|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
AXP2400+ AQYHA smrc
prije tjedan dana isao bratu promjeniti cooler na procu, bio neki arctic coolingov jeftinjak, i ja idem stavljati TT volcano 10, nije mi nista bilo sumnjivo osim sto sam nakon par pokusaja uspio zakaciti cooler za socket, upalio sam pc i sve radi samo sto nece dati sliku na monitoru, cijeli pc sam rastavio, sve kombinacije napravio osim sto se nisam sjetio proca, jer tesko je pokidat proc, i sad veceras se sjetim oc potencijala tog proca i stavim na svoju plocu da provjerim super pi, sve stavim kak spada i upalim, i ono nema slike, meni mrak na oci...: bonker2 kad sam poblize pogledao proc, na jednom rubu jezgre se vidi kao mali odlomljeni komadic, nema ni 1mm, posto znam da bi proc trebao jos uvijek raditi zanima me u cem je problem, imam durona 750 kojem sam neznanjem unistio sve rubove jezgre i jos uvijek radi, a ovo bi bilo glupo da ne radi... btw proc je bio sav izljepljen sa pastom, bilo je i po kondicima sto stoje pored jezgre... ocistio sam ga pa cu sutra provjeriti jel radi... btw naj oc sto sam izvukao na tom procu je 2.7ghz, a nemam nijednu sliku iz super pi : hitthewa http://img206.imageshack.us/img206/6345/pcjs6.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mrtav je vjerojatno proc, nekada i ogrebotina vidljiva samo pod određenim kutem može smrt izazvati...mana sA proceva i svih bez heatspreadera. žao mi je. sretan božić. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
I malo oštećenje može biti kobno ali prije nego proglasiš kliničku smrt DOBRO svu tu zasranu pastu operi alkoholom, ja sam imao sa AS5 sličnih gadarija na NF4 čipsetu a infintenzimalno mala kap je bila procurila sa strane i pogodila baš na krivo mjesto... Imaju nekad neki primjerci sa golom jezgrom (svega i proceva i čipseta i gpua) koji nemaju dobro zalivene sve vodove koji idu u jezgru...
![]() |
#4 |
the luda ribetna
|
nes slicno sa mojim aqyha 2500+ samo sto je serviserima u admu u pao i oni ga polomili -_- enivejz probaj na jos jednoj ploci!ocisti ga ako ni onda ne radi imas dobar primjerak(npr moj je isao na 2880) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ocistio sam ga skroz od paste i nece... tako mi zao, nemam cak ni testirani super pi 1m na njemu... ploca ga je gusila, da je davala 2v isao bi i na 2800 sigurno... jos cu probat kod frenda na Nf7 pa cemo viditi.. http://img299.imageshack.us/img299/7...ed1copytx1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
bad luck imam 1700+ dut3c kojem su svi rubovi okrhnuti i radi ko zvrk a isto tako sam na mobilcu okrhnuo POVECALOM jedva vidljivi komad ruba i otisao je u vjecna lovišta...
![]() |
#8 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
SVU pastu treba otopiti akoholom sa rubova proca (ono bijelo tamo nema što tražiti) kao i iz onih rupica i utora u koje bi se mogla zavući, površine vodova ama baš SVE jel kužiš... Dobro natopi 96% etanolom da se sve cjedi iz krpe i peri proc bez brige alkohol će isparit za par sekundi bez posljedica ne štedi ga... I najmanja mrvica paste na krivom mjestu i proc ti je mrtav, provjeri i donju stranu da nije otišo koji pin a da nisi primjetio ili da nema paste tamo... Ja sam imao i puno gore okrhnute Tbrede i semprone u rukama i još uvjek su živi i zdravi, ako ti nije smrvljena jezgra u smislu da je utisnuta pa da ja ne vidim na slici jer teško da ti je ovo moglo ubit proc...
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
|
ista prica je bila s mojim mobilcem. Malo okrhnuti i nece i nece i nece...odfurao u Links...odjednom proradio ![]() Iako je jezgra bila maaaalo okrhnuta. kasnije je procesor zavrsio kod dudeka na testiranju..hiihih..klokao se i dalje divlje oko 2,6 ![]() probaj još jednom temeljito pocisitit procesor..možda proradi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo, ocistio sam skroz proc, izgleda kao nov, spojio na gigabyte plocu i ista stvar.. nisam imao cistog alkohola pa sam ga cistio sa stapicima za usi umocenim u kakvu rakiju ili nesto takvo... obrisao sam sa maramicom i jos cistio sa kistom, stavio i ne radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Jel ti se jezgra zagrije ili ostane hladna... Ja doma imam tri soc.A proca koja su otisla u vjecna lovista, dva imaju fizicka ostecenja na jezgri uzrokovana skidanjem tj. stavljanjem hladnjaka i oni se zagriju, treci koji je prestao raditi je 2400+ on nema ficickih ostecenja i uopce se ne grije... Evo tri kralja : lol2 : ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() salu na stranu, mislim da od proca nista, ja sam tako otkrhnuo jednog durona 1300 i 0 bodova, niti trzaja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Čuj, jest da rakija sadrži alkohol, ali i neke druge sastojke. Između ostalog i šećer. A šećer definitivno nije dobar na cpu. Uzmi od mame, sestre, cure...aceton za odstranjivanje laka za nokte i njime očisti. A ne rakijom. I ne reži slaninu na procesoru drugi put. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma ništa istina da rakija nije čisti alkohol ali ako ni sad nije dobro mala šanda je da bude išta od njega... Hej - Shit happens... Mada je to stvarno (mini)mal(n)o oštećenje, ako nije jezgra ugurana prema dolje pa da se ne vidi na slici...
![]() |
#16 |
Premium
|
proc se grije kad ga upalim, probat cu jos i sa acetonom mada sumnjam.. znam da rakija nije najbolja stvar za cistiti, ali sam i mob cistio s njom (u nedostatku pravog alkohola) i radi jos : lol2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|