|
|||||||||||
|
|
#4832 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Minor upgrade, sa 7.2.2 Update 1 na 7.2.2. Update 5. Nakon toga je prigovarao da treba i neke aplikacije updateati, krenuo i sa tim i cirkus nastao.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4833 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
A ok, s tim nisam imao problema makar proslo je dosta vremena kad sam updejtao na update 5. Mozda je trebalo neke appove updejtati tipa Drive, ali ne pamtim neke probleme. Mislio sam da si isao na 7.3 pa... Jos skupljam info sto sve moze poci po zlu pri tom skoku :|
|
|
|
|
#4834 |
|
EMP moderator
|
Mislim da dalje od 7.2.2 ne idem. Vidim da su na 7.3 smrdali neke stvari koje sad normalno rade, a onda pomalo kroz nove verzije krpaju. Ni feedback po netu nije baš dobar za 7.3. BTW, backup DSM-a ne čuva DHCP server postavke i firewall, to treba ručno kroz shell.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam na 7.3 na sva tri Synologya (RS 1221+, DS 1817+ i DS 1522+) nekih 20ak dana. Nisam imao/vidio neke probleme. Jedino sto sma na 1817+ morao rucno raditi update jer ga nije vidio automatski, dok se na RS1221+ i DS1522+ javio, ali to su noviji uredjaji pa je valjda prije "stigo" notification za upgrade..
|
|
|
#4837 |
|
EMP moderator
|
Ovo gore sam skrpao tako što sam reinstalirao QuickConnect (nigdje veze), ali sad me muči što ABB neće startati, ovo predugo traje... ![]()
|
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
a koja je svrha novijih verzija? doma sam na 6.2.3 i sve radi. u firmi su mi svi na 7.1 i sve radi. zašto dirat? ![]() |
|
|
|
|
|
#4839 |
|
EMP moderator
|
Ne radi mi slanje mailova, pojma nemam što se događa s NAS-om, a test mailovi uvijek prođu. Na 7.0 je bilo nekih problema s OAuthom pa su to skrpali u 7.1 ili 7.2, ne sjećam se, i sad opet ne radi. Zato sam mislio staviti prvo posljednju 7.2 pa onda eventualno 7.3. Sad evo ni ABB ne radi, i dalje čačka po bazi, a htop nikakvu aktivnost ne pokazuje.
|
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
#4841 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
- deinstalirao ABB, nisam brisao postavke - vratio snapshot ABB foldera - restartao NAS - ponovno instalirao ABB - vratio firewall rule I odmah proradio, svi podaci su unutra.
|
|
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Dečki dobar dan. Uzeo sam si QNAP TS-233 i 2 diska 2 Tb,inicijalizirao sam NAS, postavio diskove u RAID0 i podesio moj QNAP cloud. Zanima me koji je najlakši i najefikasniji put za pristupiti mu sa udaljene lokacije,putem smarthphone app i slično? Hvala. Probao sam Qfile i Qmanager,međutim vidi ga samo kad sam spojen lokalno u mreži,ali ne znam koji je efektivni put za to najnormalnije i najprostije podesiti. Hvala Vam unaprijed. |
|
|
|
|
|
#4843 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
zašto Raid0? Da imaš što više prostora? Ukoliko ti krepa ijedan disk, ostat ćeš bez ičega. Performanse ti nisu previše bitne za NAS, možda bolje da imaš normalni setup?
|
|
|
#4846 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Napravio sam QNAP user acc i kažem,dok sam spojen u mreži u kojoj je i NAS vidim ga normalno. Primarna i jedina namjena mu je da na njega napravim backup slika,videa i ostalog iz svih mobitela,i da im mogu pristupati "od vana". |
|
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Premium
|
Da. Ne znam zasto nece. Vidim NAS na popisu ali kad stisnem na njega vrti mi ono i “prepairing” i tu stoji. EDIT: uspio, bio je problem u myQNAPcloud Link nije bio instaliran. Sad vidim sve. Dali mi je situacija sa RAID1-om ok? imam 2 diska od 2 Tb,i mogu koristiti samo 2 tb storagea. jeli RAID1 najbolja opcija za sigurni backup slika i videa? Zadnje izmijenjeno od: Astra. 30.01.2026. u 21:16. |
|
|
|
|
|
#4849 |
|
EMP moderator
|
Ima li netko Synology RS1221RP+ samo da kaže koliko je bučan? Deklariranih 53.5 dB mi je malo previše.
|
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ako jedan crkne, NAS će ti javiti, zamijeniš, on ih opet "upari", sve se događa u hodu, bez zastoja ili gubitka podataka. Za kućnu upotrebu overkill, bolje bi bilo da ih koristiš posebno ali na način da običan user(i) koji se spaja(ju) izvana ima(ju) pristup samo jednom disku a softver (npr. HBS3) automatski radi backup sa prvoga na drugi, da taj drugi disk ne bude vidljiv na mreži, da ga vidi samo glavni admin. I dalje ćeš imati efektivno 2TB prostora ali sigurnijeg jer će drugi disk stvarno biti backup a ne samo mirror (RAID1). Ako već imaš dodatni backup (neki ext. disk ili Blu-ray medije kao cold arhivu) onda ih možeš konfigurirati kao dva odvojena diska (volumea) i imati ukupno 4TB prostora. Ovisi kako imaš organizirane podatke, koliko kopija (backupa), ne znam koliko si upoznat sa 3-2-1 i sličnim dobrim praksama, što su snapshoti itd. Zadnje izmijenjeno od: Max Rockatansky. 30.01.2026. u 21:52. |
|
|
|
|
|
|
#4851 |
|
EMP moderator
|
Pobogu, zašto bi pored snapshota koristio JBOD i komplicirao si život nepotrebnim softverom za backup?!
|
|
|
|
|
|
#4852 | |||
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Raid 1 je ok u tvom slučaju, siguran si ukoliko jedan od diskova krepa. Citiraj:
U kojem scenariju bučan? Da ćeš ga imat pokraj sebe? Ili da će ti stajati u racku negdje u hodniku. Baš sam danas jedan raspakirao i stavio 8x8tb diskove. Nije tih kao ove desktop kutijice, to zaboravi. Al nije ni bučan kada odradi boot i sve šta ide. Nemoj samo neke 7200 diskove uzet. No nemogu ti reći koliko je bučan u nekom žešćem radu ili recimo ako se poveća temp okruženja, družili smo se samo pol sata ![]() Citiraj:
Čovjek si rješava tek osnovne stvari, a ti ga ubijaš u pojam s 3-2-1. Trebao si onda ići do ibera i reći mu da mora ići bar na 3-2-1-1-0 ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 30.01.2026. u 21:57. |
|||
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ako mu treba više prostora nije neka tragedija imati dva sharea na 4TB. Citiraj:
![]() Obzirom da treba za smartphone, NAS gledam kao prvi storage kojem tek treba backup. |
||
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
S druge strane, da mi poslodavac stavi server ormar 2 metra od radnog stola, ošao bih isti dan iz te firme.
|
|
|
|
#4857 |
|
EMP moderator
|
Jedan je server, u trenutnom setupu je rack skoro nečujan, mali šum se čuje tek kad staneš pored njega. Poslovni prostor je takav da prostora nema, sve je jedna velika prostorija, nigdje skladišta, podruma, bilo čega za staviti rack, samo WC je odvojen. Tako je, kako je, nisam ga ja birao. Mogu li se regulirati i ventilatori napajanja ili samo ova dva od kućišta?
|
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() Malo knaufa i vune i eo priručne server "sale". APC ima "Soundproof" seriju rack ormara itd itd.
|
|
|
|
#4859 |
|
EMP moderator
|
Ajd isprobaj, ako nije problem. ![]() Prostor je 4 m visine, poprilično dugačak, a uzak, nije tako jednostavno bilo što napraviti, a takav rack smo već gledali, ne utiša toliko puno koliko puno košta.
|
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Natjeraj gazdu da napravi / naruči noise / sound barier panele i stavi ih oko tog rack - a, na taj način se to riješi ... |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|