|
|||||||||||
|
|
#12841 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Možda daje zvuk na tv preko bluetootha jer je Wiim stereo pojačalo? Ali onda bi trebao poslati stereo i preko hdmi... Aj probaj se poigrati sa izlazom zvuka u opcijama tv-a... |
|
|
|
|
|
|
#12842 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nisam mu ja spajao, dosao sam na spojeno. Ucinilo mi se zgodno probat ga kod sebe doma, sa mojim kabelima da bar njih iskljucim kao problem, a trebat ce mi audio sistem za dnevni, pa da cujem i vidim kako funkcionira. Kod njega sam prebacivao audio na TV-u na hdmi i optiku (i na wiim isto) ali nije bilo zvuka. Ugas/upal nisam probao 😃 Javim kad uspijem sve spojiti u miru pa cu biti i pametniji sa pitanjima Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#12843 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#12844 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kažem, i meni smrdi na PCM u slučaju optike jer ako mu šalje višekanalni zvuk onda je wiim gluh ko top jer ga nije dekodirao. |
|
|
|
|
|
|
#12847 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
U imenu fajla je sve... Ukratko, sve 3 snimke su snimane sa UMIK-1 mikrofonom, jer je to jedini omnidirekcijski kvalitetni mikrofon kojeg imam, a on je ujedno kasnije korišten i za kalibraciju. Za kalibraciju s mobitelom je frequency range bio defaultni (40-4000HZ). Za kalibraciju s mikrofonom sam range ograničio na 70-1200Hz, da ne ispegla previše krivulju i ubije karakter zvučnika (Juan, evo ti ujedno i odgovor na tvoje pitanje). Room correction se može ograničiti tako da ti ispegla određeni raspon, a ostalo ne dira, baš iz razloga da ne ubije previše npr. duboke ili visoke (ako zvučnici imaju dobar woofer/tweeter i želiš zadržati njihov karakter). Također mu možeš ograničiti magnitudu korekcija u dB (staviš tipa max gain 5dB i nigdje ti neće podebljat ili stanjiti krivulju za preko 5dB). Imao sam negdje i sliku krivulje, ali jebat ga sada, ne mogu je nigdje naći, no zato imam nešto bolje, screenshot iz Wiim-ovog room correctiona gdje se točno vidi koje je frekvencije za koliko podesio nakon kalibracije sa UMIK-om (isto u Drive folderu gore). Preporučam slušati sa šta kvalitetnijim slušalicama, no valjda znate da ćete i onda dobiti totalno drugačiji dojam nego da ste to čuli uživo... Dapače, ovako kad sad slušam ove snimke, jedva da primjećujem uopće neke razlike. No, uživo mogu potvrditi da se razlika itekako čuje. Pitanje je samo hoće vam se kalibrirani zvuk sviđati više od stocka, a to opet ovisi o subjektivnom dojmu, tretiranosti sobe i milijun drugih faktora, tako da... jel se isplati bacit €120 na mikrofon? Ne znam. ![]() Meni je osobno bilo zabavno proći kroz tu kalibraciju i vidit šta mikrofon misli o mojoj sobi, tako barem imam neku objektivnu referentnu točku koja nije moje uši, a ako mi se kalibrirani zvuk ne sviđa, lako se poigram sa PEQ... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12848 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@OuttaControl Još jedna stvar, nemoj baciti to "origigi" napajanje, možeš ga prepakirati u neko drugo pvc kućište, nebitno sad jeli baš iste izvedbe sa utikačem, primjer > https://kronos.hr/kutije-razne/8649-...815x465mm.html https://www.tevetron.hr/hr/proizvod/...-65x92x57/6348 ili klasična, primjer > https://holex.hr/product/km-g410-kut...m-ip54-gainta/ https://kronos.hr/216-kutije-razne?o...duct.price.asc https://culic.net/product/kutija-pvc...uvodnice-ip-56 samo je bitno da "iznutrice" mogu stati i nekako učvrstiti u novoj kutiji. Po slici ne mogu procijeniti stvarne dimenzije. |
|
|
|
|
|
#12849 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
C7 kabel u ducanu, otvoriti napajanje i izvuci te pokidane pinove (obicno je komad plastike na saraf), provuci C7 kabel kojem prethodno odrezes uzi dio kroz jednu od rupa, zice prespojis i izoliras na njega ![]() https://www.hgspot.hr/strujni-kabel-...retail-vrecica
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#12850 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma ima raznih "a je to" rješenja za njegov slučaj, samo sam predlagao rješenja koja liče na nešto ![]() |
|
|
|
|
|
#12851 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jasno, ovo s kabelom je zapravo najjeftinije, a vjerojatno ga vec i ima doma ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#12852 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Hvala i sad si me i iznenadio. Čudi me što si samo ti registrirao da se radi o baffle step kompenzaciji. Duboki tonovi čija valna duljina je veća/šira od prednje ploče zvučne kutije se šire omnidirekcionalno (4pi), dok se svi tonovi koji imaju kraću valnu duljinu šire usmjereno = 2 pi. Mensečinida si ti imao potrebu da budeš duhovit na naš račun. Ali neka ti je sretno i uživaj u glazbi. BTW: još nitko nije odgovorio na moje pitanje zašto bose 301 imaju žaruljicu umjesto indukcijske zavojnice ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12854 |
|
Premium
|
Spojio sam wiim doma optikom i radi iz prve. I njegov i moj imaju Samsung One connect (kutija u koju se sve ustekava). Moj je Frame, njegov ne znam koji je ali je valjda svejedno. Sutra cu probati sa hdmi ali vjerujem da ce isto raditi. Na TV-u nisam nista trebao namjestati osim prebaciti zvuk na optiku. Na pojacalo sam spojio Audac Ateo4 zvucnike (oni ce ici u 2.1 sistem u kuhinju/blagovaonicu, moze se vidjeti nekoliko stranica unazad) Prostorija je cca 13m2, skoro kvadratna. Ok mi zvuci ali za moj gust pita vece zvucnike ili sub. U odnosu na tv zvucnike je naravno svemir. Dodatni drowback je komoda, za koju je moja gospođa mislila da ce mi biti super, ima prostor za zvucnike, pa to naravno moram ispostovati ![]() ![]() Digao sam ih kasnije na knjige za nesto bolji zvuk. Za siru sliku tv treba na zid ali me gorespomenuta jos nije dovoljno upilala. Komoda je iz Zare ako se ne varam Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#12856 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Neo hvala za info, meni to zvuci dosta lijepo cak i na stocku, ali iskreno vise mi pase nakon korekcije. Cuje se razlika izmedju moba i mica, makar sto kazes, pitanje je kako to ti cujes u prostoru. U svakom slucaju nisi mi pomogao s odlukom jer me sad jos vise cese guzica ![]() Bi iznajmio mic za neki fee? ![]()
|
|
|
|
#12857 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Isto tako, ne znam jesi li naslijedio te Audac razglasne kutije (tj. dobio džaba) ili ih kupuješ - ako ih kupuješ, predlažem da uzmeš pauzu i malo prvo proučiš neke preduvjete za kvalitetnu reprodukciju zvuka u kućnim uvjetima. Ja bih rekao da su ti zvučnici sasvim dobri za najaviti dolazak putničkog vlaka iz Garešnice, ali ne ni za puno više od toga..... Btw. Neo drago mi je da je epopeja završila, čini mi se sa pozitivnim rezultatima ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12859 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#12860 |
|
₿
|
Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 12.02.2026. u 18:52. |
|
|
|
|
|
#12861 | |
|
Premium
|
Hi-Fi
Citiraj:
Nisam naslijedio zvucnike per se, nego firmu koja se preko 30 godina bavi instaliranim audio rjesenjima. Ovaj zvucnik ces prije vidjeti u finom restoranu ili hotelskom lobbyju, za kolodvor u Garesnici ima jeftinijih modela ali moze i ovaj Wiim je od kooperanta koji ima građevinsku firmu, surađivali smo na građevinskim projektima. Prosle godine je kupio stan, napucao ga do daske i između ostalog ugradio 4 stropna (igrom slucaja isto Audac) zvucnika + aktivni sub. U međuvremenu sam mu rekao da preuzimam tu firmu, pa sam time odmah postao sposoban za rjesavati razne audio probleme. Wiim nisam uspio upogoniti kod njega, pa je zavrsio kod mene doma na probi. On hoce nesto jednostavnije i da radi. Kod mene doma je situacija da smo prije godinu ipo skoro zavrsili rekonstrukciju stana ali smo uselili u skoro zavrseno i zavrsavamo u hodu. Zena je od mene dobila cca dimenzije komode koja stane komodno u prostor i tako sam je dobio. Ona je mislila da cu bit odusevljen ali bas i nisam. Dobro mi izgleda ali razumijem problem sa pozicijom zvucnika i povrh toga, nemam ambiciju imanja gramofona u tom prostoru. Posljedicno, taj dnevni boravak je primarno za gledanje tv-a, potruditi cu se naci optimalno rjesenje za situaciju. Ateo 4 su bili dovoljno mali da ih mogu nositi zajedno sa wiimom i kabelima u jednom potezu. U krajnju ruku, uopce ne zvuce lose. Sinoc smo obiteljski na youtube pogledali ovogodisnji superbowl half time show (wtf), pa smo nastavili sa Lady Gagom, Dr.Dre-om i zavrsili sa Prince-om da im pokazem sta valja. Zanimljivo je da mogu wiim pojacati do kraja bez problema, nisam nasao da ima ogranicenje snage. Nije bilo nikakvih problema sa zvukom. Nisam gnjavio sa EQ-om, stavio sam preset Movie. Na Tv-u ne mogu pojacat kad je na Optical out, to moram vidit jeli moguce aktivirat negdje u opcijama. Veceras cu se probat izborit za Tv, ne znam imam li u zbroju 10 sati ispred njega od kad smo ga kupili. Evo zloglasna komoda, nadam se da je nije ovoliko platila https://www.zarahome.com/hr/komoda-o...vine-l47307077 To be continued… Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 13.02.2026. u 09:44. |
|
|
|
|
|
|
#12862 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#12863 |
|
Pink Floyd fan
|
|
|
|
#12864 |
|
₿
|
|
|
|
|
|
|
#12865 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Vjeruj mi, ne treba ti to. Bio, vidio, imao... Kasnije sam iste monitore spajao sa RCA kablovima i nikad nikakvih problema sve dok su instalacije normalne i nemas neke divlje smetnje, transformatore u kuci i stajaznam. Jedna od mana koju sam imao sa balansiranom vezom, a koju na kraju nikad nisam uspio rijesiti, je glasni pop kada signal dodje na monitore (kad se upali uredjaj koji je spojen na monitore, bio to komp, tv, stogod). Taj pop je taman dovoljno glasan da se useres u pola noci jer ga ne ocekujes ![]() U svakom slucaju, sretno ![]()
|
|
|
|
#12866 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
P.S. daj vec jednom pukni sliku gdje se vidi Eversolo na koji mislis te kablove spojit i pojacalo koje mislis puknut izmedu njega i Dali-ja (ako su uopce jos prisutni). |
|
|
|
|
|
|
#12867 | ||
|
₿
|
Citiraj:
Ako slučajno zaboravim, trgni me za ~mjesec dana ![]() Citiraj:
![]() Eversolo i cijeli setup slikam sutra jer je trenutno na putu iz ZG za ST skladište, pa idem po njega ujutro, ali s obzirom da si mi pustio mačka iz vreće, evo par dodatnih slika... Nadam se da je sada slika sa XLR kabelima jasnija ![]() (P.S. znam da sam mogao sve i preko RCA, ali htio sam XLR) |
||
|
|
|
|
|
#12868 |
|
Pink Floyd fan
|
Al' zašto su htio/hoćeš xlr? Znaš li uopće razliku između balansiranog i nebalansiranog, koje su prednosti i kad se koriste? I di je slika stolice? Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12869 | |
|
₿
|
Citiraj:
Ne znam bih li podnio da je kritizirate jer je u lošem stanju. |
|
|
|
|
|
|
#12870 | |
|
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Zapravo se nadam da je zajebancija jer ako nije... Puko si k'o kokica ![]() Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|