|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Abit AN7 nortbridge fan nest poceo zaje...
Ostavim komp preko noci upaljen, kad ono ujutro nesto pisti. ustanem se iz kreveta: komp pisti. pogledam uGuru, crveno polje NB fan, okrece se oko 150rpm-a. ugasim komp, otvorim, ocistim prasinu (nije je bilo puno, tak da to nije problem...), provjerim konektore, zatvorim. odem bios i vidim da je temp. NB-a 22 stupnja. FanEQ ukljucen i LOW temp postavljen na 25. ugasim to, nastavim u windowse, radi jedno 20min i onda opet pistanje. i neki krc-krc. ugasim opet, upalim opet, sad radi. koji qrac? : stoopid evo sad dok ovo pisem sve radi. uGuru pokazuje 5700rpm koji mu je vrag? primjetio sam da kad se temp spusti, ventovi vise bruje, a posto enermarx 80mm puse direkt na proc (na kojem je falconrock II) i na NB, i proc. i NB bi trebali bit pothladjeni, i cemu sad onda to brujanje i spustanje na 150rpma i sl. jel vrijeme da maknem taj abitov NB cooler i stavim zalmana? mozda ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.080 jel itko stavio doticnog Zalmana na AN7? jel se moze ugradit bez problema? ak imate bolji prijedlog, shoot! ![]() evo fotke NB-a: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vako Zalman je dobar ako ima bar nešto protoka zraka bilo ovaj zlatni ili onaj plavi... Inače možeš sa npr Spire Coolforce-om III (AFAIK treba malu turpijati) ako oćeš aktivno ili čak tražiti od Abita da ti pošalje novi nb cooler... NF2 nije pretjerano vruć pa ako si presložiš malo te kablo vejerojatno će i s pasivcem raditi savršeno i ja sam na Epoxici imao pasivca (epox-ovog) i dobar je bio...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da ti ja dudek bez beda na nf7-s stavio plavog zalmana ![]() mislim da bi isao i na an7. sto se tice tog coolera..gle..on prozuji nakon nekog vremena..i meni je tako prozujao.ali meni je pistao samo prvih 30sec rada..a onda se utisao..tak da me nije previse zivcirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() mene sam zanima oce li on stat na AN7. edit: sta kazete na ovaj? http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.012 koji je bolji? ovaj ili zlatni? Citiraj:
kablove nemogu vise pomaknut, ***************'ga. imam shrot kuciste. : lol : evo snimio sam mobitelom sta se dogadja. file je .mp4: http://www.crunatus.net/snnoopy/NB.mp4 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Razlika u zlatnom i plavom je da na zlatni možeš namontirat neki ja mislim 40mm vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Možeš uzeti i ovaj http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.094 Ali najbolje ovaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() EDIT:Sa klijestima sam morao skratiti nekoliko pera par mm zbog Zalmana na procu,al nista strasnog,ti vjerojatno neces trebati...temp je 20 C.Starog Abita sam nekoliko puta vadio,cistio,kapao ulje,al vise mi se nije dalo...
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 27.08.2006. u 11:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Stavi plavog zalmana i miran si ziher, pogotovo ak ti taj vent puse bas prema NBu. Kad sam uzeo plocu nisam niti pokusao upaliti da vidim kak se cuje orginal zujalica vec sam odma ugradio zalmana i od tada milina |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
kako maknut ovaj abitov cooler? naravno, ak je moguce bez izvlacenja cijele ploce... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Samo ga povuci, tj. "lagano" iščupaj. Ja nisam bio vadio ploču. BTW, vidi sig. Imam plavog zalmana, ništa po njemu ne piri, ploča na 460FSB na 1.65V i to 24h već 6 mjeseci. Imam jednog i na SB-u, no taj je malo smodan zbog Accelera.
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bolje izvadi matičnu, to ti je 5min posla (10 u šrot kučištu ![]() IMHO, kablovi na onoj slici su ti koma, ali stvarno. Imao sam i ja šroteks kučište i još k tome sitno, pa sam uspio sredit kablove. Provuci ih iza pa ako ima rupa na držaču matične nekak provedi...
![]() |
#15 |
Premium
|
Da, te kablove obavezno sredi, pogotovo ako vadis maticnu van, a bolje da ju izvadis nego da ju potrgas. Kada vracas, razmisljaj dal mozes kablove provuci uz neki rub, ili iza nje(drzaca). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Nemojte čovjeku tako odmagat,bezveze će si pokidat još šta... Fino matična i sve van,i nda polako na stolu;i da,ako se bash drži taj tj. ako je zalijepljen za NB pa ga onda probaj okretati lagano lijevo-desno dook ne dobije šta lufta,pa ga onda čupaj gore;a ne odmah čupat... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Izvadi ploču, one plastične kopče stisni prema dole ko da stavljaš cooler i onda klješima, pincetom ili prstima stisni na dnu da se stisnu one "kukice" i povuci cooler van
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
zasto bi moro dizat maticnu da bi STAVIO zalmana? a sto se tice micanja ovog abitovog, na abit forumu pise da je najbolje s wire cutterom fino odjec tu plastiku i onda samo stavit novog zalmana. ***************'ga, nemam wire cutter. ![]() stvar je u tome da je to kuciste dosta nezgrapno i da cu sigurno izgubit dosta vremena dok izvadim i vratim maticnu (jer moram micat i optiku, kablove...) cupat vise necu, to sigurno, al cu probat jos nekako izvuc ovog abitovog van. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Istina je da se moze postaviti bez vadenja ploce, dok ga je skinuti malo dosta teze bez vadenja iste. @sNNooPY Nema veze kaj veli kolka je temperatura, vjeravatno i moze, al rade nemoj. Daj se strpi jos taj jedan dan, bolje nego da ti ploca gecrkne ![]() EDIT: A gle, mozes probat nekako strgat tu plasticnu kopcicu, pa ce onda plastika izaci na drugu stranu van, samo pazi da ti ove 2 oprugice ne ostanu negdje unutra da se nebi sve skupa zdimilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Točno što Dudek kaže. Zalman se može staviti na matičnu bez skidanja, ali maknuti jedan cooler sa matične bez skidanja - jako teško (bravo pOp ako si uspio ![]() Nemoj ostavljat NB bez cooler-a, crknut će sigurno...
![]() |
#24 |
Moderator
|
Ma NF2 Ultra može i bez venta. Ja sam na staroj soltekici imao samo neki njen mali pasivac, 3x lakši od zalmana, i on je bio mlak na dodir. A kamoli kada se stavi zalman + vent koji puše po njemu - trebalo bi biti ledeno ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.08.2006. u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Ako ti nije OC-an bitnije i/li overvoltan NF2 U400 provjereno radi sa Abitovom zujalicom bez venta, nije pametno ali će preživjeti dan dva... Samo ipak nemoj ga previše "opterećivati" dok to ne rješiš... ![]()
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
@Snoopy : Inače zaletio sam se i zabrijao na neshto za stavljanje,a ne skidanje...može se bez beda ugurat to,samo skinut ga je hebeno ako ne izvadiš matičnu,to sam htio reć... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Kada se cupa kuler mora maticna van Te male plastikice se rasire i onda ih moras sa zadnje strane stisnuti ako oces da izadje kuler van naravno uvijek preostaje opcija cvikcange i prerezes sve sto smeta. Ali bez vadjenja maticne van TESKO da ces izcupati ta plasticna govna. Btw imao sam an7 jedno godinu pol i znam sto pricam.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|