|
|||||||||||
|
|
#12391 |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#12392 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Obrati pažnju na slijedeće komponente, sve dobavljivo kod naših trgovaca, u kombinaciji unutar tvog budžeta: Pojačala sa streamingom i digitalnim ulazima - trebaš još samo pasivne zvučnike: Wiim Amp ultra Argon Audio SA2 Analogna pojačala, njih ćeš spajat na PC i WiimMini (ako hoćeš) preko svog Schiit Modi DAC-a: Rotel A10 NAD 316 BEE Denon PM600/Marantz 6007 (ova dva čak imaju i digitalne ulaze, no Modi bi trebao biti bolji) Cambridge Audio AXA35 Pasivni zvučnici - trebaš dakle pojačalo za njih: Kef Q1 Meta Q Acoustic 5010 Triange Borea 3 Fyne F5E Monitor Audio Bronze 50 7G Dali Kupid Aktivni zvučnici sa digitalnim ulazima- kao KEF Code W dakle: Triangle Borea BR03 Connect Elac Debut ConneX Aktivni zvučnici sa integriranim streamingom: Argon Audio Forte A5 WiFi KEF LSX II LT Pogledaj i dvije trenutne akcije, prva će te svakako obradovat ako voliš slušat FM radio, jer je danas teško nabavit novu kompomentu sa FM tunerom. Obje podrazumijevaju korištenje tvog Schiita za konekciju PC-a, no imaju svoje prednosti - obje nude streaming iz paketa, a uz to prva spomenuti FM, a druga jako dobre zvučnike i vrlo dobro pojačalo:https://audiocinema-art.hr/shop/camb...-bronze-100-6g https://sonusart.hr/rotel-a10-mkii-d...wiim-mini.html No moj je savjet i nadalje da svakako prvo odeš poslušati KEFove Code W |
|
|
|
|
|
|
#12393 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Odlican, sjedi 5 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12394 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja bi mu ipak dao 3 jer nije uzeo u obzir EU sellere to sve preko idealo.de može kupit bar 20-40% jeftinije ![]() zvučnici https://www.idealo.de/preisvergleich...ca-magnat.html mikro linijica https://www.idealo.de/preisvergleich...00-magnat.html ak tto nije povoljno... ![]() i da, na slijepom testu bi mnogi omašili kunuć se u svoja vuha ![]()
|
|
|
#12395 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Jeanluc je ponudio finu tortu sa tresnjom na vrhu radenu od najboljih slasticara u Parizu. Ti si mu ponudio kolac iz Konzuma. Oboje je ok al ono...Magnat je ok ak hoces glasnocu ali nema nimalo profinjenosti ni kvalitete. |
|
|
|
|
|
|
#12396 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovisi koji album. Black uopće neće raditi preko optike, ovi noviji su toliko komprimirani da je i boombox dovoljan. Justice, master of puppets eventualno... I opet ponavljam (ljubav krvari...) poslušati prije kupnje, doma po mogućnosti. Zvuk zvučnika je prilično individualan. Ono što se sviđa nekom, ne mora se sviđati i tebi. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12397 | |
|
Premium
|
Citiraj:
S druge strane, ponude paketa su stvarno povoljne. Ako ćemo istim pristupom o tvojim prijedlozima, oni nažalost uopće ne mogu dobit prolaznu ocijenu. Prvo i najočitije - predlažeš jeftine samostojeće zvučnike u sobu od 10 kvadrata, sa uvjetom korištenja na radnom stolu? Drugo, Magnat nije zadnjih 50 godina proizveo kvalitetan zvučnik, jednostavno zato što se usmjerio na najnižu tržišnu nišu. Zato je i prijedlog pojačala koji su dao zapravo rip-off, jer je riječ o najlošijoj kineskoj elektronici (za razliku od dobre kineske elektronike), gdje se isti stroj sa kineskim imenom (Aune i slično) može dobiti u pola tražene cijene za Magnata. Na kraju, dodatnu kulju dobijaš iz kontekstualnog znanja , zbog korištenja najbanalnijeg, ustajalog stereotipa o "blind testu", koji nema nikakve veze niti sa onim što je kolega tražio, niti što mu je savjetovano - uopće na ovoj temi, ne samo od mene.Dakle: Razumijevanje materije: 1 Savjetodavna uloga: 1 Cringe faktor: 5 (odličan) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12398 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
LS3/5? Ima li itko da ih je slušao i kakvi su dojmovi? |
|
|
|
|
|
#12399 | |
|
₿
|
Citiraj:
Prvo šta on pripada kompletu za Fidelio slušalice skupa sa Magni-jem, a i dosta mi je cluttera na stolu, pa bih rađe da ima manje uređaja nego više, zato sam originalno i pitao postoji li neka zamjena za onu moju Panasonic mini-hifi liniju, jer u njoj imam sve... Onaj tvoj "Cambridge Audio AXR85 + Advance WTX microstream + Monitor Audio Bronze 100 6G" combo je dobar, ali onda njemu fali šta, DAC? I čitam po netu, kažu da su ovi zvučnici bolji za visoke tonove (govor i sl.) nego za slušanje muzike i onda nakon svega opet ne znam gdje sam i kako sve to iskombinirati. Znači slaganje bi trebalo izgledati ovako, ako se ne varam: PC (matična) -> DAC -> streamer -> pojačalo -> zvučnici ? Zašto mi uopće treba DAC, zar matična ne šalje digitalni signal ? Jel mi uopće treba streamer? Ako mi sve od toga treba, koja kombinacija komponenti sa tvoje liste je najbolja, tako da ne trebam više ništa dirati sljedećih 30 godina? (ako to doživim, jel) Možda će netko sad reć "gle ovog šta je lijen, sve mu piše", ali nije problem u tome. Problem je šta imam 0 iskustva sa slaganjem tih novih audio sustava, i previše izbora u kojeg se ne razumim mi bloka mozak koji odbija doći do logične konkluzije ![]() Zato bih volio da me netko riješi muka i napiše "jednostavno kupi to i to" i ćao. P.S. Vidim dosta ljudi kaže "idi poslušaj KEF zvučnike" ili šta već. Ne znam kako mislite da to napravim, a da ima smisla. Prvo ne znam ko ih uopće u Splitu ima. Drugo, i ako ih imaju, poslušati ih u salonu nije isto kao opušteno ih poslušati u svojoj sobi. Treće, ne vjerujem da će mi itko posuditi nove KEF zvučnike od €900 ili koliko već koštaju da ih odnesem doma i poslušam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12400 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Dakle - ako ce ti primarni izvor zvuka biti PC onda spajas Toslink izlaz na maticnoj na TOSLINK ulaz na pojacalu. Streamer bi bio ako bez paljenja racunala bi zelio slusat mjuzu a DAC ako bi zelio analogno spajat na pojacalo. Po meni - za to sto ti trebas nema potrebe - svako pojacalo sa digitalnim ulazima/izlazioma imaju DAC u sebi koji je vecinom dovoljno dobar, a ako te zasvrbi lako naknadno stavis nekaj bolje. Dakle u tvom slucaju je dovoljno: PC > pojacalo > pasivni zvucnici ili PC > aktivni zvucnici Kaj se tice ovog dijela najbolje - imaj na umu da svacije usi su drukcije, svacija prostorija je drukcija i zato ono sto je najbolje za nekoga nece biti i tebi. Idealno bi bilo ako bi negdje mogao nekaj od toga cuti pa sam donjet odluku. P.S. - sve sto je jeanluc naveo ce biti miljama profinjenije, detaljnije od linije koju sad imas. |
|
|
|
|
|
|
#12401 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Reko sam ti, ponovit cu ti... Naim MuSo Qb2... To ti je unutar budzeta... Imat ces malu lijepu elegantnu kocku 20x20x20cm koja svira savrseno (pa pricamo o Naimu pobogu!)... Imas internet radio sa valjda 10.000 stanica iz citavog svijeta, naci ces si nesto sto ce ti se svidjeti pa ces slusati, imas 5 preseta sto je dovoljno... Imas mobile app sa kojim to sve kontrliras, imas daljinac... Imas za ulaze - AUX, Optical (TOSLink), USB, jos ima podrsku za Bluetooth, Spotify, Tidal i Qobuz... Review - https://www.whathifi.com/reviews/nai...2nd-generation Potrazi par slika da vidis kako to izgleda ispod haube... Dakle imas izbor - cijeli audio setup sa 2x zvucnika, pojacalom, FM tunerom i jos kojecime sto ti zauzima brat bratu jedno metar u sirinu i, ajmorec, kompliciran je za koristenje... Ili ovaj mali Naim koji moze sve sto moze i taj stereo setup u 20cm sirine i mozes stavit bilogdje... U aplikaciji mozes podesiti lokaciju (na otvorenom, uza zid, u kutu) gdje ce DSP podesiti sve sto treba da zvuci kako spada... I ja tu prestajem sa savjetima... Meni moja kockica vec par godina svira super i ni na kraj pameti mi nije kupovati ikakav stereo setup... Uvijek mozes narucit preko web shopa, cime imas zakonski pravo 14 dana vratiti natrag i traziti povrat novca ako ti se ne svidja... Ali daj se pokreni vec jednom!
|
|
|
#12402 | ||
|
₿
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Koliko vidim, ovaj tvoj Muso je i zvučnik i DAC i pojačalo u jednom. Problem je šta imam 2 uha. Kako dobiti stereo sa tim ? Ne priznajem nekakve softverske trikove koji mi pokušavaju zavarati uši. P.S. Prijatelj je predložio ovu kombinaciju: 1. https://www.adam-audio.com/en/t-series/t8v/ 2. https://www.toppingaudio.com/product-item/dx5-ii Izgleda zgodno. Zvučnici su navodno vrh (i sličnih dimenzija kao ovi moji "boombox"), a kod ovog DACAMP-a mi se sviđa šta ima ovu vizualizaciju. Podsjeća me na stare Winamp pluginove ![]() |
||
|
|
|
|
|
#12403 |
|
White Rabbit
|
Yep pogodio si tocno u sridu. Nema stereo separacije. Ne sumnjam da zvuci vjerojatno mnogo fino ali ako zelis stereo separaciju trebas 2 zvucnika. Simple as that. Ovo kaj ti je frend preporucio isto nije bedasto al je par stepenica ispod jeanluc-ovog prijedloga. Ali takoder sasvim pristojno desktop rijesenje. |
|
|
|
|
|
#12404 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne bih otpisao Naim samo zbog toga. Jako je dobro to složeno i da ne znaš, rekao bi da su 2 zvučnika. Sonos ima sličan koncept, ali dopušta dodavanje dva ista modela zvučnika u stereo konfiguraciju. Jedan sam za sebe zvuči fantastično, ali kad su dva u prostoriji, to je već druga priča. Play:5 se sad daju naći po oglasima jako povoljno jer su izašla dva novija modela, a imaju sve što čovjeku treba. Mislim da su jedini koji imaju AUX in https://www.whathifi.com/sonos/play5-2015/review
|
|
|
#12405 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nemoj se uvrijediti, ali ti ne bi razlikovao stereo od dual-mono, tako da ti je bas svejedno... Ako hoces pravi stereo, uzmi neke kvalitetne slusalice pa si slusaj L/R kanale, a mi ostali cemo slusati muziku... ![]() Nisam ti ja sa Marsa pao pa da ti bez veze nesto predlazem, pricam ti iz prve ruke... Imam spakirane Audio Epilog Pimienta zvucnike koje ne planiram vise koristiti jer mi ne trebaju, Denon PMA-880R pojacalo i Audio Epilog Adut zvucnike sam dao na koristenje jer mi ne trebaju... Ovaj Naim mi sve to mijenja puno bolje nego sto sam ikad mogao sanjati... U uredu imam Adam A7x aktivne monitore spojene na Topping DAC i eto, slusam Youtube po cijeli dan... Neki bi rekli zaliboze bacenih novaca, ali eto, ja slusam muziku, a ne zvucnike... Proslo me je doba slusanja zvucnika, a cak niti za slusanje muzike nemam vise vremena... Sto se tice zvuka, doma imamo dva vrhunska klavira (Bosendorfer iz 1898 i Yamaha P515 elektricni klavir), tako da znam i kako to zvuci, plus sto svako malo imamo koncerte u Lisinskom pa eto, tamo imam priliku slusati i Steinwaya koncertnog i ne bi vjerovao koliko se klaviri razlikuju po zvuku...Zelim ti reci da sam cijeli zivot okruzen zvukom, zvucnicima, slusalicama, instrumentima... Ako sam ja ocijenio da je Naim kockica odlicna, onda je odlicna i zdravo... Troje ljudi je kupilo prema mojojo preporuci i svi su odusevljeni... Kako rekoh, novci su tvoji, ti biraj sto god zelis kupiti, ako ne kupis Naima, meni svejedno, ja ionako nemam nikakve koristi od toga, zelim ti samo pomoci da si kupis najbolje sto mozes za novce koje imas s time da uzimam u obzir jos neke dodatne parametre koje drugi ne uzimaju... Usput, ajd za probu si instaliraj FXSound na komp i poslusaj to sto inace slusas kroz njegov DSP pa mi onda reci jel ti bolje il losije kada je upaljen... https://www.fxsound.com
|
|
|
|
#12406 |
|
Premium
|
Ako hoces separaciju, slusaj na slusalice... Zvuk sa zvucnika ce uvijek pomijesan i nikad neces imati 100% separaciju...
|
|
|
#12407 |
|
White Rabbit
|
Ma stoji al par sati slusanja moze biti zamorno i neudobno osim ak su sluske otvorenog tipa. Imam par sluski (JBL/Sony/Sennheiser) i na slusalicama mozes dobit cesto bolji efekt posto izbacujes faktor prostorije iz jednadzbe. Al kaj ja znam...Imam u VZ Samsung Q600 soundbar, tu gore Dali setup + par sluski zatvorenog tipa al opet nista iznad 200 Eura. Najugodnije mi se zavalit pred kauc , pogotovo navecer , pogasit sve osim blues/jazz mjuze kroz taj audio setup i uzivat. Znam da je u HI-FI svijetu to tek onaj donji segment al mene veseli. Igrao sam se sa pomisli skupljih sluski (Focal Bathys na primjer) al sta ja znam... |
|
|
|
|
|
#12408 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Sennheiser HD25-1 Mk1 - ove slusalice koristim od tamo negdje valjda 2002/2003, mijenjao sam im spuzvice ne znam ni sam kolko puta, kabel, cak i jednu zvucnu kupolu... Kad sam ih kupovao, kostale su me 200EUR, za sto sam morao 3 mjeseca DJat u kaficu jednom... Uzeo sam ih radi izolacije buke, jednostavno nevjerojatno koliko imaju odlicnu pasivnu izolaciju buke... Nevjerojednojatno glasno mogu svirati, imaju odlicno i jako precizno niskotonsko podrucje, visokotonski dio isto super odradjuju... To su mi bas heavy duty slusalice - prosle su kisu, snijeg, sunce, pijesak, i dalje sviraju, zguzvam ih i ubacim u jaknu/torbu/ruksak i putuju sa mnom jer znam da su neunistive... Imam i Mk2 verziju koje stoje u kutiji, njih sam koristio mozda mjesec dana dok nisam zamijenio zvucnu kupolu na Mk1...Denon AH-D600 - ako volis izrazenije i jako precizne baseve, nemas sta razmisljat, uvjerljivo najbolje slusalice koje jedine mogu odraditi jako precizno jako niske baseve... Recimo na Daft Punk albumu 'Homework' imas par stvari koje idu bas jako nisko (Alive, Phoenix), a trazi se preciznost u tom udarcu... Denonke odradjuju savrseno precizno sta god im stavis... Druga stvar koja je odlicna za testiranje tog izrazito niskog podrucja je od Alicie Keys - Sleeping with a broken heart... Ako nemas subwoofer ili slusalice koje mogu reproducirati taj izrazito niski spektar, pocetni dio pjesme neces ni cuti... Kod ovih slusalica moras imati originalne earpads (jastucici) inace je zvuk totalni drek, a originalni jastucici kostaju cca. 70EUR i imas ih jedino u USA za kupit (i to model za AH-D7100 koje su visemanje iste slusalice, samo sto su napravljene od drveta i jastucici su prosiveni drugom bojom konca)... https://www.headfonia.com/dual-denons-ah-d600-d7100/ Sennheiser HD650 - uletilo mi za dobru cijenu pa sam si uzeo da malo ispitam sto je to... Lijepo sviraju, precizno, ali me ne odusevljavaju nesto previse... Dosadno odlicne slusalice bih rekao, no za njih moras imat pojacalo jer imaju fakat visoku impedanciju... Beyerdynamic DT770Pro - zeni sam kupio za sviranje elektricnog klavira po noci, uzeo sam 32 Ohm verziju... Nemaju plisane jastucice, vec od eco koze... Ono sto je bitno je da imaju jako velik otvor za uho tako da ti cijelo uho sjedne stane unutra i ne stiscu glavu... Iskreno, nisam ih nesto puno slusao, no kako rekoh - to su poznate slusalice, za tu cijenu daju odlican zvuk... AKG K171 Mk2 - jedno vrijeme koristio, kvalitetne slusalice u svojoj klasi... Nisu bile nesto preskupe... Svidjalo mi se sto se automatski namjestaju po obliku glave... AKG K340 - ove slusalice sam slusao mozda dva dana (frend mi ih je posudio), no to mi je bilo dovoljno da ih zapamtim... Hibrid elektrostatika (visokotonac) i elektrodinamika (srednje/bas podrucje)... Visoki tonovi su fantasticni, toliko precizne visoke ne sjecam se da sam ikad cuo... Bas dio je nesto slabiji, ocito im to nije bio fokus, a ja bas volim izrazenije baseve, tako da... Napikiro sam se pa cu si ih mozda kupit, ima ih po eBayu za 150-160EUR... Primjetio sam dok sam slusao neku stvar od Borisa Stoka da jedino na ovim K340 cujem jedan skriveni dio pjesme koji niti na jednim drugim slusalicama nisam cuo... Youtube snimka inace... Technics RP-HT400 - dobio ih od kolege za neke sitne novce tipa 100kn jer su mi trebale sluske... Malo sam ih modificirao tako sto sam im nakeljio jos jedan onaj centralni magnet od zvucnika iz drugih sluski... Efekt je bio pojacanje magnetske sile u njihovom driveru cime su postale dosta preciznije kod reprodukcije... ![]() Technics RP-HT700 - to su mi bile prve kvalitetnije slusalice koje sam si kupio dok sam bio u srednjoj... Ukrali su mi ih... Ako netko ima za prodat, biljezim se sa stovanjem... SoundPeats Capsule3PRO+ - e ovo je otkrice stoljeca... To su earbuds sluske... Imaju xMEMS visokotonac driver (piezo) i 11mm elektrodinamik driver za srednje/bas podrucje... Ove su najblize elektrostaticima sto sam do sada cuo, no imaju i odlican niskotonski dio... Fantasticne su mi jer su to male Bluetooth slusalice (podrzavaju LDAC)... Nisu ni nesto skupe, kolega nedavno kupio za nekih 70EUR... Tako da apsolutna preporuka za njih... Od tih earbudsa imam jos Nothing CMF Buds2Pro, cca. 60EUR kostaju, fino zvuce, njih sam zeni dao... Imam jos i Soundcore P3i koje su nisposebno slusalice, njih si imam za rezervu u uredu ako mi za nesto zatrebaju... I jos imam neke Lenovo i Monster te BT earbuds, al ne znam zasto ih imam jer mi stoje zapakirane u ormaru... Da se razumijemo, osim sto slusam Youtube i MP3ice, imam pristojnu kolekciju CDova (blizu 400 albuma) i vrhunski high-end CD player (Denon DCD-3560) koji ima svoje pretpojacalo za slusalice pa onda mogu slusati sta god hocu sa CDa (poput recimo gorenavedenog Daft Punka) direktno sa CD playera bez uvlacenja raznoraznih pojacala... Znaci samo CD, njegova elektronika i slusalice... I to pretpojacalo u tom CD playeru je isto tako vrhunsko... Tako sam i otkrio sto ove Denonke mogu... Za kraj - osim kvalitetnih drivera, ne bi vjerovali koliko spuzvice i jastucici utjecu na zvuk... To je nesto suludo, ako stavite lose jastucice mozete toliko unistiti zvuk da mozete bacit slusalice u smece... Recimo razlike u Sennheiser HD600 seriji (HD600, HD650, HD6XX) je u tome kolko spuzvica imaju iza drivera... Jos je ludje pak sto Sennheiser HD550 mozes modificirat u HD590 tako da im maknes komad spuzve sa straznje strane drivera (HD550 imaju komad spuzve, HD590 nemaju)... Kod slusalica se sve vrti oko tih spuzvica... ![]() I da, jesam, Denon fanboy sam... ![]()
|
|
|
|
#12409 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
AKG (par slicnih modela) i Beyerdynamic sam imao na usima i iako mi je zvuk bio ok, sjecam se da su me previse stiskale, pogotovo Beyerdynamic modeli (DT770 Pro / DT900 Pro). Kod mene je veci problem moja tikva nego sluske jebaj ga Kaj se tice spuzvica - o da. Itekako utjecu na zvuk. Dugo vremena imao Koss Portapro i KSC35 u mladim godinama pa sam eksperimentirao sa spuzvicama na oba modela i fakat dosta utjece na zvuk i pasivno prigusivanje vanjskih smetala ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12410 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Od ovoga što je naveo jean luc dobar match bi trebao biti Marantz 6007 (ima DAC u sebi i sub out ako trebaš) + Monitor Audio Bronze 50 7G. Doduše, nisam čuo baš ovu kombinaciju ali jesam sa Monitor audio Bronze 2 i to mi je bilo dobro. Ako ih možeš naći polovne na marketplace/njuškalu možda da razmisliš i o tome? Monitor audio Bronze sa Denon PMA pojačalom ako više voliš otvoreniji i detaljniji zvuk sa izraženijim srednjim i visokim tonovima. Još bih predložio uzeti u obzir ELAC Debut 2.0 B6.2 zvučnike koji su me ugodno iznenadili. Nisam imao priliku čuti novije 3.0 ali vjerujem da su isto dobri. |
|
|
|
|
|
#12411 |
|
The mighty pirate
|
Ok, svakome nešto drugo paše. Jel imate nekakvu playlistu stvari koje slušate/na čemu testirate zvučnike/slušalice? Čisto da kad dajete savjet, da se zna da vrijedi za...instrumentale, jazz, blues, a ne za nešto s puno basa i elektroniku. Recimo: Ne znam koliko je tu youtube kompresija imala prste, ali ovo zvuči fantastično, barem kod mene. Ovo je moja playlista za testiranje. Počevši od društveno prihvatljivih i preporučenih koji testiraju određena frekvencijska područja, a osobno ih ne slušam, do onih koji su nekakvi reprezentativni primjerci žanrova koje slušam ![]()
|
|
|
#12412 | |||
|
₿
|
Citiraj:
Koliko vidim, Muso je centralizirani sustav sa više zvučnika i možda može dati fake osjećaj širine, ali L/R izvori su preblizu jedan drugome i ako mi bude za stolom, ne vjerujem da će moći dati isti rezultat kao dva razmaknuta zvučnika lijevo/desno od monitora (PC ekrana). Neki reviewi upravo to i kritiziraju (narrow soundstage), šta je pak - samo logično? Onda se pojavljuje i pitanje gdje postaviti Muso? Lijevo od monitora? Desno? Iza sebe? Na kojoj točno lokaciji u sobi će davati najbolji zvuk? Čak i kada pronađeš najbolju lokaciju, opet je to samo jedna kutija. Meni se čini da je to nešto kao i one 7.1 slušalice... Citiraj:
Ne sviđa mi se. Pre očito dodaje fake efekte. Rijetko kad pjesma bolje zvuči, a da ne pričamo o tome kako potpuno filtrira originalni zvuk da bi dodao efekte, te time neminovno i direktno izobličuje pjesmu koja onda više ne zvuči onako kako ju je autor originalno zamislio. Da, katkad bi pokoja pjesma bolje zvučala, ali češće lošije nego bolje, pa onda opet moram manualno mijenjati EQ/presete jer bi ovaj ili spržio visoke tonove ili previše pojačao duboke ili nešto treće sjebao. Poanta je da bih rađe slušao original sa kvalitetnim dac/ampom, 2 zvučnika i pravim stereom nego imao jednu all-in-one kutiju. Vjerujem da je uređaj dobar i da ga mnogi vole, ali ja jednostavno ne želim to. Nego, evo, dogodilo se neminovno i naravno da sam završio u proučavanju audiofilskog svijeta, kojeg kao i svaku drugu stvar na svijetu, šta više proučavaš, to manje znaš jer svak svoga konja hvali, a pitaj boga tko je sve od njih uopće iskren, a ne plaćen da hvali ili kudi neki proizvod. No ipak su mi otkrili da imam jednu manu, na koju do sada nisam obraćao pozornost, a to je - stol mi je zalijepljen za zid i zvučnici bi trebali biti odmah do zida, jer fizički drugačije jednostavno ne može. Soba je takva kakva je i nemam gdje stavit stalke, nosače i tome slično. Sve mora biti na stolu. Stol je dimenzija 148x70 (ŠxD) i kako je naslonjen na zid, u prvoj polovici stola (gledajući od zida) bi trebali ići: zvučnici, monitor, linija, kabeli, itd. dok je druga polovica rezervirana za tastaturu, miša, mousepad, papirologiju i ostale điđe-miđe. I naravno da sada nijedan zvučnik više nije dobar jer gledajući po PS-u, nijedan ne bi smio biti odmah do zida, a ja bih svojima mogao dati eventualno 2-3cm lufta od zida (ako uzmemo da je prosjek dubine ovdje preporučenih zvučnika ~30cm). Dakle nema dovoljno lufta da normalno "dišu", pa onda čitam da će mi to sjebati midove, basove, itd. Neki doduše imaju manualne postavke sa stražnje strane upravo za takve scenarije, ali kažu da čak i kada se to namjesti, opet mu treba dati bar 30-40cm prostora od zida, a ja to jednostavno ne mogu. Zaključak je - šta je meni ovo trebalo ![]() Citiraj:
Često samo pokrenem Youtube mix kojeg on redovito miješa sa pjesmama koje najčešće slušam, a to je obično 80s rock (+ Pink Floyd), hard rock, metal i tome slično, pa je nekako uzbudljivije kad ne znaš koja je sljedeća ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 17:30. |
|||
|
|
|
|
|
#12413 |
|
Premium
|
Što se tiče smještaja skroz uz zid, sigurno da će nešto utjecati, no s druge strane nitko nema savršenu akustičku situaciju (ili skoro nitko), a ti očito do sada nisi imao neku referencu, pa mislim da uz malo truda možeš izbjeći najveće probleme, u toj mjeri da ti ostane samo zadovoljstvo novom opremom. Primjerice, dobar dio malih zvučnika, koje ionako pikiraš, ima predviđen smještaj za zidne nosače, pa ćeš tako moći smjestiti zvučnike u skladu sa preporukama proizvođača. Ako uzmeš nešto sa aplikacijom tipa Wiim Amp Pro ili Ultra, dobit ćeš u paketu ne samo EQ, nego i automatsku korekciju prostora, pa te blizina zida i ne mora previše smetati. U Splitu imaš trgovinu Media audio, koja uglavnom drži vrlo skupu opremu, no isto tako tamo možeš kupiti Wiim pojačalo i npr. ProJect Spekerbox Carbon 5e, kutije made im EU sa kvalitetnim driverima i predviđenom montažom na zid. Predlažem da se prošećeš do tamo i posavjetujteš sa prodavačem, mislim da ti to nije nimalo loša opcija, ako se naravno ne odlučiš za online dućan |
|
|
|
|
|
#12414 |
|
49%winner
|
Zemes si fino Musolinija i frknes ga na nocni ormaric u kut sobe ili bilo gdje. Ili proguglaj on-wall zvucnike, ako ti jos i to treba u zivotu :D
|
|
|
|
#12416 |
|
Premium
|
Necu ti vise hvalit Muso jer to ocito nije spravica za tebe... Zivi u uvjerenju da je to, kako si rekao, 7.1 i mirna Bosna... Ono na sto bih ti zelio skrenuti pozornost - ako mislis da je autor zamislio izvedbu svoje skladbe kakva je na albumu, ne znas ni sam koliko si daleko od istine... Za konacni oblik skladbe na albumu je prvenstveno odgovoran producent, a ne autor... Producent je taj koji dobija tocno zvuk kakav zeli i objasnjava autoru kako da odpjeva/odsvira neku odredjenu dionicu... Znaci, autor dolazi sa sirovinom od koje onda producent napravi konacno djelo... Ako te bas zanima kako to zvuci grozan producent, uzmi od Natali Dizdar album 'Iluzije'... Znaci, to je album na kojem su odlicne pjesme kao pjesme, ali produkcija ja ne grozna nego kriminalna... Dobar producent kosta jako puno love... Pogledaj samo Neil Rodgersa koje je sve pjesme producirao - da ti samo skrenem paznju na neke od najvecih hitova poput recimo Bowie - Let's dance, Bowie - China girl, Madonna - Like a virgin, Madonna - Material girl, Chic - Le Freak, Chic - Everybody dance, Sister Sledge - We are family, Duran Duran - The wild boys, Daft Punk - Get Lucky (sa Pharellom, a Nile je svirao gitaru)... https://www.reddit.com/r/DaftPunk/co..._played_on_or/ Znaci nije autor imao tu nekog velikog utjecaja, nego je producent dosao i rekao - ajd odsviraj ovo ovako, ajd odsviraj ono onako, ajd poslusaj ovaj rif pa probaj ti nesto tako, itd... Sto se tice razmjestaja zvucnika u prostoru, ako ti je zid jako blizu, mozda najbolje da uzmes one neke Logitech kompjuterske zvucnike, oni su bas za to... Salim se, pogledaj onda aktivne monitore neke manje sa 3" bas jedinicom, ali oni ti nece bas moci nesto preduboko ici sto se tice baseva, sve ostalo ce odraditi i vise nego odlicno... Recimo Adam D3v mi se cini kao nesto sto bi tebi bilo idealno, prakticki dobijes nesto slicno slusalicama... https://www.adam-audio.com/en/desktop/d3v/
|
|
|
#12417 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Nakon duge rasprave i konačnog saznanja da je stol uza zid... Ovo je zapravo do sad najbolji prijedlog a zvučati će sigurno bolje od Logitecha i sl. Ne treba mu ni dac, samo ušteka u komp preko USB-a i mirna Bosna. Kasnije može kupiti neki dac ili streamer ako želi slušati kad je komp ugašen. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12418 | ||
|
₿
|
Citiraj:
Novi setup ne bi smio biti lošiji od trenutnog (slika u prilogu). Također, volim bas i treba mi bas. Da nema neko bolje rješenje za zvučnike koji idu uz zid? Tipa možda Fyne Audio F5E, koji na papiru zvuče idealno: Citiraj:
Od dacampova mi se svidio Eversolo Play (non-CD verzija), pa ne znam šta mislite o njemu. Audiofili kažu da Wiim Amp Ultra daje bolji zvuk, ali ja vjerojatno to neću primjetiti s obzirom da ne mogu baš raspaljivati zvučnike do kraja ko nekoć + sviđa mi se šta ima veliki ekran koji može vrtiti razne vizualizacije dok svira muzika... |
||
|
|
|
|
|
#12419 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Samo fali da netko pokrene raspravu o kabelima i tu smo ![]() 30+ godina razvoja je omogućilo da "mala govanca"...mogu ![]() Enivej, meni se čini da tebi ovo treba. Ima basa i svijetli https://stereoguide.com/bluetooth-sp...ty-box-review/
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|