Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2026., 20:00   #86791
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
ma nema sanse da auto zakoci samo jer je netko 1.5m pokraj auta, mora biti jos nesto

to bi se onda stalno desalavo, i bilo bi hrpu saobracajki radi toga
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 20:06   #86792
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
vidio sam na svoje oči da nije bilo razloga da auto zakoči grdno.. škoda octavia stara par mjeseci.. šta vidio, osjetio na čelu .. nisam bio vezan iza jbg..
razloga za takvo kočenje nije bilo

https://sportissimo.republika.rs/fud...ja-vozac-uzrok

Istraga je ustvrdila da problem nije bio vozač, nego fatalna greška suvremene tehnologije
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 20:32   #86793
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
ma nema sanse da auto zakoci samo jer je netko 1.5m pokraj auta, mora biti jos nesto

to bi se onda stalno desalavo, i bilo bi hrpu saobracajki radi toga
Moguće nažalost, ja imam novog Tiguana i upravo je bio na servisu radi tih fantomskih kočenja.
Silina kočenja je takva, ako si ikad vozio automatika, pa lijevom nogom po kočnici, znači trenutno zaustavljanje.
Tisuće Tiguana su bile sa tim problenon, pogledaj google malo.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 13.02.2026. u 20:42.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 20:45   #86794
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
da je bar tako, da je bio na nečem grdom pretjerao i krenio se treskat pa s nogom stisnio kočnicu do kraja da se i abs upalio.. ali kad auto sam koči jer misli da je pametniji, e šukurac bajo moj

edit: ili misliš na ovog u kombiju što se zakucao? sve moguće jbg
Mislim na ovog u kombiju.
Svasta sam procitao
Od toga da je bio pod utjecajem droga, da renta a car tvrdi kako kombi uopće nije imao lane assist. Vozač kamiona govori kako se stalno gurao i pokušavao pristizati di nije ni bilo mjesta.
I više stručnjaka tvrdi da lane assist ne moze upravljati autom. On može samo ispraviti i čim ti kontriraš on odmah pušta.
Isto to sam se i uvjerio kad sam vozio aute s lane assistom. Osjetiš lagano guranje. Ali ne toliko da te baci u drugu traku.

Žao mi je ljudi u kombiju ali nekako sam siguran da je čisto greška vozača.

Poslano sa mog SM-S936B koristeći Tapatalk
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 20:52   #86795
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

sve moguće u tom slučaju, zajebano jako, ne bi volio da me tehnologija tako sjebe

uzimam uskoro alfu 156.. imam priliku za 156 1.8 + plin.. ima itko saznanja ili razloga za ne uzet benzinca s plinom, ili ići na dizela?

https://www.polovniautomobili.com/au...0_pc0_pl1_plv0
1200e + 350e registracija + osnovni servis bez obzira što je navodno rađen veliki servis prije 5k km i ulje

edit: jedini problem je što ću i dalje morat na pecanje s gtejkom jer ima 3vrata, tj diže se i zadnja šajba pa sve stane.. ili preći na teleskopske štapove pa da sve stane u 156.. riješit će se

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 13.02.2026. u 20:57.
Staro 13.02.2026., 21:00   #86796
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
https://m.digi24.ro/stiri/actualitat...tatori-3607669 - translate ugl kazu da je kombi pezo iz 2017 i da nema lane assist.

Takodjer i bas sam vozio peugeota 5008 peosla gen to je toliko lagano da ga malim prstom ispravljas, u jarisa samo volan vibrira, nije me vratio to je lane departure warning

Isto tako ima ukljucen zmigavac, svaki lane assist se gasi kad upalis zmigavac OSIM ako ima lane change assist sto je pezo prvi put uveo 2021. Ponovo i taj sustav je ultra "mekan" prakticki ga malim prstom mozes ispraviti. Ako se ovde radi o pezou prije 2020 to onda nije ni postojalo, a najvjerojatnije nije imao ni lane assist nego samo lane departure warning ili ti vibraciju. Ali jos se nezna niti model vozila

Sto se tice automatskog kočenja jaris mi je zakocio sam kad sam dosao 10tak cm od vrata garaze.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 21:07   #86797
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Citiraj:
sve moguće u tom slučaju, zajebano jako, ne bi volio da me tehnologija tako sjebe

uzimam uskoro alfu 156.. imam priliku za 156 1.8 + plin.. ima itko saznanja ili razloga za ne uzet benzinca s plinom, ili ići na dizela?

1200e + 350e registracija + osnovni servis bez obzira što je navodno rađen veliki servis prije 5k km i ulje

edit: jedini problem je što ću i dalje morat na pecanje s gtejkom jer ima 3vrata, tj diže se i zadnja šajba pa sve stane.. ili preći na teleskopske štapove pa da sve stane u 156.. riješit će se
Ts ako nije odrzavan bit će skuplji nego bilo koji dizel.
Imam 2.0 TS pa sam izvadio plin iz njega.

Staro 13.02.2026., 21:12   #86798
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
Ts ako nije odrzavan bit će skuplji nego bilo koji dizel.
Imam 2.0 TS pa sam izvadio plin iz njega.

e to, ovaj ima plin, nezz dokad atestiran.. ništa, tražim dizela onda 140ks

ovaj mi je dobar, premda izvana je izrauban, ali mehanički se čini kvalitetan.. izvana lako riješim.. i koža unutra je u dobrom stanju

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
https://m.digi24.ro/stiri/actualitat...tatori-3607669 - translate ugl kazu da je kombi pezo iz 2017 i da nema lane assist.

Takodjer i bas sam vozio peugeota 5008 peosla gen to je toliko lagano da ga malim prstom ispravljas, u jarisa samo volan vibrira, nije me vratio to je lane departure warning

Isto tako ima ukljucen zmigavac, svaki lane assist se gasi kad upalis zmigavac OSIM ako ima lane change assist sto je pezo prvi put uveo 2021. Ponovo i taj sustav je ultra "mekan" prakticki ga malim prstom mozes ispraviti. Ako se ovde radi o pezou prije 2020 to onda nije ni postojalo, a najvjerojatnije nije imao ni lane assist nego samo lane departure warning ili ti vibraciju. Ali jos se nezna niti model vozila

Sto se tice automatskog kočenja jaris mi je zakocio sam kad sam dosao 10tak cm od vrata garaze.

onda svatko na svoju stranu vuče, pogotovo novinski članci.. no svakako gadna tragedija, šta god da se desilo.. ne bi volio nikome
ima i ona alfa stelvio na koju je iz suprotne trake doslovno naskočio terenac sa 10 migranata unutra.. svi krenili srati kako nije kvalitetna alfa .. jbg, nijedan auto nije kad auto naskoči na tebe i polomi sve.. jedino je klinac iza preživio jer je spavao horizontalno i spao dolje među sjedala..
gl svima
Staro 13.02.2026., 21:17   #86799
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Ha gle ts ide dobro ali ga moraš vrtit u visoke okretaje. Za to trebaš uvijek prvo dobro zagrijati motor da bi ga mogao stisnuti. Pitanje je jel se svi drže toga ili odmah čim sjednu pun gas. Jtd je izdržljiviji po tom pitanju.

Staro 13.02.2026., 21:25   #86800
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

nemam ništa protiv ts-a, ali ts + plin može zakomplicirati život ako nije dobro napravljeno, i onda traženje majstora koji to zna napraviti kako spada.. radije onda idem na dizela, tu sam već upoznat s problematikom.. ionako pravim dosta kilometara kad krenem s autom, ništa gradska vožnja, za to imam taksi ili besplatni autobus.. jedino kući a to je 200+ km
probao sam napravit neke vožnje vamo s gt, ali gdje god krenem je gužva.. najbolje je bilo autocestom dolje južno prema jagodini, krivine na autocesti veće nego kod nas kad kreneš na more, vrh cesta, bez rupa.. autocesta im je bolja nego naša u bilo kojem dijelu.. pogotovo sl brod - zagreb, tamo vozim lijevom stranom.. pređem granicu na bajakovu, vozim desnom ko normalan čovjek, nažalost
Staro 13.02.2026., 22:10   #86801
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
to ti je ta PrimiJum kvaliteta, A nije EGR

BMW povlači 575.000 vozila diljem svijeta zbog opasnosti od požara

Citiraj:
Prvi znakovi problema s elektropokretačem, koji isporučuje tvrtka Valeo, pojavili su se u rujnu prošle godine.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 22:14   #86802
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Kod Tomica ces doci na red 2037., nakon sto rijesi sve EGR-ove.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 22:15   #86803
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Moguće nažalost, ja imam novog Tiguana i upravo je bio na servisu radi tih fantomskih kočenja.
Silina kočenja je takva, ako si ikad vozio automatika, pa lijevom nogom po kočnici, znači trenutno zaustavljanje.
Tisuće Tiguana su bile sa tim problenon, pogledaj google malo.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Direktor je nekidan imao situaciji da mu je u lijevoj traci dok je obilazio kamione Karoq odradio istu stvar, Karoq 2025. Ili kraj 2024.

Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 13.02.2026. u 23:12.
zkljaja je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 22:19   #86804
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Odakle se mogu naručiti dijelovi u HR za Opel Corsu E? Treba mi držač lampi zadnje lijevo plus konektor
Staro 13.02.2026., 22:43   #86805
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Direktor je nekidan imao situaciji da mu je u lijevoj traci dok je obilazio kamione Karoq odradio istu stvar, Kodiaq 2025. Ili kraj 2024.
auuu, znači zajebano?

ako netko može objasnit, tko ima tehničkog iskustva.. kako auto koji je ne pametan, može smotat volan suprotno od vozača koji gleda cestu, i kojim zakonom smo to dopustili?

nedavno sam opljačkan na pješaćkoj stazi.. u srcu hrvatske gdje sam bio 35g.. ne srbije, beograda gdje živim 7mj, nego sl broda ffs u 21h.. lik me odalamio po nosu (mogao je imati pištolj, nož), uzeo pare, hvala bogu dinare 5k i nešto što je 40e (ranije sam 2500e ostavio doma jer sam slavio božić, rodjendan, novu godinu, pečenku poklone ovo ono).. i zvao sam 112.. našli ga u 10 minuta i sad imam zajebancije sa državnim odvjetništvom.. kako ovo može da bude normalno, a vozilo koje koči ne normalno da bude prolazno? i da riskira puno toga? iskreno, zajebali smo se sa ulaskom u europu.. neću da duljim.. nit je tema, ali puno toga poveže skupa sa sobom
Staro 13.02.2026., 22:58   #86806
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Hilux i Land Cruiser imaju mild hibrid verzije, doduše zajedno s dizel motorom, ne benzincem.
Iako sam mislio na normalne aute...

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Toyota je nedavno posrala te sve "mild hybride" i rekla da je auto ili hibrid ili nije, tako da Hiluxe i Land Cruisere reklamiraju samo kao dizel aute s "48V assistom"
Zapravo se radi o ovom.

Mlld hibrid je zapravo start stop na steroidima, previše mogućih pizdarija za par deci (rakije).

Jedva čekam da odu temp oko 10 ili preko 10 da mi potrošnja padne na standardnu odnosno <5L.

Odlazak na skijanje i potrošnja od 6.X L mi je djelovala kao da je nešto pokvareno

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2026., 23:03   #86807
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

većina vas vozi kao pi....ce o tome se radi, ništa drugo, kad nemate za dobre gume a auti od 20k eura. kad osjetite snijeg od par cenimetara da vas valja svuda, stali bi ste.. ja sam tad od bajakova do sl broda vozio 70+kmh i prestizao sve, sad prije mjesec dana.. michelin alpin for the way.. s većinom ne bi sjeo u auto po suhom, a kamoli po mokrom, ili snijegu

sta-je-ovo.th.jpg

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 13.02.2026. u 23:13.
Staro Jučer, 00:07   #86808
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
auuu, znači zajebano?

ako netko može objasnit, tko ima tehničkog iskustva.. kako auto koji je ne pametan, može smotat volan suprotno od vozača koji gleda cestu, i kojim zakonom smo to dopustili?
Ne moze ako drzis volan to i je poanta.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 00:21   #86809
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Direktor je nekidan imao situaciji da mu je u lijevoj traci dok je obilazio kamione Karoq odradio istu stvar, Karoq 2025. Ili kraj 2024.
zadnje serije VW auta imaju jako nasilnu lane assist "asistenciju". zena ima Octaviu i svaki put iskljucuje jer kako se Ucka radi i imamo masu radova po cestama, zna citati linije krivo i skoro ju je zapucalo u znakove jer ne zna pratiti zute (privremene) linije ili se zabuca izmedju bijelih i zutih linija.

isto iskustvo sam imao sa 2 razlicita VW rentana auta, T-roc i jos jedno takvo govno ali vise se ne sjecam tocnog modela. dok drugi proizvodjaci definitivno nemaju tako nasilno okretanje volana i lagano mozes nadvladati tu silu u VW morao sam muski upregnut da me ne spuca u znak "radovi na cesti"
Staro Jučer, 05:20   #86810
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
156

1.8TS + plin. Da.
Ali uzmi u obzir da je to 25 godina star auto u koji je plin ugrađen da bi se štedilo.
Mogući problemi: varijator faze i leteći ležajevi.

Ipak bih gledao dizela ako je za nabijanje kilometara.
Pazi samo kakva je ispod.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. Jučer u 05:29.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:48   #86811
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Jutro, jednu pomoc bi molio. Yaris je postao 3 auto u familiji te treba ici u oglasnik.
1.3 VTT bitone perla bijela, 2016 sa velikih 19500km All season gume friske su stavljene prije 4 mjeseca, novi aku prije 3 tjedna kad su bili minusi. Mehanicki top, jos je pod Toyota 10godina garom do isteka registracije u 5/2026. Kaj mislite za koliko bi se mogao prodat? Pogledao sam njuskalo i mobile.de ali da vidim kaj misle ekspert ekipa.
dukee je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:12   #86812
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Odakle se mogu naručiti dijelovi u HR za Opel Corsu E? Treba mi držač lampi zadnje lijevo plus konektor
Auto otpadi?

Za punta eva sam vanjski konektor koji ide na kabel naručio na aliekspresu pa moš bacit oko tamo ali teško da ćeš naći i unutarnji dio od štopa.
Meni je bila riknila led pozicija pa umisto žarulje od kune triba dat 100 eura za kompletan štop - kad je došao štop morao sam zamjeniti konektor jer je bio drugačiji.

Imaš još jednu opciju a to je da ti neko sa unutarnjeg dijela spoji/zalemi žicu na vanjsku žicu direktno - triba je složit da bude malo duža i da se može kasnije odvojit radi zamjene žarulja eventualno.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:24   #86813
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
1.8TS + plin. Da.
Ali uzmi u obzir da je to 25 godina star auto u koji je plin ugrađen da bi se štedilo.
Mogući problemi: varijator faze i leteći ležajevi.

Ipak bih gledao dizela ako je za nabijanje kilometara.
Pazi samo kakva je ispod.
Tak je. Al varijator se čuje odmah. To je dobro.

I zadnjih godina su postrozili pravila kod kontrole plina na tehničkom.
Svaka stavka mora biti upisana. Od dizni pa do boce. Čim nešto mijenjaš moraš na tehnički upisati taj serijski broj.

Barem je meni bilo tako prije 4 godine i tad sam izvadio plin van.

Staro Jučer, 13:02   #86814
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
Auto otpadi?

Za punta eva sam vanjski konektor koji ide na kabel naručio na aliekspresu pa moš bacit oko tamo ali teško da ćeš naći i unutarnji dio od štopa.
Meni je bila riknila led pozicija pa umisto žarulje od kune triba dat 100 eura za kompletan štop - kad je došao štop morao sam zamjeniti konektor jer je bio drugačiji.

Imaš još jednu opciju a to je da ti neko sa unutarnjeg dijela spoji/zalemi žicu na vanjsku žicu direktno - triba je složit da bude malo duža i da se može kasnije odvojit radi zamjene žarulja eventualno.
U međuvremenu sam našao u poljskoj. Cijena 52 eura plus 30 eura dostava a konektor za 10 eura na ebayu.
Staro Jučer, 15:03   #86815
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
zadnje serije VW auta imaju jako nasilnu lane assist "asistenciju". zena ima Octaviu i svaki put iskljucuje jer kako se Ucka radi i imamo masu radova po cestama, zna citati linije krivo i skoro ju je zapucalo u znakove jer ne zna pratiti zute (privremene) linije ili se zabuca izmedju bijelih i zutih linija.

isto iskustvo sam imao sa 2 razlicita VW rentana auta, T-roc i jos jedno takvo govno ali vise se ne sjecam tocnog modela. dok drugi proizvodjaci definitivno nemaju tako nasilno okretanje volana i lagano mozes nadvladati tu silu u VW morao sam muski upregnut da me ne spuca u znak "radovi na cesti"
Ni moj 2015. Godište nije bez greške, radovi ga zbune, srecom u 2 klika je lane asist ugašen bez da ruku micem s volana, svakako je upaljen samo na autoputu
Staro Jučer, 15:21   #86816
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A kad sam rekao da mi je 2025 Caddy skoro cuknuo volan iz ruke rekli ste da pretjerujem

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
256GB LiteOn mSATA + 500GB Crucial SATA SSD
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:28   #86817
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
[mention]Master_Hrc [/mention] imas li ti ovakvih problema sa svojom Kadetom ili je ovo rezervirano samo za VAG-ovce? Osjecam se nekako izostavljeno, meni moj Kadet ne pravi takve probleme… :(
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:19   #86818
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Ni moj 2015. Godište nije bez greške, radovi ga zbune, srecom u 2 klika je lane asist ugašen bez da ruku micem s volana, svakako je upaljen samo na autoputu
To je jedan klik previše, moj A4 iz 2016 ima poseban botun na ručici žmigavca za on/off. VW komplicira previše, imaju i tempomat najlošije rješen od svih. Imam kombi MAN a to je rebrandirani VW Crafter a ćaća Tiguana i vidim da je odmah upaljen lane asist kod pokretanja vozila i svaki put ga treba gasiti. Može li se u postavkama uopće namjestiti da je izgašen kod pokretanja pa paliti po potrebi? Ili je to sada neka obaveza zakonska jer vidim da i rentacarovi (a nisu VW) koje sam vozio zadnjih godina ga imaju odmah upaljena...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:24   #86819
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Po pricama ekipe oko mene, fantomska kocenja najcesce dolaze od Vag-ovaca :/ Zena se godinama vozila na posao s kolegicom u njenom Polu. Svako malo mi je spominjala price o tom kocenju. Mislio sam da preuvelicava i uvjeravao sam je da auti ne koce bez razloga. Kasnije sam se morao ispricati.

Suzuki je imun na radove oko Ucke, ne gasim lane assist. Igrom slucaja sam unazad mjesec i pol triput isao u Zg. Ne sjecam se da me taj feature ikada zajebao.

Nisam siguran dal moj ima automatsko kocenje (mozda ima, al nismo dosli do toga da zaboravim zakociti), ali ima audio upozorenje kad je nesto u mojoj traci. E to zna nekad fejlati pa baci upozorenje u slijepim zavojima kad je auto parkiran na bankini pa pomisli da stoji na cesti i sl. Ili na prilazima raskrizju kada malo brze uletim, a ispred mene netko vec stoji. Moze se sensitivity spustiti, ali neka ga ovako kad sam se vec naviknuo.
Staro Jučer, 18:11   #86820
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Insignija jedan klik kod mjenjača. Taman na dohvat ruke. Uključ/Isključ. Uključim ju samo dok sam na tempomatu. Pri prestrojavanju pruža manji otpor, ali naravno, pametniji popušta. 😂 Jučer odvozio nekih 450 km vraćajući se iz Bosne pa kad zaboraviš dat žmigavac pri prestrojavanju malo te brecne.

Nego, ovi stvarno misle ozbiljno.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...bLdyo8PdfALtuA

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer