|
|||||||||||
|
|
#86071 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Još Omoda/Jaecoo bisera. Kako je ovo uopće prošlo NCAP testove Ali da, bitno je da dobiješ puno više opreme za manje novaca… https://www.facebook.com/share/p/1AK...ibextid=wwXIfr
|
|
|
#86073 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Sedmica nije bila na NCAPu koliko vidim, al Devetka je dobila 5 zvjezdica ![]() https://www.euroncap.com/en/results/omoda/9/55587 Iz kojeg je onaj poljak iščupao volan, petice il sedmice? |
|
|
|
|
|
#86074 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#86075 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#86076 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Davno sam rekao, ako su nas izveslali sa jeftinim mobitelima koji nista ne vrijede, zasto ne bi i sa autima? Ostati ce 2-3 brenda koji nesto vrijede i koji se potrude da i naprave koliko toliko kvalitetan auto, a ostali ce samo pasti u zaborav. Pa svaki dan u kini nastaju i nestaju genericki auto brendovi za koje mi u Europi nikada nismo culi niti cemo ikada cuti. Nista novo. |
|
|
|
|
|
#86077 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ima li kakvih naznaka da će na našim tehničkim pregledima početi kontrolirati je li na autu instaliran DPF? Šta je s vožnjom po EU? Može li se dogoditi da te zaustavi policija u Austriji/Sloveniji, utvrdi da ti je DPF probušen i ugašen i naplati ti kaznu? |
|
|
|
|
|
|
#86078 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Slovenija također teško do nikako. Austrija i Njemačka su već zeznute, imaju TUV žandare, ako sumnjaju na izostanak DPF-a mogu poslat auto na najbliži TUV gdje provjeravaju ima li naznaka da je DPF varen (ispiljen da bi se izbušio), a generalno posumnjaju ako auto dimi ili ako su vidljive naslage gareži na auspuhu (što sa ispravnim DPF nije slučaj) a to se vidi odmah na prvi pogled. U drugu ruku, često vidim aute Njemačkih tablica s garavim auspusima koji se očito i dalje voze, pa tko zna....Za sada je koncenzus da ako se držiš Autobahna i auto ne dimi naočigled - nisi im na piku https://www.youtube.com/watch?time_c...e_path=Mjg2NjY 19:45 Ali on je imao Downpipe, pa je bilo očigledno...
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 15.01.2026. u 15:50. |
|
|
|
|
|
|
#86079 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
Problem je što su EU brendovi poceli fušariti. Ima kupaca koji rado kupe novi BMW ali kad vide unutra u M5 npr umjetnu gumu da izgleda kao šivana koža ili plastični šrot na cockpitu ali u boji mahagonija kupac ima osjećaj da ga brend pravi budalom. Iz samo jednog razliga, taj brend je sve te lux detalje koji kupci traze imao pa poceo ubacivati materijale da samo izgledaju kao nekad. Ali ti zato na deklariranih 600KS pokloni još 15-20 i jos bar 30-40NM više od deklariranog ,da se vidi kad ga staviš na valjke jelte, pa ga pohvališ jer ti je eto dao “više” nego si platio. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 16.01.2026. u 10:32. |
|
|
|
|
|
|
#86080 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Kako postoji bmw, skoda i dacia, tako postoje i tamo i svaki je u svom segmentu. Mi tu ZNAMO sto je koji brand. Kao i sto koji model daje (nije ista fabia i enyaq Rs, jel). Za kinu ne znamo pa seremo. Ali danas nije tesko zguglat njihovu piramidu brandova da saznas nesto novo ili pogledat pokoji review ![]() ![]()
|
|
|
|
#86082 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Treba za 5g uzeti tu sliku, i vidjeti koliko od tih brendova i dalje postoji. ![]() |
|
|
|
|
|
#86085 | ||
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
tko je kupio kupio je od sad ide mjesečna naknada za FSD: 99$. Amerima su dali 1mj. probne vožnje free, isto očekujem i u EU. (probaš pa vidiš jel ti odgovara) Trenutno se u nekim Europskim državama testira FSD uz nadzor, HR je jedna od njih. Tesla FSD Supervised Zagreb Croatia Citiraj:
Zeekr ide na kvalitetu ![]() The New 2026 Zeekr 7GT Debuts in Europe – Stunning Design & Insane Specs! Zadnje izmijenjeno od: MIK. 15.01.2026. u 23:37. |
||
|
|
|
|
|
#86086 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Prema servisnoj i prema svim papirima ovo bi trebala biti trideseta izmjena ulja. Na alfi nisi promijenio ulje ako nisi pokazao sliku selenie ![]() Što je interesatno, od izmjene do izmjene nema nadolijevanja a auto kad odem u DE na autobahnu i dalje veselo odvrti kazaljku preko 2X0 km/h. ![]() Ovaj pak nije dobio ništa osim listića toaletnog papira za provjeru ulja jer već na 5000 km nakon izmjene popije 0,5 L 0W20. 2.0d ingenium 132 kW. ![]() Volio bih i ja skupiti za BMW, možda jednog dana. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 16.01.2026. u 00:44. |
|
|
|
|
|
#86087 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ovo je zgodno https://www.drive.com.au/news/zeekr-...ive-confirmed/ Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.01.2026. u 09:22. |
|
|
|
|
|
|
#86090 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Kao da su "posudili" guzicu od Porschea. Jučer po prvi put vidio neki novi audi sa krugovima odzada koji svijetle crveno. Abomination ![]() |
|
|
|
|
|
#86091 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Njihova piramida brendova nama ne znaci nista. EU auti se rade vec 100 gorine i vise manje znas na cemu si sa skoro bilo kojim brendom. USA proizvodi aute puuno prije Kine pa svejedno ne znamo bas previse o njima osim od nekakvih entuzijasta i znalaca ili kad ga vidis u nekom filmu. Kvarovi,uzitak voznje, featurei kvaliteta izrade, trajnost. Isto kao sa Korejcima,nitko nije baš znao nešto o Kiji i Hyundaiu osim da imaju radne kamione kod nas u EU. Nakon 15-20 godina više manje znaš šta očekivati od oba branda. |
|
|
|
|
|
#86092 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Upravo to. Jos uvijek su nepoznanica. Od potencijalnih sranja, supporta, pa cak i cijene servisa su upitne. Za sve ove europejce, koreance, japance se sve vec zna. Problemi, support, servisi. Po meni, imho, jedini kinez koji bi mogo valjati je BYD. Ove ostale chang slang kojima otpadaju volani jos puno zganaca trebaju pojesti. |
|
|
|
|
|
#86093 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Exactly. Pa ti kupi sada od random kompanije koja gomila aute na parkingu jer im se isplati radi subvencija. Mogu komotno i dozivotnu garanciju davati, jer je svima jasno da ce ih vecina propasti. |
|
|
|
|
|
#86094 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kinezi su poznati po tom da vole "posuđivati" dizajnerske elemente u svemu pa tako i u auto industriji, al da su jedini - nisu... Citiraj:
![]() Kao da ih je dizajnirao neki tinejdžer na tripu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#86095 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#86096 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gledam mijenjati svoju 2022 Teslu Model Y Performance za nešto udobnije. Probao sam novu Model Y Performance i odmah ju bio prednaručio, zatražio poticaje za nju i ako sve prodje taj auto će me koštati 41.000e + PDV. Za takav auto to je stvarno odličan deal. Veliki je skok naspram prijašnjih godina u svakom aspektu udobnosti. Međutim vrag mi nije dao mira prošli tjedan i reko ajde da vidim i te kineze. Otišao u Zeekr, probao njihovog 7x AWD Privilege version (top trim koji se nudi). Auto je iznutra stvarno impresivan, pogotovo u usporedbi s Teslom. Vozna dinamika nije na razini Tesle, udobnost iskreno nije na razini koju bi očekivao za auto sa zračnim ovjesom, ali je OK. Uglavnom, OK auto, nevjerojatan value za novce, krcat tehnologijom (što potrebnom što nepotrebnom) i premium osjećajem ali mi fali "ono nešto". Kao da se ne može odlučiti želi li biti sportaš ili kruzer i onda ti daje oboje po malo al zapravo niti jedno ne napravi kako treba. I onda sam dobio Xpeng G9 na 24h probu. Tenk od automobila izvana. Iznutra mu mogu parirati jedino automobili iz jače luksuzne klase na kojima još moraš naklikati 50k eura opreme. Mene je auto oduševio udobnošću i NVH-om. Čista obiteljska krstarica koja ne pokušava biti ništa drugo, hrpa prostora, krcato tehnologijom (čak bi rekao i više od Tesle), impozantan "presence" izvana. Vozio sam nekoliko ljudi, nisu se mogli načuditi da je to kinez ![]() Vrhunska udobnost i toliko dodatnih featurea da ti pamet stane. Unutra ne možeš naći jeftinu plastiku, sve je presvučeno u kožu, sve je čvrsto, ništa ne škripi. Cijena u top izvedbi - 62.500e + PDV. Stavi Mercedes značku na njega i taj auto košta preko 150k eura. Što se tiče garancije - u slučaju Zeekra koji je dio Geely Grupacije garancija je 5+5 (kao i kod Toyote recimo). S obzirom da je dio Geelya, nema govora o "propadanju". Kod Xpenga, garancija je 7 godina i ostvaruje se preko ovlaštenog uvoznika (Benussi). Tesla ima 4 godine garancije. Na shortlisti mi je i BMW X5 xDrive50e, zasad sam samo sjeo u njega i naspram Xpenga ne mogu mu naći prednost, uskoro idem na probnu vožnju pa ću vidjeti. |
|
|
|
|
|
#86097 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Za godinu-dvi neće vrijediti pola iznosa. Ne nužno jer su loši nego zbog renomea i stalne hiperprodukcije drugih modela i činjenice da električni gube vrijednost užasno brzo. Auti su postali kao još skuplji mobiteli, za 2g izađe još 2 modela a vrijednost starih padne s litice što je super za polovno tržište. Iako je to kompenzirano s previsokim cijenama novih automobila, ko bi reka da će kineski auto od 50-60k eura biti "best buy" ![]()
|
|
|
#86098 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
I dalje su to strujići i vrijednost će im pasti više nego klasičnim automobilima, ali usporedno recimo s jednom Teslom, vjerujem da će čak i bolje držati vrijednost idućih godina. Pogotovo Xpeng koji je na LFP bateriji pa i nema nekog straha od pada kapaciteta. |
|
|
|
|
|
|
#86099 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
No nakon svih test voznji prije kupnje, tesla je otpala odmah ![]() Jednostavno ne mogu probavit interijer. Kinezima treba jos par godina da speglaju software ko tesla, ali ostalo je otislo iznad par ljestvica...
|
|
|
|
#86100 | |
|
Premium
|
Citiraj:
X5 mi je super auto, ali imam osjećaj da ga je nemoguće parkirati u ove standardne gabarite parking mjesta. Slično ko GLE, zauzme od crte do crte parking mjesto. |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|