Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2006., 18:32   #1
Stampy
Registered User

Datum registracije: Dec 2005
Dvojba između dvije ploče

Imam E6300 i dvoumim se između dvije ploče:
1) Gigabyte 965P-S3 – 1023kn
2) Gigabyte 8I945P-S3 – 792 kn

Naravno svaka kuna je važna, pa me zanimaju ove stvari, po čemu je zapravo prva ploča bolja od potonje? Naime, meni je prvenstveno potrebna stabilna ploča. Potencijal za klokanje mi je totalno nebitan. A i za razne dodatke nisam siguran bih li ih uopće znao iskoristiti.

Posjedujem Logitech X-530 zvučnike. Ali mi je stalo do što bolje kvalitete zvuka u igrama. Primjećujem da obje ploče imaju isti audio codec, no drugačiji broj audio portova. Pretpostavljam da je zvuk jednak na obje ploče. No pritom mi nije jasno može li Gigabyte 8I945P-S3 ploča samo preko jednog line out, isporučiti 5.1 zvuk? Isto tako, hoće li u igrama biti primjetno bolja kvaliteta zvuka ako odaberem kombinaciju Gigabyte 8I945P-S3 ploče i Audigy 4 zvučne (za skuplju neku kombinaciju nemam love).

Znači s obzirom na sve to koja je kombinacija najbolja?
a) Gigabyte 8I945P-S3
b) Gigabyte 965P-S3 (u ovom slučaju molio bih da mi se objasni zašto)
c) Gigabyte 8I945P-S3 i Audigy 4 (ako taj odabir doprinese boljoj kvaliteti zvuka u igrama)

No ako postoji možda neka druga ploča u igri koja bi mi bila bolje rješenje, slobodno preporučite.
Stampy je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 03:13   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
recimo ConroeXFire-eSATA2 i audigy 4 ti je odlicna kombinacija ako ti clockanje nije vazno,ako neces asrock onda opcija c znaci Gigabyte 8I945P-S3 i Audigy 4 jer ces imati skoro iste performanse kao i sa 965P-S3 plocom i punoooo bolji zvuk sa audigy 4 karticom kao i bolju podrsku za igre (eax 4)
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno