|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gigabyte GA-965P-S3 & Pentium D 805
Molim sve korisnike s ovom pločom i/ili procesorom da mi kažu rezultate testiranja memorije u Everestu jer ovo moje je katastrofa... čitanje - 5000 MB/s zapisivanje - 3500 MB/s kopiranje - 3300 MB/s latencije - 125 ns Ostale komponente su u sigu. Proc je klokan na 3.33 GHz, memorija na 667 MHz i latencijama 4-4-4-12. Ovakve latencije iz Everesta nisam imao ni na Bartonu. ![]() Zanima me koliki bi trebao biti Super PI 1 M s tim procom? Na defaultu (2.66 GHz) mi je 49 s, a na 3.33 GHz 40 s. Mislim da je to OK, barem toliko vidim po netu. Hvala na odgovorima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Jesi probao drugu memoriju staviti?? Jer sve mi nekako smrdi na klanje ploca-memorija... Super Pi je ok... A mogao si reci i verziju everesta, jer se rezultati razlikuju i nisu usporedivi.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
koristi onu zadnju 3.01
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
čitanje - 5264 MB/s zapisivanje - 3531 MB/s kopiranje - 3913 MB/s latencije - 86,5 ns Mjereno s Everset Ultimate Edition 2006 v.3.01.652 SuperPI daje 39s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Čitanje, zapisivanje i kopiranje su donekle OK, al latencije baš i nisu. Verzija Everesta je 3.01.716 Beta...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
A jel mozes ikako probati sa drugom memorijom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
pa klokni ga još malo i performanse će porasti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ma kloknuo sam ga na 4 GHz, al latencije ne idu ispod 120 ns... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Ali latencije ne ovise o clocku...tj bar ne puno... Pitaj Lihta, ja sam siguran da ce ti on posuditi memu da isprobate...makar ne znam kako tvoja ploca stoji sa D9 cipovima, znam da DSx imaju dosta problema... Probaj staviti jos na 667 ili 533mhz na 3-3-3-9 latencije, pa pogledaj ima li kakvog napretka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Stavljao sam na 3-3-3-9, al isto je.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Uzas...nema ti druge, nego memu probaj promijenit, pa javi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Pa nisam bas siguran, na defaultu je u everestu conroe iznad. A zbog integriranog kontrolera izgleda da athloni prolaze bolje. MOzda jedino bjesno overklokiran conroe moze parirat, barem prema ovoj slikici. ![]() EDIT: Nisam dobro zapamtil kaj si napisal, a napisal si bas kak i je na slikici ![]() Ucinilo mi se da je bilo puno manje. A sad ne bum brisal kad sam već postal...
__________________ |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ma jasno mi je to ali mislio sam ako malo podigne fsb porast će i performanse memorije a time bi i latencija trebala biti niža, no ako čovjek veli da ga je klokao na 4ghz, a latencija je ostala gotovo ista, onda ili laže everest ili je problem u memoriji/ploči ili u međusobnoj kompatibilnosti. možda da proba premjestiti module u druga dva slota ili da proba samo s jednim modulom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Slijedeći tjedan dolazim do domyija s memorijom pošto moram ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|