|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Gigabyte 965P-S3
namjeravam kupiti ovu ploču i najvjerovatnije core2duo E6300. ima li ko kakva iskustva ili alternativa u istom cjenovnom rangu. ploca je iz ve-mil-a hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..eventualno jos ASROCK CONROEXFIRE E-SATA2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Posjedujem dotičnu ploču i mogu reć da nije loša kupovina. Za 1000 kn imaš maltene sve što će ti ikada trebati, jedino nema firewirea. Bundle je osnovni: CD s driverima i ostalim softverom, 1 x flat IDE kabal, 1 x flat floppy kabal, 2 x SATA kablovi s kopčama, I/O pločica, upute... Kad pogledaš ploču, imaš dojam da je layout savršen iako ima nekih mana: položaj IDE i SATA konektora nije baš bajan pa im mogu zasmetati duže PCI kartice, ukoliko ih ima. Ne znam zašto su štedili na prostoru, mogli su komotno napraviti full size ATX ploču i sve fino posložiti. Hlađenje chipseta je pasivno kao kod velike većine 965 ploča što je za pohvalu. Kao i na svim ostalim Gigabyteicama, gore je Awardov BIOS. Prve verzije BIOS-a su malo bugovite, ali najnovije rade OK. Naponi i ostale sitnice se mogu dosta detaljno namjestiti i plafon im je dosta visok, ako uzmemo u obzir cijenu ploče (2.4 V za RAM, 2.0 V za CPU,...). Koliko sam vidio na netu, solidno može povuć, navodno do 500 MHz pa i više, ali ne mogu istestirati jer mi proc ne dopušta. Sad ne znam koje komponente ćeš stavljati gore, ali meni se u paru s Kingmax DDR2-667 memorijom pokazala super stabilnom. Jedina mana zasad ide undervoltanju proca uslijed 100%-tnog opterećenja obje jezgre (nekih 0.07 do 0.08 V) te prvom PCI slotu. Naime, WLAN kartica mi se kolje s nečim kad je uštekana u prvi slot pa se komp neće bootat. TV kartica i zvučna u istom slotu rade bez greške. Iato tako, WLAN kartica radi u ostalim slotovima. Ostale detalje možeš vidjeti na službenim stranicama, mislim da nema potrebe dalje nabrajati. Ako te još nešto zanima, pitaj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
e hvala domy na review-u ma mislim za sada od kartica stavljati samo neku losiju graficku do izlaska 8600 i tv karticu od rama sam takodjer mislio uzeti kingmaxa ddr-2 800 plocicu od 1Gb nemam namjeru clocati proc cak ne vidim nikakvu razliku izmedju nje i jace DS3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzmi Kingmax 667MHz. Čipovi na njima i 800MHz su praktički jednaki, a 667 je nešto jeftiniji. I mogu se dobro oc-ati.
![]() |
#9 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Tako je.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako ne namjeravaš niakav OC onda ti je brijem bolje uzeti Asrock ConRoeXFire za 650kn. Ploča je bolje opremljena od te Gigabyte (npr. 2 x eSATA, Crossfire), a jeftinija. Jedini minus je što nije P965 chipset, ali mislim da te to ne treba zabrinjavati u tvom slučaju. Ako već uzimaš ploču od preko 1000kn, onda ti je sigurno bolji izbor Asus P5B (ali budući da nećeš overclockati, pitanje je koliko ima smisla uzeti takvu ploču). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Za sve koji imaju dotičnu ploču i planiraju staviti novi F7 BIOS, preporučio bih da to ne rade jer, iako ima par novih featurea, pati od cold boota kad se kloka. Zasad mi se najbolje pokazao F6...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Verzija F8 je vani i zasad mi se čini OK... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Eh, nekad je na njihovoj stranici pisalo kako se to radi, ali su izgleda maknuli ili sam ja malo pospan pa ne vidim. Uglavnom, ovdje imaš popis zadnjih nekoliko BIOS-a. Skini koji želiš, preporučam F6 jer mi je danas i F8 počeo izvodit cirkus s cold bootom pa sam vratio F6. Za flashanje iz Windowsa ubaci CD kojeg si dobio s matičnom, instaliraj @BIOS i u njemu imaš tipku ala load BIOS ili slično. To klikneš i dalje slijediš upute na ekranu. Isključi sve programe u pozadini i po mogućnosti se osiguraj od nestanka struje, ako možeš. Meni se ne da svaki puta instalirat @BIOS pa flasham s bootabilnog USB memory sticka na kojem je DOS, FLASH895 (utility za flashanje) i svi BIOS-i pa samo bootam s njega, upišem flash895.exe 965ps3.f6 (za verziju F6 recimo), lupim ENTER i dalje slijedim upute na ekranu. Postupak traje par min... Nakon flashanja obavezno stavi load optimized defaults, snimi, ponovo uđi u BIOS i namjesti sve kako ti odgovara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
|