|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
win xp i win 98
Na C imam xp a želio bih win 98 staviti na D ali kad se trebainstalirati dolazi do erora koji kaže da trebam napraviti u dosu boot particiju.molim kako da napravim boot par. C particija je u ntfs.hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Particija gdje ce ti biti instalirani Win 98 treba biti u FAT16/32. Prvo treba instalirati win 98 a poslije XP, XP ce ti napraviti boot loader pomocu kojega ces moci birati koji OS zelis pokrenuti
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: win xp i win 98
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Re: win xp i win 98
Citiraj:
![]() PRVO 98/SE/ pa tek onda XP. bdw...kad smo već kod toga-da li postoji solucija da npr cijeli OS bude na npr. nekom RW mediju??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
kako da formatiram c particiju kad je u ntfs hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Re: Re: Re: win xp i win 98
Citiraj:
Nije bitno WIN ili Pingu... Dakle-moguljaimatsvetobezharda??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
kad se formatira c particija koja je u ntfs dali će prći u fat 32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
što činiti? prvo uzmi partition magic (program) i napravi pomoću njega boootabilne diskete. onda bootaj s njih i pobriši c particiju i na njenom mjestu napravi dvije particije (prva fat32 - za win98 i druga ntfs - za winxp). onda fino instaliraj win98 (možeš samo na prvu particiju) i nakon toga xp. drugačije ne možeš. naravno, to sve uništava podatke na tvojoj sadašnjoj c particiji.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Imam jednostavnije rjesenje da stavi jednostavno Boot-abilni CD od XP-a, neka ga boota i tamo ima sve opcije ponudjene od formatiranja, brisanja particija do konvertiranja iz NTFS u FAT32 i obratno, nemora se patit s disketama i Partition Magicom.
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Horzek, ti si mi zadnjih par dana pod nekim stresom ?! Kako nemožeš formatirati particiju na kojoj su Win Xp ?! Samo ubaciš bootable CD i formatiraš bez beda... A valjda će se čovjek sada snaći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
1)joj ljudi moji... 2)ako vec imas na prvoj particiji win xp ocisti drugu particiju i iz win xp-a preformatiraj ju u fat32 3)ubaci win 98/se cd i instairaj na c 4)ovaj c je zapravo druga particija jer prvu 98-ica ne vidi 5)ja radio to posto nisam htio da imam nikakve vidoze na d disku...ovako ti je i xp i 98 na c particiji..samo sto 98-ica nevidi xp i zato se ponasa kao c..fizicki nisu na istoj 6)bootloader se napravi lako i ovako iz winxp-a to je bio odgovor sad idu pitanja 1)tor ![]() 2)srky:zasto lagano ako mozemo malo komplicirati? 3)kova:kako bi ti to molim te s win98 formatirao ntfs particiju? jedina fora je ako ovo moje ne radi s win98 ali sam ziher da s 98se radi...ali mislim da nema razlike |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
***2CROwded***
|
Svrtane nemoj se praviti pametan, please. Pa s Bootabilnim CDom od Win Xpa može napraviti FAT32 particiju i izbrisati NTFS i tamo napraviti FAT32, pa ubaciti Win 98 pa ih instalirati, pa Win Xp na drugu i to je to .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Administrator
|
Citiraj:
Jesam probao što? a. instalirati 98 na neku drugu particiju ocim C b. formatirati C iz windoza ili NFTS particiju iz DOS-a c. nešto treće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
ma sori ali gledam sto ljudi valjaju ovdje a nisu nikad isprobali...sad da li sam ja uspio na srecu/krompir bas i ne vjerujem ali ostavljam mogucnost da win 98 to nemoze...kazem ja sam koristio w98se... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
***2CROwded***
|
Svrtane, ma svako malo reinstaliravam OS, tako da.. A što se tiče Win 98, znam da ne vidi NTFS, zato i treba formatirati u FAT32, a to može s Win Xp CDeom, iako bih ja uzeo Partition Magic, i sve sredio.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|