|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
DDR2 preporuka za OC
kupio bih si Asus P5B Deluxe mbo pa me zanima koja od ovih memorija je najkompatibilnija sa tom maticnom SuperTalent PC8000 CL5, PATRIOT Extreme Performance Line PC2-8500, Corsair XMS2-8500C5, Cellshock PC8000 CL5 (zelio bih znati ako se kod nas moze nabaviti jos koja DDR2 memorija za OC, kao i gdje) hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 21.12.2006. u 03:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
hmmmm, kao prvo ne mogu da ne kažem kako ti se niti jedna od tih mema ne isplati kupovat jer ih sa E6600 nečeš iskoristit kako treba, no koju god da uzmeš mislim da ne možeš fulat. ja bi osobno kada se več ima novaca vjerojatno ciljao na Corsair Dominator u Linksu koji ima probrane D9gmh ćipove, ili pak na Super talent ddr800 Cl4 u Ve-milu (za ove se prvo raspitat od forumaša koji u je nedavno kupili da saznaš kako ide, jer više nije sigurno da su d9gkx na njoj, inaće moj prvi izbor), iako sam mišljenja da su i Ballistixi sasvim dovoljni ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
eh, jel se onda ovom E6600 ne moze dizati FSB do 500? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ako se ne razumijes u clockanje, ja ti preporucam da se tamanis coravoga posla, jer ces ostat bez icega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
gle nitko nije rodjen sa svim znanjem svijeta zabijenim u dupe ![]() onda; Corsair C4 ili Corsair Dominator? zacudilo me da je C4 skuplji, zar nije dominator vrh ponude Corsaira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Pa naravno da nije, ali forsirat sad tu neki clock...procitaj lijepo sticky o oc-u prvo....ja sam ti lijepo objasnio stanje u drugom threadu i ti sad opet tupis po svome....sad mi reci jedan dobar razlog zasto ce ti takve memorije?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
nasao sam ovaj link http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict197995.html a nikad ne skodi imati malo bolju memoriju, ako eventualno pribavim kasnije drugi proc ali imas pravo bolje da proucim sve sto ima o OC C2D pa cu se baviti time ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hvala najljepsa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
decki vi mu preporucujete memoriju s promos cipovima? nadam se da se salite. ako kupis taj dominator i ako mu je revizija 2.1 ili 2.2 postao si ponosni vlasnik promos cipova ![]() ako si ga vec narucio moli se da je 1.1... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
dati tolike pare na memoriju ploču.... samo radi OCa..... kao bacanje para u vitar. Vjeruj mi da ćeš kasnije vratit sve na default. A to šta nemaš pojma o OCu neću ni komentirat. Igrat se sa tako vrijednom opremom bez ikakvog predznanja bi moglo završit u suzama |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Bolja memorija ti neće ništa donjeti (uzet ce ti lovu iz novcanika). Smisao kupovanja bolje (brze) memorije je donekle opravdan ako imas sporiji procesor (e6300-6400) i onda ga overclockas, te ti za 3200mhz i vise treba RAM koji radi barem na 800Mhz (E6400) ili 915 (E6300). Dok za postizanje 3200Mhz na 6600 ti triba da ram radi na samo 710Mhz. A razlike između brzine memorije osjetiš samo na everestu i sandri (LK TM) ![]() Puno je važnija količina od brzine kad je u pitanju radna memorija.
![]() |
#13 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma kupi si kingmax 2x1gb ddr 800 i to je to.Kupnja rama je najneisplativija sto se tice komponenti a pogotovo ako imas taj cpu i neznas clockat.Zbilja ne kuzim sta ce ti Pc8500 za taj cpu ![]() Bolje uzeti 4GB Kingmaxa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
znaci Corsair 0 bodova? a Patriot? Supertalent? mislim da cu si ipak kupiti PC6400 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 21.12.2006. u 15:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
samo da ti kazem. sa PC8000 i vise memorijom mozes biti siguran da neces dobit promos ili nesto slicno. tamo ide d9. za ovo ostalo ti se mogu zalomit i promos i d9, tak da nemozes biti siguran. ali, u biti tebi netreba nista vise od pc6400 jer je to za e6600 sasvim dosta |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() A to šta nekoga vrijeđaš da ne zna pisat hrvatski još više dokazuje koliko si glup i koliko nemaš pojma pa nekoga vrijeđaš na taj način. Ako tebi smeta šta ja pišem šta umjesto što ili ajde umjesto hajde. Mislim saberi se ***ote. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Uzmi si radije od vranoge onaj 2x1 GB Kingmax 800 MHz na trznici ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
momak? ha ajde dobro. btw se ako pozuris mozda dobijes novogodisnji popust na lobotomiju u ustanovi Vrapče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
teta Mraz
|
vidim da je ovdje burno: suicide @Skorn, lijepo poslušaj kako ti kažu i drugi te uzmi Kingmaxa ddr667 ili Crucial Ballistix ddr667 u najboljem slučaju ![]() možda se pitaš zašto, pa zato jer nema šanse da iskoristiš memu koja ide debelo preko 1000Mhz, npr, E6600 bi pri tome radio na 500*9=4500mhz, a to bez extremnih modova na ploči kao i hlađenja nema šanse da postigneš. i što je najvažnije, za toliki OC ti treba jako dobar primjerak E6600, što bi se reklo ručno probran, a na takvog mislim da nema šanse da više nabasaš kod nas, ako ih je upće i bilo... ![]() eto toliko od mene: hello2 : btw, čitao sam, zbilja više ne znam koja stranica, da su na Dominatorima@800Mhz (ovi u Linksu) ručno probrani D9gmh ćipovi, nisam siguran da li to stoji budući da vlada nestašica Microna, ali eto za informaciju
![]() |
#20 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() Vidim da si upoznat sa novogodišnjim popustom.... pitam se odakle ti takvo iskustvo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Dečki...dobili ste upozorenja. Nastavite li bit će pravih infractiona.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Joj ak čovjek ima para nek si uzme šta hoćeš,koda je bitno...to da ne može ići sa memorijom iznad i do 1000MHz sa 6600 ne stoji,zato što postoje djeljitelji pa može bez beda stavit memoriju do(preko) 1000MHz....
![]() |
#24 |
Guest
|
Nije vrijedno truda...pusti... I to jako puno znaci...pljunut 700kn vise zato jer mema nije na 900, nego na 1000mhz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Npr. meni na Abitu je klasični 1:1 najniži, ali ima opcija da se množitelj podigne, pa onda može raditi mema na ddr800 pri 266mhz FSB, što na 450fsb-a daje 1350 MHz, a to je naravno nemoguće za današnju memoriju. No istina je da je suludo davati velike novce za "premium" memoriju. Druga stvar je kad bi bilo kupiti Crucial 667 za nekoliko desetaka kn više nego klasični kingmax, ali nažalost još nije stigao kod nas.
![]() |
![]() |
#27 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Ak on ima para za to onda nek si uzme,ne gubiš ti lovu nego on...
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
@skorn otvorio si temu i tražiš pomoć/savijet...dečki su ti lijepo rekli...ako si toliko pametan, zašto onda tražiš savijet...?? svaka daljna rasprava, nevezana za temu biti ce sankcionirana, a OT postovi biti ce obrisani... a sad što se tiče memorije... ako misliš kupiti ili već jesi E6300 ili E6400, onda je dobro imati memoriju koja može na ddr1000+ zbog toga što ASUS P5B nema manji djelitelj od 1:1, a to znači da kad digneš FSB na 500, memorija radi na 1000mhz... ako kupiš ili već jesi E6600 ili E6700, onda ti je svejedno koju memoriju imaš jer ces sa zračnim hlađenjem dogurati do max 450FSB (to je 450x9=4050mhz, i to sam puno rekao) a sa djeliteljem 1:1 to će biti ddr900...svaki ddr800 (dakle pc 6400) može potegnuti 900mhz... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|