|
|||||||||||
|
|
#5881 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Vidim da ovdje ima znalaca pa bih molio za pomoć. Kroz neko vrijeme bih trebao zamijeniti blagavaonski stol a usput sređujem i jednu prostoriju za druženje pa ću isto trebati stol. Noge ću napraviti sam od metala (po dizajnu od supruge 🤣 međutim ne znam kakve ploče uzeti. Dok sam radio stolić za dnevni boravak uzeo sam u Elgradu prekrasnu crno-sivu matiranu ploču koja se inače koristi za kuhinjske radne ploče, širina cca 58cm i debljina 3,5cm. Izrezali su mi na mjeru, kantirali i konačan rezultat je baš ono što smo željeli. Za blagavaonu bih trebao ploču cca 160-180 x 90-100. Što preporučujete, koji materijal uzeti? Drvo mi se baš ne uklapa u prostor pošto je sve sivo-crno-bijela kombinacija tako da trebam nešto iz Elgrada ili Iverpana da dolazi u tim dimenzijama. Debljina bi isto bila poželjna 3-5cm zbog masivnijeg izgleda. Također može preporuke za dimenziju stola za koji bi se moglo smjestiti 10-12 (u vrlo rijetkim prilikama 15) ljudi. Stol bi se nalazio u prostoriji cca 4x4m. Hvala ![]() Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5882 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam za stol stavio kompakt ploču. Ista kakvu sam koristio za ploču u kuhinji samo su mi izrezali na traženu dimenziju, rub izrezali na "pačji kljun" kak zovu u Elgradu. Jedino kaj se debljina tebi ne uklapa, kompakt je tanki no unatoč tome čvrst je. Možda razmislit o kompaktu. |
|
|
|
|
|
#5883 | |
|
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5884 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imaš baš ploče za stolove, režu se na metre, širine su 90cm, i s obje strane su zaobljene,38mm debljina, rezani dio se kantira sa ABS trakom ili običnom koju zapeglaš. Iverpan ima takve ploče
|
|
|
#5885 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Opcija je i da si sam kantiraš prema željama i potrebama, ali ima tu sigurno pametniji koji će ti kazati koliko se to isplati. Znam da se može kupiti traka i da treba pegla i to je to što ja o tome znam ![]()
|
|
|
|
#5886 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
Problem s kuhinjskim pločama je da su s jedne strane zaobljene (prednja strana) a druga strana je ravna koja sjeda do zida pa nije skroz ok rješenje za stol. Jedino ako postoji mogućnost da odrežu taj zaobljeni dio pa kantiraju... Citiraj:
![]() Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk |
||
|
|
|
|
|
#5888 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav svima,imam jedno pitanje na koje mi nitko dosad nije dao 100% provjeren odgovor,pa možda netko tu zna. Kupio sam jednu ruševinu koja je "ucrtana" i uporabna dozvola za objekte prije 1968. neće biti problem. Međutim, ja trenutno nemam volje (a ni sredstava) za gradnju, a objekt je pred rušenje i strah me da se ne uruši na cestu. Dali ja mogu srušiti ju,i onda jednog dana za godinu,dvije pet opet sazidati istim kamenom u istim gabaritima? Kad sam gradio svoju prijašnju kuću isto je bila stara i srušena do pola,ali sam ja sagradio sa istim kamenom i "pokrpao" i nitko niš nije pitao,samo su mi dali uporabnu za građevine prije 1968. Ali ovdje je problem taj što ja ne mislim graditi još,a potencijalno je velika opasnost za okolinu? |
|
|
|
|
|
#5889 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Ola ekipa...gledam trenutno radne ploce za kuhinju koje su cjenovno prihvatljive a da drze (uz normalno odrzavanje) bar 20 godina. Mramor naravno otpada iz igre jer mi ne upada u budet. Pa gledam debeli furnir vs laminat. Laminat je naravno jeftiniji al nije bas da su ljudi kolko vidim odusevljeni. Drvo si mislim ak stavim premaz neki da necu imat problema sa vodom (sudoper). Ogrebotine me tolko ne muce. I kad smo kod toga - keramicki sudoperi - da ili ne? Ili bolje kvarcni? |
|
|
|
|
|
#5890 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Laminat će ti dulje držati, definitivno. Drvo je mekše i moraš ga održavati. Svi kažu "održavat ću ga" pa ga počnu održavati tek kad se počnu malo daskice savijati ili mrlje upiti. Što se tiče sudopera, definitivno kvarcni, nemoj niti razmišljati.
|
|
|
#5891 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
|
|
|
|
#5892 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Drvo je lijepo ali nije po meni za kuhinju (da, možeš staviti nekoliko ruku epoksija ili PU premaza, ali nije vrijedno toga). Ja imam 2 keramička sudopera (ikea) i meni su top, lagani za održavanje, lijepo izgledaju i jeftini, u kući isto imam Franke siligranitni i to govno se tako lako uprlja a teško čisti jer je materijal porozan (ako pod kvarcni misliš na ove).
|
|
|
|
#5893 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Yep prije svega bas Ikeu, Havsen sudoper gledam. KILSVIKEN (kvarc) je duplo skuplji. Gledao sam i supere i slavine u Ferotermu i na oko mi sve to tu negdje dode a ako u Ikei uzmem jos oni ugrade. Racunaju 70 Eura po metru ugradnju kaj je malo...vise al hebiga ja nit imam vremena nit alata da postavim kuhnju. Samo montaza ce me nekih 600 Eura kostat (kuhnja cca 3000 bez uredaja). Zasad mi se kuhnja kod Ikee opcenito cini ok kvalitetom za te pare a opet mi doslovce duplo jeftinije kosta nego da mi stolar radi. Znam da kvaliteta nije ista ali ne treba mi vrhunsko, samo bih zelio dobit veci iskoristiv prostor jer mi je trenutno prostorni raspored koma. Al najprije moram sa elektricarom popricat jer kuca nema uzemljenja. To bude jos sou ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5894 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Osobno sam alergičan na sudoper bez špine, neznam da li ti je bitno ali nekada ljudi preskoče taj detaljcic 😂 Imam i ja ove fensišmensi ali sam uglavnom siguran da bi drugi put bio inox... Sent from my SM-S921B using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|