|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
9500 Pro i Zalman heatpipe ZM80C-HP
Planiram si "utisati" komp na minimum. Napajanje je Taganovo, skroz necujno. CPU kiler ce bit Zalman 7000Cu i to silent mod. Sad mi jos ostaje utisat graficku, pa sam mislio stavit Zalmanov pasivac ZM80C-HP. Da li je netko to vec isprobao? Graficku sumnjam da cu ikad clockati (Sapphire 9500 Pro), pa bi takav jedan pasivac bio idealno rjesenje. I jel zna netko gdje tog ima u Hrvatskoj za kupit. Nisam uspio nac ni na jednom cjeniku. THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Imaš u Linksu ( www.links.hr ) Zalman Heatpipe , a na R9500PRO ga već ima jedan forumaš ( ne znam sad koji, ali vidio sam u nekom sigu ) , vjerujem da će se brzo javiti...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Brijem da je Isus taj tip za Zalmanovim pasivcem. Javi mi kakva su ti iskustva sa 7000Cu, znam da imaš 8RDA+, pa me zanima kakva je situacija sa postavljanjem i kako to čudovište hladi. A opet, za 875 kn možeš imati Mystijev set za vodeno hlađenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
A kaj sve ide u set? CPU + VGA ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
1075kn za CPU i VGA je puno. Zalman 7000Cu - 366kn Zalman Heatpipe za VGA - cca 250kn = 616kn 450kn razlike... hm... nije malo. A niti jedna od ove 2 solucije nece biti dobra za nove procesore i kartice jednog dana kad se promjene. Vjerojatno... Nece voda kod mene... zasad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Čuj, nisi u pravu. Kad kupiš novi proc, eventualno ćeš morati mijenjati samo blok, a vjerojatnije samo kopču. Pogledaj malo po PCEkspertu, imaš super thread o vodenim na Case Moddingu i odličan članak negdje u arhivi. Ako kupuješ PcPlay, isto imaš u zadnjem broju dosta dobar članak. Iskreno, niti jedno zračno se ne može mjeriti sa vodenim, kamoli pasivno. Ne nagovaram te, ali već pol godine pratim po forumima te teme i nitko tko je uzeo vodeno nije imao ništa osim pohvala za reći. Pogledaj na tržnicu, mislim da je netko prodavao vodeno za nekih 500 kn. Nemoj se zaletavat, to ti jedino mogu preporučiti. Obje solucije nisu loše, ali je vodeno dugoročno gledano neusporedivo isplativije. Osim ako nešto ne zezneš i napraviš poplavu ![]() BTW, jesi prokužio zašto ti se komp stalno restarta u igrama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ah ... ja se vec poveselio da cu dobit tih komp, i ti sad tu poceo srat. Ma, dobra je voda, al nemam para. A i ova kombinacija bi trebala dobro hladit. CPU ce ziher patit, al VGA necu clockat, pa mislim da nema potrebe za vodom. A i kolko sam ja pratio "razvoj" PCa, najavili novi standard za kucista, pa za slotove, pa nove procesore, pa pakovanja za cipove. Uglavnom, dosta ce se toga promjeniti. A ovaj komp ne mislim tako skoro nadogradjivati, ako uopce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Čuj, rekao sam da su obje solucije dobre. Tvoja odluka. E da, ako nisi vidio test Zalmana , pogledaj ga, zanimljiva je usporedba sa ostalim coolerima. A ako kupiš Zalmana, bit će mi drago da podjeliš svoja iskustva s nama jer se i ja dvoumim između te dvije solucije. A čuj, da se sve ne mijenja, danas bi još radili na 8080 i clockali ga na 2.5 MHz ![]() "Samo mjena stalna jest." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
"Very low noise" .. da, to meni treba. |
![]() |
![]() |
|
|