|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
xeon
na koliko se moze clockat xeon 3.0 da bude "zdravo" za njega? jos si ga nisam uzeo, razmisljam jos izmedju xeonx2 ili opteronx2 na serversku plocu, ako ima tko kakvih iskustava ili preporuki dobro su dosle p.s. treba mi iskljucivo za profesionalnu upotrebu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Za profesionalnu uporabu...pa ćeš ić "ouverklokat"? :confused: EDIT: ajde Bubba javi se ![]() Zadnje izmijenjeno od: GoGzS. 22.04.2006. u 14:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
mislis da nije pametno? sta mislis xeon ili opteron? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Shimpa je OC-ao svoje Xeone sa 1.7 GHz na 3GHz ako se dobro sijećam ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Shimpini su bili low voltage modeli.. Ak ti treba server, imas HP Proliant ML150 modele sa 2.8 Xeonom i dva 76Gb SCSI diska za nekih 8 kila kuna: kupis jos jedan i imas stroj. ya workstation imas opciju da uzmes npr. Asus K8N-DL dual soc940 plocu i dva opterona 242 ili 244; za razliku od HPa ima i PCIE x16 za grafiku. Racunaj na dodatni trosak za EPS12 napajanje, kuciste, ECC memoriju..lalala.. Ak je poanta preseravanje, uzmi soc939 plocu i X2 proc i vozi...nisi unikatan ali neces baciti 15 kila kuna na kurcenje..
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Još jedna stvar...profesionalna upotreba: glazba,video,nešto treće?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
...pre*eravanje,*určenje možda... Bolje uzmi toleda 4400,naruči mushkin redline 2x1gb,zajaši 7900gtx i vodu i evo ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
nije nikakvo preseravanje, treba mi za 3d modeling/rendering aplikacije, a i da mi potraje jedno vrijeme kad vec toliko ulazem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
netko ovdje ti bude slozio dual core konfu; samo daj okvirnu cifru dual proc konfiguraciju ti se IMHO ne isplate, negdje sam vidio test di su razlike minorne u odnosu na dual core, a investicija bi bila nemjerljivo veca... Ak bi uzimao intela pogledaj jer svi jaci proizvodjaci maticnih imaju u ponudi soc 775 ploce koje koriste intelove serverske cipsete, traze obicno ECC memoriju ali su ATX formata i pretpostavljam puno stabilnije u odnosu na consumer rjesenja jer nemaju 12 firewira, 13 raidova i ostale djidemidje... npr. Asus P5MT 2200 http://www.asus.com/products4.aspx?l...61&modelmenu=1 Pentium D920 2000 2Gb Samsung ECC 1900 grafa FireGL ili Quadro (ili modas odgovarajuce normalne modele preko drivera), diskovi, przilica i case po potrebi...
![]() |
#10 |
Premium
|
nije u novcima, sad si kupujem komp pa negdje do 2k eura.gledao sam 3dlabs wildcat r500 graficku.zna tko sta o tome? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Lesa je složio dobru konfiguraciju. malo progooglaj za te kartice. Za sve ostale informacije PM-ajte Bubbu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|