Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.01.2007., 16:15   #1
Andy Boy
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Wireless kartica za laptop

Posto su se u proslom topicu svi pravili fini onda cu ovdje preoblikovati pitanje:

Koju karticu za laptop uzeti da ima domet neki do 1km da mogu biti spojen na wireless mrezu dok sam u naselju?

EDIT:
Jel ima mogucnosti da ja svoj ADSL kupnjom routera koristim da se sa laptopa spojim na router te na net, posto sada nemam wireless ADSL.

Zadnje izmijenjeno od: Andy Boy. 29.01.2007. u 17:04. Razlog: Nadopuna Posta
Andy Boy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2007., 19:39   #2
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
bez vanjske antene zaboravi na 1 km,moguce je jedino uzet karticu pcmcia s vanjskim konektorom ili bez njega ali onda trebas sam napravit konektor

gonzo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2007., 06:53   #3
Andy Boy
Banned

Znaci standardna PCMCIA kartica uz malu preradu bi trebala raditi? Na koju marku da bacim vise oko? Znam da je Atheros chipset dosta popularan.

Jos me zanima, kad bi od nekoga kupio wlan router i spojio sa svojim kompom i netom, jel bi ja kad sam izvan kuce mogao loviti signal na nekoj kratkoj udaljenosti pa ici preko sebe na net?

Zadnje izmijenjeno od: Andy Boy. 30.01.2007. u 11:48. Razlog: Type Error
Staro 30.01.2007., 08:39   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Andy Boy Pregled postova
Jos me zanima, kad bi od nekoga kupio wlan router i spojio sa svojim kompom i netom, jel bi ja kad sam izvan kuce mogao loviti signal na nekoj kratkoj udaljenosti pa ici preko sebe na net?
Naravno. Doduše, jakost signala ovisi o više faktora (pozicija routera u kući, debljina zidova i njihov materijal,...), ali u principu do 50-100m bez većih problema. Za to ti je dovoljna i ugrađena WLAN antena u laptopu (ako je imaš).
Staro 30.01.2007., 09:56   #5
Andy Boy
Banned

Ovako: karticu jos nemam pa sam tu isao pitati koja je preporuka da uzmem jer svi mi govore da se moze naci za jeftine pare do 200kn jako dobrih.
ADSL router koji bi uzeo je neki iz t-com ponude jer ih se ima kupiti u oglasima za male pare.
On bi mi bio na prozoru da se smanje smetnje tipa zidovi, a udaljenost o kojoj govorim da mi treba je 500m opticke vidljivosti. Router bi bio na visini od 5-10m.
Staro 30.01.2007., 12:26   #6
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Nemoj stavljati wlan router na prozor jer time privlačiš one susjede koji trebaju besplatni internet.
Imaš u kvarka Tp link PCMCIA karticu za 150kn sa Atherosom.
ako ne onda uzmi neku Ralink karticu. 1km nemožeš postiči bez vanjske natene. Kupi r sma konektor i zalemi ga u karticu.
Na wifihr-u imaš opisan kompletan postupak modifikacije.
Nemoj se uvrjediti zbog nejubaznosti. Postavio si pitanje kako krasti internet od drugih koji neznaju podesiti zaštitu na uređaj. Ti ljudi nisu krivi što im T-com instalira nekonfiguriran uređaj. Ne zanima informatika svakoga.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2007., 14:27   #7
Andy Boy
Banned

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Nemoj stavljati wlan router na prozor jer time privlačiš one susjede koji trebaju besplatni internet.
Imaš u kvarka Tp link PCMCIA karticu za 150kn sa Atherosom.
ako ne onda uzmi neku Ralink karticu. 1km nemožeš postiči bez vanjske natene. Kupi r sma konektor i zalemi ga u karticu.
Na wifihr-u imaš opisan kompletan postupak modifikacije.
Nemoj se uvrjediti zbog nejubaznosti. Postavio si pitanje kako krasti internet od drugih koji neznaju podesiti zaštitu na uređaj. Ti ljudi nisu krivi što im T-com instalira nekonfiguriran uređaj. Ne zanima informatika svakoga.

"Nemoj stavljati wlan router na prozor jer time privlačiš one susjede koji trebaju besplatni internet." - zastitio bih svoj router pa bi mnoge laike izbjegao, a i router nebi vidio nitko jer bi ga prekrio ili maskirao.

Morati cu pogledati ove sto si naveo kartice malo, gledao sam i u links-u i Hgspotu i ve milu, ima svakakvih kartica, pa valjda ce prava pasti u moje ruke.

Vidio sam na wifihr postupke pa cu malo prostudirati jer svjestan sam da se mora modificirati kartica.

Sto se tice neljubaznosti smeta me sto nisam ja nikoga pitao kako se to radi, nego sam samo naveo namjenu kartice, radi lakseg razumjevanja, samo niste dobro procitali. A i to sto bi ja ukrao nekome 20-50MB mjesecno mozda malo vise mislim da nebi imalo katastrofalne posljedice kao sto je "Vuco" naveo.
Da kod nas nisu toliko visoke cijene Wlan-a uzeo bi si ja al mi se ovako ne isplati.
Staro 30.01.2007., 21:43   #8
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Čuj u krađi nečijeg prometa ovdje te nećemo podržavati pa makar se radilo i o 1MB. Ima i poštenih ljudi koji to nerade iako mogu, jer tko zna tko je taj jadnik na drugoj strani, mozda neki osnovnoškolac kojem je polupismena majka kupila računalo i net, eto neka ima djete (mislim to je naravno sasvim uredu) i ti se sad nakačiš i opleti..... Možda bi se ti samo tu i tam spojio, ali opet kog briga, kradeš tuđi promet, ergo ti si lopov ili šta možda za to ima nekakav drugi naziv... Sry ali tako to ispada.

Što se tiče tvog pitanja, meni je ono vrlo jasno, nevidim nikakvog nesporazuma, qvotam:

"Sad mi uskoro treba doci laptop i uzeo bi si neku wireless karticu da mogu dok sam izvan stana loviti nezasticene routere(zbog neta), ali i wireless mrezu nad naseljem."
Staro 31.01.2007., 11:14   #9
Andy Boy
Banned

Sve to stoji darth sto si rekao, daleko od toga, ali jos uvijek trazio podrsku u tome sto bi napravio, samo sam dao natuknicu. I potpuno sam svjestan toga tko moze biti na drugoj liniji zato i nebi kao mnogi setao ZeGe-om i nabijao ekipi racune. Al kad pogledas i ti si lopov, vjerujem da imas piratske programe, jel tako...krades tim tvrtkama, al necemo o tome, mislim prepirati se i spamati topic, svatko ima svoje poroke, ne vjerujem da si ti iznimka, mozemo se ako hoces prepirati na PM al ovdje u ovom topicu me zanima koja je najbolja kartica da uzmem..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno