|
![]() |
#1 |
Female
Datum registracije: Nov 2006
|
spajanje dvd-rw
imala sam cd-rw i dvd citac, kupila dvd przilicu i zamijenila sa starim dvd-om, sve sam tocno spojila kako je bilo na starom ali mi ne radi....hdd je na p.m. a opticki su na s.m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pogledaj kako ti je spojen DVD-RW, a kako CD-RW. Jedan od njih mora biti master a drugi slave i trebali bi biti na drugom kanalu (drugi kabel nego što je disk). Inače moguće je da se cdrw i dvdrw kose međusobno zbog ko zna kojeg razloga, pa bi ti preporučio da za probu spojiš samo dvdrw na master i vidiš da li onda radi. Također rađe kao slave uređaj stavi dvd-rom nego cdrw jer sa dvdrw-om možeš čitati i snimati sve, a sa dodatnim dvd-romom možeš snimati "on the fly" dvd-e i cd-e.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Female
|
ovako, uspjela sam da mi novi dvd-rw proradi ali zato stari cd-rw nece, lampica svijetli kad se komp upali kao i kod dvd-rw ali ga system ne prepoznaje. Zadnje izmijenjeno od: daspei. 23.12.2006. u 15:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kao što sam gore napisa. Moguće je da neki od njih neće da radi kao slave, nego forsira master. To se meni događalo sa LG/Nec kombinacijom, pa sam mora pronaći uvjete koji su im odgovarali. Neznam da li imaš SATA disk, ako imaš onda spoji svaki cd/dvd na svoj kanal kao master.
![]() |
#5 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
1. Hard ako je PATA na jedan kabel, znači primary master 2. Optika na drugi kabel, znači DVD-RW kao secondary master, a CD-RW kao secondary slave. Naravno na DVD-RW i CD-RW namjesti jumpere, znači master odnosno slave. Također DVD-RW na kraj kabela, a CD-RW na sredinu kabela. Ako bude problema, iz Osijeka smo, mogu ti ja spojiti. :-)
![]() |
#6 |
Female
|
imam sata hdd, probala sam mijenjati sredinu i kraj IDE kabela ali samo sam uspjela da dvd-rw proradi. kako podesavam jumpere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Female
|
Citiraj:
ne treba li mi za to 2 IDE kabla? ili to podesim na jumperima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ovisno kako je optikaner spojen na kabel (sredina kabela - slave; kraj kabela - master), treba na njemu namjestit master ili slave sa jumperom. ![]() Označeno je ili s gornje strane optikanera ili pored jumpera npr. M S C A L S (Master - Slave - Cable Select) ovaj zadnji rijetko radi
![]() |
#9 |
Female
|
orfrknuo mi je negdje jumper sa cd-rw-a jel mogu to kako drugacije sankcionirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Heh, imam ja jedan kući. Bilo koji optički uređaj ili jumper sa stare ploče će ti pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
svejedno je na koji opticki uredjaj jumper stavis, bitno da nisu oba master/slave, a jumper mozes uzet bilokoji, |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jumper ti se po hr zove kratkospojnik. Dakle, on spaja 2 kontakta tzv. pina. Uzmi komadić neke žice i spoji ta 2 kontakta. Ali to neka ti bude samo privremeno rješenje, jer ako dotakne ostale pinove može biti frke. Inače, svi jumperi su ti jednaki pa ako imaš koji na ploči, a da ne služi ničemu (baci oko u manual ploče), slobodno ga stavi na cd-rw.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|