|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
nova matična------>procesor slabije radi
Kao prvo pozdrav svima ![]() E ovako, problemi, veliki problemi......... Inače imam stari komp i vodim borbe sa njim al nemam dost novaca za drugi pa eto... P4 2,41 soltek sl-85di3/dr3 radeon 9600 xt 2*512 ddr ta matična mi se strgala i danas sam stavio drugu (nabavio polovnu od prijatelja)....evo vam naziv matične.....inače koristim program aide da mi kaže sve o kompu pa evo šta ona keže... ![]() ta nova matična radi ok ali postoje 2 problema: 1. kad sisnem da s epali kompjuter 20 sekundi s eništa ne deševa i onda tek počne (ali to ni nije toliko bitno 2. problem je u procesuru , kao što sam rekao imam procesor intel p4 2,41 a on radi na 1,8 ????? sa starom matičnom je radio normalno evo vam neke slike jer ne znam kak da to sve objasnim ![]() ![]() ![]() jel se može nekako složit da taj procesor radi normalno na 2,41 sa tom matičnom ? hvala unaprijed.... EDIT: dodao sam još jednu sliku |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Moraš u biosu namjestiti FSB na 533,to je ona vrijednost koja je sad na 400.Sad ne znam hoče li pisati FSB ili nekako drukčije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ovdje http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloa...nuID=0&LanID=9 imaš manual za tu ploču,drugi link od gore.Čini mi se da češ morati jumper za CPU clock premjestiti ali nisam siguran,ne da mi se cijeli manual čitati,to prepuštam tebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
FSB sa 100 na 133... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
kak ja vas mučim sa glupostima al još jedna stvar ![]() nađem ja to u biosu i to izgleda ovako : CPU BRAND INTEL CPU Type Pentium 4 CPU Ratio Locked CPU Frequency 100 mhz e ali ja to ne mogu promijenit onako je sivkaste boje i ne može se mijenjati ništa od toga ili sam ja toliko glup ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Odmah iznad utora za grafu su ti dva reda jumpera pa se igraj. EDIT: zaboravi BIOS. Na tvojoj matičnoj ploči jumper iliti kratkospojinici iliti po narodski "male crne kapice" određuju vrstu, odnosno brzinu procesora. To je tako bilo prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Citiraj:
![]() EDIT: kak ih treba uopče složit odnosno premjestit ? pa ja nemam pojma ništa o tome ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
ok, onda sutra...jer meni ta slika ništa ne govori, jbg...ali hvala puno si pomogao AKO NETKO ZNA NEK S EJAVI DA SE ČUJEMO PREKO MSN-a ILI ICQ-a EDIT: skuzio sam kak to ide, samo jel mogu sta s***at dok to radim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako diras samo jumper (malu kapicu koja povezuje dva pina i najcesce je crne boje) i nista drugo i maknes ga sa jednog para pinova na drugi par pinova i upiknes na njih... nista se nemoze desit. Samo pazi da ne diras nista osim jumpera (znaci Ic-ove ostale na ploci itd) prije svega toga dotaknes komad lima da se rijesis elektriciteta (straznja strana kucista je ok ![]() Ako ti sad nesto nije jasno... ja sam kriv ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
hvala, uspio sma ja to složit i radi na 2.4 ALI, uvijek mora bit ali... skužio sma jednu čudnu stvar kod mog kompa sad ču vam ispričat cijelu priču: prije nekih 2 mj. komp mi se počeo restartat kod paljenja ali i u radu.......odvedem ga na servis i kažu d aje otišla jedna pločica od 512 mb-a......nekoliko dana sam bio samo s ajednom i sve je radilo ok.....kupio sam drugu i isti problem.... odvedem opet na servis i kažu matična......danas nabavim matičnu i komp radi ok sa svih 1 gb ram-a...ali s aprocesorom fsb 400 i radi na 1.8... složim ja fsb 533 i stavim procesor na 2.4 i opet se restarta......maknem jednu pločicu od 512 i radi... AJD NEK MENI TO NEKO OBJASNI ? bolesno ? -znači kad komp radi na fsb 400 (1.8) i 1 gb ram-a sve je ok (ako stavim procesor na 2.4 i 1 gb restarta se ako stavim procesor na 2.41 i samo 512 ram-a radi normalno a kad stavim još 512 ram-a počne se restartat ??????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Smrdi mi na to da latencije nisu dobro postavljene pa kad digneš FSB, digne se i frekvencija memorije na kojoj jedna pločica ne može stabilno raditi kao što može na manjoj frekvenciji s istim latencijama. Nadam se da si shvatio. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Primjetio sam da ipak komp ne radi na 1.8 sa 1 gb ram-a radi samo sa 512, kad je 1 gb unutra opet se restarta sad trenutno imam 2.4 i 1 gb i radi normalno al ne znam kak da složim da radi 1 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi SDRAM Timing By SPD na Enabled... Jesi li testirao memtestom?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Stavio sam na enabled....... ajd mi daj ms ili icq ak imaš ? e ovako, novi problemi.....kad radi komp sa 1 gb rama radi 2 minute i za to vrijeme ne mogu uč u ni jedan program (not responding) npr. firefox.exe encounterd a serious error end needs to close i komp kao da s eugasi i pojavi plavi ekran i bijelim slovima piše ovo: Problem has beend detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. .... Athread to relase a resource it did not own. If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer, if this screen appears again, follow these steps: Chech to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a ne installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mod to remove or dosable components, restart your cpomputer, press f8 to select advenced startup options, and then select safe mod. Technical information: ***stop: 0x0000000A (0x74c52ff4, 0x00000002, 0x00000000, 0x804efb56) Beginning dump of physical memory Dumping physical memory to disk: 1 (tu broji do 100 i napravi restart) Zadnje izmijenjeno od: Z-man. 06.01.2007. u 17:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
postao sam očajan pa mrdam sve po postavkama i došao sam do ovoga: ![]() stavio sam NO DUMPING MEMORY (a prije je bilo FULL DUMPING MEMORY) ne znam jel mogu šta zeznut tako... i još d astavim da s ekomp ne restarta kad dođe do errora to bi bilo to samo je to sve sumnjivo i bojim se da ne s***em sve šta mislite ? evo još sam napiso neke postavke iz biosa da vidite jel sve dobro stavljeno: onboard fdc - enabled onboard serial porta - 3f8h/com1 onboard serial portb - 2f8h/com2 serial port2 mode - normal onboard parallel port - 378h parallel port mode - spp parallel port irq - 7 parallel port dma - N/A onboard game port - 201h onboard midi port - 300h midi port irq - 10 onboard ide - both audio device - enabled modem device - auto usb controller - enabled usb device legacy support - disabled thumb drive support for dos - disabled |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
e tor mislim da si u pravu.... imam 2*512 na servisu su rekli da je otišla 1 pločica, to sam kupio i isti problem....kad je samo 1 pločica (bilo koja) sve radi ok...čim stavim dvije odmah sranje sad sam skinuo memtest i evo rezultat: (taj error stalno pokazuje samo s arazličitim brojem...) ![]() a ovo kažu za to na memtestovoj stranici: ![]() ![]() p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
evo gotov sam i sa time: 1 pločica ---> došao sam do 102 % i 0 errora 2 pločica----> došao sam do 160 % i 0 errora ________________________________________ obadvije zajedno-----> išao sam samo do 4 % i več su bila 4 errora kao na slici u prijašnjem postu |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
1. e reci koje još vrijednosti da povečam za 1 korak, bude precizniji ak nije problem..... 2. šta ak se kolju u dual chanelu, šta onda ? (godinu dana se nisu klale ? ) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|