|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Ovak! Problem je slijedeći. Imam Siemensov ADSL modem A-100 i komp koji je preko njega spojen na net. Ali sada bih želio još 2 nova kompa spojiti na net, tako da ukupno tri kompa budu spojena na isti username. Pa bih htio da mi netko preporuči ADSL router koji bi mi za to trebao. Malo sam gledao u Ve-milu proizvode od Netgear-a i Microneta-a pa me zanima da li netko imam iskustva sa njima? I da li mi onda ovaj Siemensov modem kasnije treba ili se sve odvija preko routera? Ak mi netko može to malo pojasnit jer sam do sada slagao sam lan. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Npr. tu sam vidio da se prodaje jedna kasda... To ti je dobar rooter... Staviš ju u rooter mod (PPPoE) i tri kompa samo zaštekaš s lan kabelima u njega (s automatskim ip-ovima)... I to radi... Nemora to biti kasda, ja sam samo dao primjer.... Tebi znači treba ADSL Rooter, bilo koji.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ako taj siemensov modem ima mogucnost automatskog spajanja onda samo patch kablom povezes taj modem i bilo kakav switch (~50kn => chipoteka). u switch opet patch kablovima ustekas sve kompove i to je to. to je ono najjednostavnije. moj osobni izbor bi bio samokonektirajući modem + d-link, ali to je vec nesto drugo. u biti nisam kavu popio pa mi se ni neda tipkat. jednostavno je. gledaj stare teme pise sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako se ne varam, ovaj Siemens A-100 je USB modem, pa prema tome ne gine mu neki Router sa USB ulazom (ako to uopce postoji) ili nekakva routerska kanta sa Windozima ili IPcop-om (makar za njega se bojim da podrzava taj USB modem).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
u hgspotu sam vidio od d-linka simpaticno rjesenje. nisam vidio to u prodaji nego gore u servisu. u printer na usb je ustekan taj (ocito) mali routerčić a onda iz toga idu obicni utp kablovi... kao sto rekoh, simpaticno. ak radi za printer ne vidim zasto nebi i za modem, samo nemam pojma di to ima za kupit ni kako se zove |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Da, vidio sam i ja to na zaprimanju reklamacija, ali mislim da mu to u ovom slucaju nemoze pomoc ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi polovnu Kasdu jer na nju možeš prištekati 4 kompa. Druga solucija je Siemens C-010-I kojeg prebaciš u router mode (imaš uputstva u Nikkyjevom stickyju) i na njega spojiš switch sa više LAN portova. btw, bolje je router/modem prištekati LAN-om na komp nego usb-om.
![]() |
#8 |
Premium
|
evo mislim da je to to http://tinyurl.com/2hk92m slazem se kao sto sam vec rekao najbolje rjesenje je modem koji se moze sam spajati + kvalitetan router. samo mu dajemo eventualna rjesenja |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Sve ovisi koliko para imaš. Preporuka Siemens 515 i 555. Za Kasadu neznam. Od Zyxela 660 bježi. Možeš Siemens c-010 staviti u router mod. Ali po meni je najbolje Siemens C-010 u bridge modu plus kvalitetan router tipa Linksys ili Buffalo. To bi ti bilo 100 kn za modem i 560 kn za router. I s tim si miran dok si živ. Danas sutra moći ćeš i nadograditi sa vanjskom, jačom antenom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|