|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
virtual machine?
spominje se svako malo a ja - neznam što je to. a čini mi se interesantno. guglao sam i nisam dobio baš puno rezultata. može me netko uputiti na instalaciju/neki sajt/što-je-to-uopče ? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
vmware |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Mr. V
Datum registracije: Oct 2005
|
Imaš microsoftov program Virtual Pc 2004 www.microsoft.com/windows/virtualpc/default.mspx A čemu služi?Laički, na svome pjutoru dobit češ još jedan virtualni pc.Instaliraš os i sve ostalo češ skužit: hello2 :
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ako hoćeš badava, pogledaj ovaj thread:http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36908 Napomena: VM player i nije bio zamišljen kao zamjena za VM Workstation i sl - ne može kreirati nove virtualne strojeve, već samo playati postojeće. No za rad mu trebaju svega dva fajla - jedan .vmx olitiga .ini - s konfiguracijom virtualne mašine, te jedan .vdmk koji je zapravo virtualni hard disk. Prvog možeš napraviti s online aplikacijom navedenom u threadu, a drugog pomoću Quemu programa, link za download je također u threadu. Prije svega pročitaj upute na zadnjem linku - jednostavno je. I badava, i legalno (koliko god znam).
![]() |
#8 |
Premium
|
Samo da dodam: ako se igraš s OS-ovima, vjerojatno će ti dosaditi stalno pržiti iso fajlove na CD-RW da bi instalirao OS unutar VM-a. Tu dobro dođe Acohol 120% jer može zamountati ISO kao virtualni CD/DVD drive. Kad nakon toga pokreneš VM, ona shvati da ima boot CD/DVD u jednom od pogona i boota se s nje. Na msfn.org je bio batch fajl (nađem ga ako ti treba) koji od win instalcijskih foldera napravi iso. A isto može napraviti i nLite program (zadnja opcija - make iso).
![]() |
#10 |
Premium
|
OK, DT su dobri. Ma batch služi za najjednostavniji mogući pristup - radiš npr. unattend setup windowsa i mijenjaš razne fajlove u windows folderu (tipa winnt.sif, RunOnceEx.cmd i sl.). Nakon što sve složiš, pokreneš batch, treba ti još samo image boot sektora windows CD-a i napraviš iso. Zatim taj iso direktno iz windowsa (uz malu pomoć jednog registry hacka iz Autopatchera) bez ikakvog dodatnog programa zapržiš na CD. Minimalizam.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|