiranog procesora na 3000mhz ili tvornički izrađenog procesora od 3000mhz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
2FAST4YOU
Datum registracije: Jan 2006
|
...imat ces proc koji ce raditi na vecem taktu...Hahahihi...ocaj ga radit ce 100% na 3.6-3.8ghz tj.sve ti ovisi o komponentama koje imas...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Razlika je u tome što proizvođač za procesor od 3 GHz garantira da će raditi koliko traje garancija pa i par puta više jer je jezgra prošla sva testiranja na tom taktu. Ako uzmeš proc od recimo 2.4 GHz i digneš ga na 3 GHz, nitko ne zna koliko dugo će raditi na tom taktu. Može par mjeseci, godina, a može i manje. Proizvođač je stavio množitelj na 2.4 GHz jer vjerojatno na 3 GHz ne prolazi neki sitni test. Procesori se inače rade u waferima (tanka pločica poluvodičkog silicijskog materijala). Obično su jezgre bliže sredini wafera nešto kvalitetnije napravljene nego one na rubovima pa se te iz sredine preko množitelja napucavaju na veće taktove.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
2FAST4YOU
Datum registracije: Jan 2006
|
...kralju ja sam imao p4 2.4 d1 rev. koji je radio na 3.4ghz, i nisam imao nikakvih problema...a glupo ti je postavljati pitanje na koje vec znas odgovor...ili ocaj ili ne...
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Kao što sam rekao, pitanje koliko bi dugo radio tako... Meni je stari Barton odmah nakon kupnje radio 100% stabilno na 2.5 GHz (nije bio mobilac niti imao otključan množitelj) da bi se nakon godinu i nešto jedva bootao na 2.4 GHz, a o stabilnosti da ne govorim. Tek na 2.3 GHz je radio stabilno. Napon nisam dizao iznad 1.9 V.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|