|
|||||||||||
|
|
#2011 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Sonoff, tuya, aqara su svi na istu foru sto se tice tih prekidaca(citaj nisi neka sreca). Imas mozda mogucnost gurnut modul u razvodnu kutiju gdje ti ide prekidac? Ako da to ti moze biti dobro rijesenje |
|
|
|
|
|
#2012 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A vidim, kupio sam par komada za probu, baš jeftino izgledaju, a sviđaju mi se te velike tipke jer ih laktom stisnem bez problema. Mislim i da bih taj microswitch skršio da ga malo jače stisnem. U razvodnu bi se modul mogao staviti, samo što na par mjesta baš trebam takav prekidač jer bi palio svjetlo koje nije dovedeno u tu kutiju. Sonoff i Shelly nemaju kontrolere scena koji su dizajnom kao prekidači ili sam ćorav? EDIT: Može li se ZBMINI složiti tako da preko SW1 ide direktno spojeno svjetlo, a preko SW2 neko sasvim drugo koje nije dovedeno u kutiju? Da sad ne kupujem i to bezveze. ![]() https://sonoff.tech/products/sonoff-...witch-zbminil2
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2014 |
|
EMP moderator
|
Aqara mi je loša, ne kupujem je više. A ovo što spominješ sam bio složio na stolu kombinirajući neki Tuya WiFi relay i ZigBee prekidač, išlo je skoro instant, nisam ni maknuo prst, već je primio.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Imam nekoliko ovakvih u zidu, sa 1, 2 i 3 tipke: https://www.aliexpress.com/i/32950175670.html Nije microswitch nego baš tipka sa otporom (opruga) i dužim hodom. Ništa bolje nisam pronašao, a nisu nikad pravile problem. Imam i wireless verziju. Ove zidne, ako tipka kontrolira relej odaziv je instant. Ako je decoupled, postoji mali delay. EDIT: da nadopunim s obzirom na Rain-ov komentar - ne koristim Aqara hub i sl. nego HomeAssistant i z2m. Razlog za "delay" je u biti što mi u decoupled mode trigger "button release", to mi omogućava korištenje double press, hold i sl. Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 20.02.2026. u 09:03. |
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
ma to je OK ako se ne koristi bas ovo od Aqare, taj Aqarin sistem je spor. Ako se ide preko home assistanta pa se koristi neka od kombinacija onda to radi prilicno brzo. |
|
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
Ta Aqara mi ne stanu u kutiju pa neću ni kupovati. Ne znam uopće što uzeti da ima jednaki dizajn prekidača, kontrolera scena i utičnica. Shelly ima kontroler scena kao modul, možda bolje to pa ubaciti sve u razvodne kutije i uzeti klasičnu galanteriju.
|
|
|
|
|
|
|
#2018 |
|
EMP moderator
|
Ovaj eWeLink mu dođe kao neka Tuya? Ne može ga se zaobići za konfiguraciju nekih uređaja kao ovaj kontroler scena? https://sonoff.tech/products/sonoff-...46175864389873
|
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Premium
|
Ne znam baš da Sonoff ima takav, ne mislim na ono smeće Aqara H1, nego na ovo: https://www.youtube.com/watch?v=_KcMw2Z9x6g https://www.youtube.com/watch?v=XRFE_rml5dE Ali da, nažalost ne stanu u klasičnu okruglu kutiju, ja sam bome štemao da ih uguram. Koristio sam jedno vrijeme tu kombinaciju klasični šalter + shelly relay i to mi je bilo ok, ali kod mene nema provlačenja novih žica i nema razvodnih kutija pa sam jako ograničen. Sve sam zamijenio ovim Aqara. eWeLink je app za Sonoff uređaje. Ne znam kakva je jer moji svi imaju Tasmota FW. Ovaj R5 što si linkao je izgleda bluetooth device, iako to fucking ne piše nigdje na tom linku. EDIT: da ne bude zabune, to je BLE, znači on pošalje neki adv ovisno o actionu i onda receiver mora to interpretirati, to ti je rabbit hole, bolje nađi neki wifi ili zigbee |
|
|
|
|
|
#2020 |
|
EMP moderator
|
Više detalja napišu Kinezi na Aliji nego što napišu Sonoff i Shelly na službenim stranica, Shelly pogotovo, negdje nema ni dimenzija. ![]() Mislim da ću uzeti jedan takav kontroler za test pa ako se ne bude mogao normalno integrirati u HA, onda ću ga zamijeniti ovim novijim iz Fusion serije. https://sonoff.tech/products/sonoff-...utton-snzb-01m
|
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Premium
|
Kako hoćeš, jel ti dostupan BT na HA stroju? Jel vidiš Settings->Bluetooth->Advertisements ? btw. Ikea Bilresa Wheel smeće najveće Matter over Thread razočarenje može raditi i sa Zigbee ali s ograničenim mogućnostima |
|
|
|
|
|
#2022 |
|
EMP moderator
|
Na HA nemam BT pošto je na NAS-u, a već sam natrpao svašta preko USB-a, ali ima na SMLIGHT koordinatoru. Kod Mattera me živcira što se sve živo pojavljuje na mobitelu pod Google settings. Ima kao za sakriti notifikacije, ali dotična opcija ne isključuje automatsko skeniranje i dodavanje uređaja. Druga stvar je što treba imati aktivan IPv6 na mreži, ali dobro, barem ne treba prema WAN-u.
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|