|
![]() |
#1 |
Guest
|
Do koliko ide Northwood 2.8
Da pitam ovdje, jer moj zadnji intelov proc je bio PIII , pa neznam frendu reci, Ima PIV Northwood jezgra na 2.8, hladi ga na zrak, najvjerojatnije ima stock cooler, pa me pitao do koliko je oke da ga digne. Pa me zanima, koje su temperature "normalne" za tu seriju, tak da mu znam reci, te do koliko moze sigurno dignuti voltazu! |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja sam ga sa vodenim digo na 3,9 neko vrijeme dok mi se ploča nije skurila, ali na 3,6 mi je radio bez beda. Opet imaj na pameti da sam imao vodeno. Ali norty se malo grije, tako da bez beda bi trebao radit do 3,5. Još ako ima dobru memu da ga prati na sabirnicom...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moj je isao do 3.6 (dalje ga nisam silio)... obicno bez beda idu na 3.5, sto je sasvim OK clock. pri 1.6V bi trebao gotovo svaki ici na 3.5, a sto se tice hladjenja, tu ovisi koji je to tocno Northwood (533/800) i revizija, mislim da se M0 najvise grije... ali BOX hladjenje i dobra pasta ce odraditi posao, jedino ako bi te brinula buka onda stavis recimo Scythe Katanu AlCu gore i nemas brige ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Reci cu mu da si dize do 3.5, iako imam neki feeling da ce ga mema kociti prije nego dodje do tog clocka. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
533 Northy mi je isao bez beda s zracnim hladjenjem na 3,5Ghz
![]() |
#6 | |
Taiketsu Master
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Da dignem recimo FSB na 250 (x14) dobijem takt 3.5 no mema mi loži na 500Mhz ali to mi ne radi. Ja sam ga uspio klokat na 3.3Ghz. Tako-tako, nisam baš zadovoljan ali šta je tu je. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da se i ja javim. Northiju ne treba egzotično hlađenje, kao što je SuperUnknown rekao, box hlađenje i Ceramique pasta će odraditi dobar posao. Moj ima 533 MHz BUS i radi na 3.6 GHz stabilno, premda sam ga spustio na 3.5. Ne trebam izvlačiti zadnje kapi masti iz njega ![]() Temperature koje su normalne za Northwoode su do 65-70°C. Ali napominjem da su te temp. maksimalne i da je Northwoodu najbolje raditi između 40-50°C! Najviši napon koji mu možeš isporučiti je do 1.7V. Sve više od toga slabo podnosi i može brzo izdanuti. BTW ako OC zapne, smanjiš množitelj memorije na npr. 333 ili 266 MHz i peglaj! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
@Mad_Duke: na Abiticama imas memory divider npr. 5:4 (FSB:memorija), sto bi dalo uz 250FSB ravno 200 (400) MHz memoriji, tako da te memorija nikako ne moze kociti, cak mozes furati i sa 333 memorijom (3:2 djelitelj). Sad, pitanje je da li to ta maticna ima, mislim da bi trebala imati. Imao sam doma jednu 848P Neo i imala je to, pa bi trebala i ta od tvog frenda imati : hello2 :
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
ma rekel sam mu da to pogleda odmah, necu mu puno prtljat, jer prvi put to bas radi kak spada, pa da si ne skuri kak sam si ja skurio nekad davno 800MHz clockanog prek 1GHz PIII Cop.. strpao budala ventilator na 24V brijem i crko dok sam kenjao na WC-u nakon 2 tjedna ![]() Ja imam abiticu pa mi ne radi taj mem divider, lol, al mi je otkljucan mnozitelj pa mi ne treba bas nekaj ![]() Aj, hvala svima na savjetima! |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
Sa nekog vanjskog ispravljaca npr? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Pa s ATX power connectora, -12V i +12V = 24V |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Taj 2.8 ide do 3.5?Moj 2.4 je vec na 3.2 bez voltaze....tj defaultna jer je ne mogu dizat.. http://i12.photobucket.com/albums/a222/Bare_st/a.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
sry kaj tebe qoutam al akaj je tu tak cuno?=) btw ajde tak pojacalo spoji pa da vidimo kaj bu bilo hehehe: lol2 : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|