|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Udaljenost?
E ovako kad sam na moru i imam lap. kako da se spojim na fredov net...imam njegov user i pass. udaljenost je nekih 2 km. znaci trebam karticu...i danjur pretpostavljam 90 cm. i sta jos, sta da spojim? sta da lemim?imam visok balkon tako da su jedine smetnje malo kuca i drvece!?ako treba tanjur dali je moguce da se spojim preko satelicke...nezam bas o wlanu puno pa me zanima!hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Treba ti ipak malo vise znanja o Wirelessu da bi se upustio u takav podhvat, jel ovo sto ti hoces i nije bas jednostavno rijesenje a ni sigurno da ce radit jer ovisi kakvu opremu ima frend na kojeg se zelis spojit.... Potrebno je: 1. PCMCIA karticu koju moras modat da ima konektor za vanjsku antenu i izgleda ovako. ili AP koji dodje nesto vise od te kartice (za oko 400kn vec ima) 2. satkantena KLIK (kako napraviti samu kantenu imas u sticky-ju gore) 3. pigtail duzine ovisno o potrebi (sto kraci to bolji) a izgleda ovako 4. dobre volje i malo znanja o elektronici ... i pitanje je i onda dal ces uhvatit tog prijatelja, jedino ako on stavi svoj uredjaj (AP) na neko vidiljivo mjesto po mogucnosti sa boljom antenom od tvornicke (bar 8dBi omnica).
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sve 5 malo cu se potrudit, al prije toga cu jos malo citat o tome da jos nesto naucim,Hvala kaj si se potrudio: goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|