|
|||||||||||
|
|
#6841 |
|
Potato
Datum registracije: Feb 2012
|
Prekjučer mi je tehničar instalirao HT optiku u stanu (1Gb/500Mb). Dobio sam Huawei HG8245B7N combo router. Vidim da se ne spominje taj konkretan model u ovoj temi pa se nadam da nisam prvi. Nisam na RDK i kada se ulogiram u sučelje od routera sa admin/pass-sa-routera, nemam opcije za podesit vrijeme na routeru i podesit custom DNS server (zasivljena su polja za DNS1 i DNS2 servere). Čini se da taj admin user nije actually admin. Jel ima ikakve nade da se bar DNS polja otključaju ili ću se morat pozabavit sa svojom opremom? Sjećam se prije 10ak godina da su HT routeri znali imat prave admin usere na način da se user password prefiksira sa nekim stringom i to je to. |
|
|
|
|
|
#6842 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Stavljaj vlastitu opremu. Nemoj se uopće mučiti oko ISP routera. Traži HTa da ti predaju PPPoE podatke. Ako je ovo gore AllInOne GPON router onda trebaš nabaviti i vlastiti ONT ili traži HTa da ti daju ONT+Speedport combo. EDIT #1 BTW koji točno username je na naljepnici odzada? Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 07.01.2026. u 21:57. |
|
|
|
|
|
#6846 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Koristi isti password na naljepnici pa javi. root admintelecom telecomadmin Eproot Epadmin Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#6849 |
|
Potato
Datum registracije: Feb 2012
|
Nope, downloadat mogu samo logove i restoreat config iz backupa. Vjv je to otključano samo za superadmine. Našao sam neki tutorial za starije huawei-je za izvući superadmin pw iz configa - šema je disconnectat se sa optike i factory resetat router, tada bi potencijalno mogli proći ovi default user/pw-ovi koje si naveo i tak se može doći do configa. Zabavljat ću se s tim za vikend pa javim ak bude uspjeha. ![]() |
|
|
|
|
|
#6850 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Jesi li probao telnet na njega? Kad sam imao Huawei u A1 moglo se spojiti telnetom na njega i promijeniti neke stvari koje su bile zaključane u web interface-u. |
|
|
|
|
|
#6852 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Pozdrav ekipa, molio bih pomoć vezano uz T-com optiku koja ide preko A1. Ruter mi je Arcadyan VRV9518BAAX24-B-2C, prije imao isti samo šta je taj drugi bio preko RDK platforme pa se nije mogao konfigurirat, ovaj sada može preko 192.68.1.1 Ali preko čega god da mjerim brzina je uvijek kakvu i plaćam oko 1000 i 500, ali taj FTP nikako. Pri početku skidanja krene na 50-60MB/s i onda samo krene padat i završi na 20MB/s i ne miče se od tamo. Pokušao sam i preko browsera skidat ali teško je skidat preko browsera sa servera jer ako velik file i pukne veza nema više nastavka nego sve ispočetka. Ali to šta ponekad bude lošija brzina preko browsera okej, ali 80% vremena ide na 100% odnosno 1Gbit Probao sam tunelizirati promet preko WireGuarda, re-routingom (bouncer serverima)... još nisam probao preko komercijalnih VPN-ova. Server sa kojeg skidam se nalazi u Amsterdamu |
|
|
|
|
|
#6853 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Klasični FTP u današnje doba nije neka sreća, baš iz razloga šta se transfer ponaša manje - više kako si opisao. Pucanje / nastavljanje bi mogao riješiti sa nekim download manager - om, npr: https://www.freedownloadmanager.org/ https://www.internetdownloadmanager.com/ Funkcija nastavljanja (resume) ako transfer pukne radi ili ne ovisno kako je konfiguriran site odakle skidaš i jesu li se usuglasili ovaj program i site. |
|
|
|
|
|
#6854 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2021
|
same here dok sam bio na HT-u, (S)FTP promet uzasan, brzina u vecini slucajeva nikakva, nisu pomogli ni bouncer serveri koju su re-routali promet. Speedtest i direkt download tipa browser i p2p su uvijek bili uredni tako da u nacelu nema nekakve osnove za zalit se, izlaskom tehnicara i sl. Postoji li mogucnost da HT cappa FTP promet iz nekog razloga? Kod drugih ISP-a to nije problem. |
|
|
|
|
|
#6855 |
|
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Trebao bi dobiti uskoro HT optiku (trenutno provlače kabele i optičke niti i pripremaju infrastrukturu). Zanimaju me 3 stvari: - Koju uređaj/router se trenutno isporučuje - Je li moguće još uvijek tražiti ONT odvojen od routera - taj router koji isporučuju, ima li dediciran IPTV port (za MaxTV) ili se taj neki STB/receiver može ubosti u bilo koji port na switchu koji je spojen na modem? |
|
|
|
|
|
#6856 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
-ja sam dobio Tehnicolor prije cca mjesec dana - mozes ali tek kad ti instaliraju optiku. Bar je tako bilo dotad. Ne razumije ni tehnicar zasto tek tada, meni je rekao da mora doci opet kad se prebacim na ont, i kaze da ne zna zasto ne moze odmah - ovo ne znam, nemam stb, samo 2x aplikaciju, mi tv stick 4k i android tablet |
|
|
|
|
|
#6857 |
|
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)
Znaci dobit cu tehnicolor (ili kaj vec) nakon kaj ugovorim uslugu, i onda moram opet zvat i trazit zamjenu opreme? Ccc Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#6858 | |
|
Premium
|
Citiraj:
2.Zoveš SZK i tražiš ONT+Speedport (provjeri FAQ točno ovo pitanje ti je tamo odgovoreno) Code:
3.Dobio sam od HTa Tehnicolor GPON Router ali nemogu uspostaviti vezu sa vlastitom opremom. Potrebno je zvati SZK i tražiti da vam instaliraju ONT+Speedport Router. TLDR Pogledaj FAQ i Updateana Pravila Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 22.01.2026. u 18:35. |
|
|
|
|
|
|
#6859 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
2. Ja sam zamolio tehnicara ONT+Router kada me zvao da dogovorimo termin ukljucenja i tako je napravio. Odmah sam to dobio, a micanje s RDK naknadno preko sluzbe. Poslano sa mog SM-S931B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#6861 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
|
|
|
|
|
|
#6862 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
S tim da je u biti taj ruter odma radio, i sa njega sam skinuo pristupne podatke za svoj ruter. Jer ovi genijalci su se loptali tko mi moze dati pristupne podatke...
|
|
|
|
#6863 |
|
Premium
|
Bitan update. Kolega sa foruma @Yoman me upitao da mu dam ruke složiti Ubiquiti UCG Fiber direkt na nit. Želi skinuti FritzFiber 5530 koje je HT postavio. Pokušali smo prekopirat GPON Serial te sve moguće fore i neprolazi. Probali smo sa vlastitim ONTom i neprolazi. Bridge Mode HT kaže da nemogu pustiti na FritzFiber 5530. U GUIu smo sami upalili opciju za Passtrough i neide. PPPoE user/pass su točni. Ovo navodi na to da HT dobije od AVMa FW i alate da moddanje i pripremi ga za RDK ili TR-369. Tako da ako itko dobije FritzFiber 5530 od HTa a da ga se želi rješiti treba zvati i tražiti ONT+Speedport. #EDIT 1 Code:
Ovo navodi na to da HT dobije od AVMa FW i alate da moddanje i pripremi ga za RDK ili TR-369. Tako da ako itko dobije FritzFiber 5530 od HTa a da ga se želi rješiti treba zvati i tražiti ONT+Speedport. Odradio test na vlastitoj liniji gdje je HT postavio FFiber5530 i sve prolazi sa vlastitom opremom. Provjerite više puta vlastiti PPPoE user/pass jer se HT u zadnje vrijeme koristi AIom da generira nove login podatke pa vam zato neprolazi. Meni je na firminoj liniji zeznuo VoIP a nekoristimo je uopće tako da je nebitno a poslužit će za testove. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 24.01.2026. u 19:40. |
|
|
|
|
|
#6864 | |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Glupa ideja - FritzFiber ima ugrađen SFP+ ONT u sebi - jeste li ga probali iščupati van i staviti u Ubiquitija? |
|
|
|
|
|
|
#6865 |
|
Premium
|
Mislim da nebi to prošlo. Vjerovatno Ubiquiti UCG Fiber ima WhiteListu ili ga softwareski nepodržava. BTW kada u FritzFiberu mjenjaš Serial nemjenjaš ga SFPu već uređaju jer isti ostaje kada ubacim svoj AVM XGS-PON SFP. Također korisnici kada dolaze do vlastitih PPPoE logina(bez SZKa) rade klasične pogreške tipa broj nula umjesto slova O ili veliko slovo i umjesto malog slova L,itd... Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 26.01.2026. u 17:10. |
|
|
|
|
|
#6866 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Koje su sad najbolje ponude koje se mogu dobiti za optiku? Uskoro mi istjece ugovor kod Telemacha, nisam nezadovoljan, ali su sve skuplji i skuplji. Vrijedi li jos onaj poseban cjenik preko webshopa? |
|
|
|
|
|
#6867 |
|
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Kolega mi je dobio Optiku od Telemaha neznam za koju cijenu, ali znam da je dobio 9 mj za 1€, dakle od 24 mjeseca plaća 15, tako da vjerujem da je to povoljno dosta. Jedini zajeb je što ne daju ako nisi novi korisnik, a kako je on bio postojeći, prebacio je na ženu sve Navodom čisto kao opciju, ako ti igra...
|
|
|
#6868 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
Daje i HT 9 mjeseci, pozovite se na Cjenik posebnih i proteklih ponuda odnosno na stranicu istog. |
|
|
|
|
|
#6869 |
|
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam prije godinu i pol dobio jedva 3 mj for free, za 6 mj sam trebao biti novi korisnik, pa bi vjerojatno išlo ovo sa prebacivanjem usluge za što ja onda nisam imao ni vremena ni volje. A ukoliko sada ide sada 9, super...
|
|
|
#6870 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
I ja sam produžio ugovor prije godinu i pol i bez problema sam dobio 6 mjeseci za 1 euro. Dakle, samo sam preko telefona pitao jel 6 mjeseci za euro kao i prvi put. Nakon odgovora da, rekao sam može onda ponovo ugovor. Znači nisam bio novi korisnik. Sad će u 5-om isteći, pa ću vidit jel daju za euro. Iako nigdje na njihovim stranicama ne kažu da je promocija za nove korisnike nego samo da je uz potpis ugovora na 24 mjeseca. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|