|
|||||||||||
|
|
#21091 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja gledam sa 2,5m 55", tako da bi u suštini bilo zadovoljavajuće 65", ali opet nikad dosta. Bojim se ako uzmem 65" Oled da će ubrzo biti "bmti trebao sam uzeti veći miniled, a ako uzmem 75" miniled "bmti trebao sam ipak uzeti 65 "Oled 😁 Najidealniije bi bilo da se ima para za 77" Oled, al hbga... |
|
|
|
|
|
#21092 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
Pa kad budem kupovao slično da se znam pripremiti 😂 |
|
|
|
|
|
|
#21094 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2018
|
|
|
|
|
|
|
#21095 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
|
|
|
|
|
#21096 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2018
|
Prije 65” sam tri godine gledao 75” LG qned…gledalo se na 3m…veličina se da savladati ali ipak je to preveliko na 3m…osobno sam imao osjećaj da pri gledanju nikako nisam mogao uloviti “cjeloviti” prikaz slike…kao da je stalno gornji dio “bježao” što bi još više primjetio kada bi na to obratio pažnju. Kao da očima ne mogu gledati sve kuteve ekrana…kao da stalno gledam u centralni dio. Prije toga sam imao Sonya 55”…bio je dovoljan ali 65” je sweet spot definitivno… “najveću” televiziju je kupila žena (vjerovatno da nadoknadi svoje nedostatke jer ja sam savršen) a najbolju sam sad kupio ja…zašto najbolju jer sam kvalitetom slike nadoknadio 10” razlike i uvjerio ju da je ova tv iste veličine…zato pazite što birate i tko bira (govorim iz iskustva). Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#21097 | |
|
Premium
|
Citiraj:
U principu sve to ok dok je tipa serija full 16:9 format ili film u Imaxu, mali postane kad je u 2:35:1 formatu a većina filmova je tako. |
|
|
|
|
|
|
#21098 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Poz ekipica, dali su mi ovo počeli odlaziti pixeli na TV-u, radi se o LG oledu cca 5 godina starom, možda 6. https://ibb.co/v4pb6X0R https://ibb.co/fzg7Ymfm https://ibb.co/6RDLVXRv
|
|
|
|
#21099 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jap jap, isto u mene vec godinama, cak sam mogao zamjeniti u garanciji. Zakasnio tj dana na prijavu ali nije me puni brinilo. 2023 sam ih primjetio prvi put. Nema spasa ni popravka ali iskreno ja ni ne vidim tokom normalnog gledanja sa 2 metra.Sad ![]() 2023: ![]() Tv radi po cijele dane. na 100% je oled light osim na sdr-u di je 80% jer przi oci. Greska u rezanju panela, u garanciji i partum prihvacaju na jedan mrtvi pixel bez pogovora. Nisam cuo za puno slucajeva nakon CX/C1. Niti jednog mrtvog nema na sredini samo rubovi. |
|
|
|
|
|
#21100 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Samo NEMOJ NIKAKO radit ono osvjezenje iz menija: "Pixel Cleaning" jer to ce ti izazvat pomor jos vise pixela. To je zajebana opcija i nije preporucljiva za upotrebu na oledima starijim od 3 godine... |
|
|
|
|
|
|
#21102 |
|
Premium
|
Meni to radi odkad sam ga uzeo, dakle 5 godina za par mjeseci i oled svijetlo visoko konstantno neovisno SDR ili HDR. Nikakvih mrtvih pixela nema. |
|
|
|
|
|
#21104 |
|
Premium
|
To je drugacija operacija "osvjezenja" koju Oled obavi nakon svakog gasenja (nakon ukupno 4 sata rada) i to osvjezenje traje cca 3-5 min. Taj postupak nije agesivan kao spomenuti "Pixel Cleaning" koji zna potrajati i pola sata... |
|
|
|
|
|
#21105 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
|
|
|
|
|
#21107 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Koji je best buy 55"-65", ide u apartman u dnevnu sobu, nekih 2 metra udaljenosti je od kauča do zida gdje bi išao tv. |
|
|
|
|
|
#21108 |
|
Premium
|
Sinoć sam se malo poigrao, palio one HDR 4k demoe na jubitou, zavrtio par filmova u 4k preko Plexa... Na prvu, slika je . Nevjerovatno koliko svjetline to đubre može izbaciti iz sebe i koliko je kontrast jak za jedan mini-led LCD...Pokrenuo neki demo sa 2000 nita, šokiralo mi oči - skoro oslijepio. Ne želim ni znati kako je na 3000+ . Crna je jako jako dobra, baš me ugodno iznenadilo. Blooming jedva da je primjetan i to samo u nekim scenama di je dio ekrana full osvjetljen a drugi dio u mraku. Postavke za kalibraciju slike kopirao sa Rtings-a, samo smanjio svjetlinu na 20-25 jer to je i više nego dovoljno za gledanje u potpunom mraku navečer na koji sam navikao. Senzor se brine za svjetlinu po danu... Naravno i dalje je OLED etalon za crnu ali ovo stvarno nije daleko. Tj. toliko je blizu da bi se mogao lako prevariti da nemam OLED monitor koji sam posudio od frenda čisto za usporedbu. Čak je i on komentirao da ne može vjerovati koliko su LCD-i napredovali. OS je brz, postavke su logično raspoređene a TCL-ov quick panel (kako se već zove) je odlična i korisna stvar. Daje mogućnosti za naštelati sve opcije on-the-fly (slika, zvuk, wifi/bt, motion, manje-više sve...) bez obzira gledaš li zemaljski tv program ili si u nekoj aplikaciji tipa Netflix i sl. Instalirao sam Smart Tube preko .apk-a - radi bez greške. Zvuk je dosta dobar, ima dubine i bas nije slabašan s obzirom na samu veličinu zvučnika. Plejku još nisam spojio, to ću večeras... Zemaljski programi su malo mekaniji u prikazu, vjerojatno TCL-ov procesing slike i veći panel igraju ulogu - tu jedino ne vidim napredak u odnosu na 8-9 godina staru Braviu 7 od 65". No koliko ja to pratim - neće biti problema. Sve u svemu, jako zadovoljan ![]() |
|
|
|
|
|
#21109 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Moj apdejt je da sam ipak uzeo C5 65" umjesto 75" C7K. Da, ne bi bilo loše da je 75" ali čim sam ga upalio sam zjanio od kvalitete slike. I srce mi na mjestu. |
|
|
|
|
|
|
#21110 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
, al vjerujem da kvaliteta slike nadoknađuje tih 10" ![]() |
||
|
|
|
|
|
#21111 | |
|
Premium
|
Citiraj:
P.s. pokreni si 1917 na TCL-u, meni taj film brutalno izgleda i na C7K, mogu mislit na C8K tek. |
|
|
|
|
|
|
#21115 | |
|
Premium
|
Citiraj:
C6K entry miniled, najmanje svijetline i najmanje dimming zona, ali svejedno ima jako dobar kontrast C7K midrange miniled, svijetlina oko 2000 nita, više dimming zona od C6K C8K highrange miniled, svijetlina oko 3500 nita, WHWA panel koji ima nešto bolje kuteve gledanja C9K - ne znam gdje bi ga smjestio, kao trebao bi biti flagship, ali ko što smo kolega i ja komentirali, luda svjetlina i Gemini ga odvajaju od C8K, ali realno sa kvalitetom slike je C8K bolji. Ove oznake nek te ne bune C8K ili C89K isti klinac, to su neke numeričke razlike po regijama. |
|
|
|
|
|
|
#21116 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Cijena kreće od ~1550e pa nadalje, za te novce, IMHO, ne možeš ni sanjati bolji tv što se tiče omjera uloženo/dobiveno. Kolega blackened ti je sve lijepo napisao što se tiče modela.... C7K se isplati uzeti - sad je ~1300e za 75", C8K je IMHO najbolji izbor ako ti nije problem dati 200e više, C9K ne moraš ni gledati... Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 04.02.2026. u 22:59. |
||
|
|
|
|
|
#21117 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a gledam da upenzionišem svoj LG c1 u dječju sobu, a tati malo veči ipak godine idu i slabije vidim dlačice na onom djelu ovo me buni https://www.elipso.hr/rezultati/?q=TCL+75 Vidi sad TCL 75 https://www.elipso.hr/audio__video/t...ri/TCL-75C89K/ C89K vs. C8K .. 75C89K se smatra novijim / boljim od 75C8K kad gledamo oznake i internu TCL logiku. veli chatGPT .. ako mu za vjerovat, a i jeftinije je .. pa i nije logično .. hmmm Zadnje izmijenjeno od: dadoremix. 04.02.2026. u 23:49. |
|
|
|
|
|
#21118 |
|
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Možda malo pričekati da izađe novi C8L pa padne cijena C8K. Navodno će na novom srediti zujanje zavojnica pri jačem brightnesu + novi panel i navodno bolja slika. |
|
|
|
|
|
#21120 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Sumnjam da bi izbacili refresh nekog modela u istoj godini. Ne treba te to buniti, ako si planirao uzeti C8K/C89K uzmi koji god je jeftiniji, rekli bi neki: ista pašta - drugo pakovanje... Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. Jučer u 10:15. |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|