|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Glupi problem
Pozdrav... konfiguracija u sigu, mijenjao sam cooler i stavio Zalman 7000B. Nakon toga se pocelo desavati slijedece: kod shutdowna nestane slike, komp nastavlja raditi, cd i dvd przilica se bootaju, ledica od power i hdd svijetli, a komp ni makac. Reset ne pomaze, samo nastavlja "visiti u zraku". Drzanje power tipke rezultira slabljenjem ledica (kao da je pad napona). Ne moze se ugasiti osim istekavanjem iz struje. Kad se ponovo usteka, komp se automatski upali (?) ali opet samo stoji. Ono sto pomaze je ako cimam atx kabel za maticnu onda se malo ugasi, pa upali pa ugasi i tako stalno. Recimo gurnem ga prema maticnoj, stroj se ugasi, malo pomaknem nazad pa se upali... cimnem ga jos malo nazad i ugasi se, povucem sto vise prema sebi i opet se upali... mislim totalna glupost. Sto sam mogao sje...? Napajanje je novo tako da sumnjam da je do njega. Kontakti u konektorima mozda? Pregledao sam ih i izgledaju ok i kabel fino sjeda... Maticna je 3 godine stara pa mozda odlazi u vjecna lovista. Hvala na pomoci
![]() Zadnje izmijenjeno od: Veky. 29.03.2006. u 00:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mozda si negdje pomaknuo kondic ili nesto na maticnoj a mozda kuler nije dobro sjeo na proc?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pitanje jedno kak je protekla ugradnja zalmanića? ja imam istu ploču pa me zanima jesi moro pilit držač na kuleru ili nešto drugo.... pitam jer namjeravam uzeti takog zal.pa da vidim šta me čeka hvala!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam malo savio te nosače prema unutra i stao je bez rezanja. Osim toga, morat ćeš još skinut onaj vent (samo vent) sa chipseta jer njegov ćošak smeta Zalmanu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Ponovo si prespoji jumpere za power, reset i leddice, to je i meni bilo kad mi se nije dalo spajati za test maticne pa sam kratko spojio bio.. meni je to rijesilo takav isti problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Istestirao i probao sve zivo i nezivo, na kraju stavio drugo napajanje (Antec 350W Smartpower). Stroj radi ko urica. J... ti Tagan. Pozdrav! P.S. za Strong-a: otpilio sam pola drzaca i morao sam precvikati nekoliko pinova na northbridge hladnjaku (gore je Coolermaster NB hladnjak)
![]() |
#9 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
ma sigurno je kontakt matične i utora za napajanje. Vjerojatno si prilikom isštekavanja napajanja iz matične malo smrdao utor. Htio sam predložit drugo napajanje da staviš a vidim da si to već napravio. Pokušaj sa drugom matičnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium