Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2026., 21:01   #241
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Recenzije su jako dobre za te tenisice..
https://runrepeat.com/salomon-xa-pro-3d-v9

A baš bi služile za asfalt eventualno povremeno i za makadam, uopće ne kužim kak se tak brzo "izližu" na asfaltu, pretpostavljam da su one ripne više namjenjene za makadam,. Kolko čitam, jako su prozračne pa je i to veliki plus, e sad, ak se jako habaju na asfaltu..
Ne mislim ih nosit konstantno 8h, više bi bile namjenjene za svakodnevno korištenje, al bitno mi je da mogu i u njima po kiši hodat.

samo kratko - imao sam 2 para tih xa pro 3d salomonki (obične) - firma nam je davala cipelarinu, ja sam si kupovao salomonke - i trajale bi mi cca 6 mjeseci, dzon bi se full potrošio. a nisam previše hodao, jesam bio terenac ali radio sam 3-5km dnevno, u sezoni i manje. pred i post sezonu malo više, znalo bi bit 8-10km povremeno. nevjerojatno kako se brze troše. privatno imam speedcross goretex, nosim ih samo po kiši jer sam kroz 2 para speedcrossica prošao za niti 12 mjeseci i jednostavno sam odustao od te marke, preskupo. a imam 60tak kila i ne vučem noge.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2026., 21:17   #242
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Recenzije su jako dobre za te tenisice..
https://runrepeat.com/salomon-xa-pro-3d-v9

A baš bi služile za asfalt eventualno povremeno i za makadam, uopće ne kužim kak se tak brzo "izližu" na asfaltu, pretpostavljam da su one ripne više namjenjene za makadam,. Kolko čitam, jako su prozračne pa je i to veliki plus, e sad, ak se jako habaju na asfaltu..
Ne mislim ih nosit konstantno 8h, više bi bile namjenjene za svakodnevno korištenje, al bitno mi je da mogu i u njima po kiši hodat.
Nije za zimu kad je u pitaju prozračnisti, vjeruj mi - najgori osjećaj za smrznute prste ni čak debele čarape ne može spastiti. Nekada radim 21km od Dubrave do Črnomerca pa povratak. Negdje na 15-16km osjetiš bolove odnosno žuljeve pa nekad treba napraviti kratku pauzu za ispiti kavu.

Meni taj V9 sličan mojem prethodnom V8 i iste probleme na dugotrajnosti prema asfaltu, srećom ne troši toliko kad imam par tenesica.

HP 845 G9

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850U
RAM: 64GB Samsung DDR5 4800
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 5

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 8840u
RAM: 64GB DDR5
SSD: Kioxia XG8 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 780M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2026., 06:14   #243
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Topla preporuka.
Udobne, vodonepropusne, ne skližu se po nijednoj podlozi, jeftine, dvije godine garancije.
Od Salomona sam odustao kad ih je Nike kupio pa je kvaliteta otišla downhill.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2026., 10:02   #244
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Preporuka u toj klasi: Adidas Terrex Swift R2 gtx.. Neuništive.
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2026., 14:12   #245
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Preporuka u toj klasi: Adidas Terrex Swift R2 gtx.. Neuništive.
Koliko sam čital, stabilnost im baš nije jača strana.. Al budem probao adidas.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2026., 19:35   #246
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

A evo ja se s njima popeo na Risnjak, Snežnik, Hahlić, Učku, đireve Po kamenjaru Po krku I Istri od po 30km u komadu bez problema sa stabilnošću, žuljevima itd.. Sličan su đir kao one Salomonke ali čvršće, robusnije I tvrđeg đona koji se manje troši.

E sad druga je priča jesu li to tenisice za svakodnevno korištenje po gradu.. Iz moje perspektive ni jedne ni druge to baš i nisu. Bila je jedna posebna serija adidas superstar Gtx prošle godine.. Ja nosim te za po gradu
Staro 06.01.2026., 20:11   #247
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Imao sam jednan Adidas terrex model (jamačno nije navedeni) i to su bile najneudobnije patike koje sam ikad nosio Mislio sam da se budu nošenjem malo prilagodile, ali na kraju su one mene slomile i morao sam se predati.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 13:39   #248
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Te neudobne bi mogle biti AX3, jednom sam ih oprobao u outletu, baš katastrofa. Trenutno sam na četvrtim Swift R GTX high, malo im kvaliteta ipak pada kako rade facelift modela. Prve sa qiuck lace su bile najbolje. Meni se sviđa dizajn ali nije im udobnost na nekoj previsokoj razini.
Mizuno je meni bila uvjerljivo najudobnija tenisica ali su srozali ulazne modele, ispod 200€ više ne treba ni gledati a prije je svaka bila odlična...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 13:47   #249
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Našao sam ih mailu: "adidas Terrex Eastrail Goretex Trail Running Shoes Carbon". Užas užasni. Najgora online narudžba obuće u mom životu. Znao sam sitno fulati ali ovo je bilo do jaja.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 13:59   #250
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

One gore salomon su odlične što se tiče stabilnosti, pošto su za pronacijska stopala (spuštena) to su pun pogodak tenisice, za terrex ne znam kakve su po tom pitanju,
Staro 07.01.2026., 14:04   #251
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Terex GTX R2 su meni genijalne, OSIM što se na mokrom betonu potrgaš u milisekundi
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 14:09   #252
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Chuby Pregled postova
Terex GTX R2 su meni genijalne, OSIM što se na mokrom betonu potrgaš u milisekundi
To su ove?

https://www.intersport.hr/adidas-ter...narenje-785848

Potplat je izrađen od gume Continental koja omogućuje izuzetno prianjanje, bez obzira na podlogu
Staro 07.01.2026., 15:58   #253
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
To su ove?

Potplat je izrađen od gume Continental koja omogućuje izuzetno prianjanje, bez obzira na podlogu

Gdje takve naci a da imaju broj 43 1/3?

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2026., 19:48   #254
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Baš gledam I ja I ne nalazim ih više nigdje... Nisu valjda ukinuli model?!

Najbliže njima vidim je Terrex Skychaser Gtx ali za njih ne mogu ništa konkretno reći.
Staro 07.01.2026., 20:44   #255
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Izgleda da nema viš tih tenisice.

Našao neku alternativu po akcijskoj cijeni
https://www.rost-sport.hr/tenisice-a...i-jq2210.aspx#
Staro 07.01.2026., 21:19   #256
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
To su ove?

Čisto iz iskustva (provedem dobrih 10 sati na nogama, radim cirka 15-20k koraka dnevno, od toga većinu na ravnim podlogama koje često znaju biti mokre):
Bilo kakve tenisice / cipele koje imaju ovakav đon, sa nekakvim velikim "udubinama" i "izbočenjima" je katastrofa za mokre skliske podloge. Može biti ne znam kakav Continental, Goodyear, Vibram i ostale stvari, sa ovakvim đonom se gine na mokroj podlozi.

Osobno, 90% vremena tijekom cijele godine (i mokrog i suhog) provedem u Skechers obući. Nenadjebiva je za moje pojmove, lagana, udobna i relativno izdržljiva.

Naprimjer:
ovaj ili ovaj model ima đon koji se minimalno kliže na mokrim glatkim tvrdim podlogama. Naravno, ovo su više ljetni modeli ili u najboljem slučaju za suho vrijeme. Ali ima takvih i nepropusnih, napr. ove.
S druge strane, ovaj model je katastrofa što se tiče klizavosti.
Staro 07.01.2026., 22:17   #257
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Nezz, imam la sportiva tx3 gtx (mislim da su novije tx4 i vec tx5 vani) s vibram đonom i to se na nicem mokrom ne sklize, od asfalta do kamenja.
Staro 07.01.2026., 22:21   #258
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Nezz, imam la sportiva tx3 gtx (mislim da su novije tx4 i vec tx5 vani) s vibram đonom i to se na nicem mokrom ne sklize, od asfalta do kamenja.
Pločice i glatki kamen vanjski bilo koje vrste, na to sam uglavnom mislio.
Staro 07.01.2026., 22:27   #259
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
To su ove?

To su te, model je star pun k, zato ih je teško naci.
Bez obzira što pišu za đon, na mokrom betonu si mrtav
Probaj
Ako zanemarimo mokre glatke podloge najdraža obuca ikad

Edit: asfalt nije problem
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2026., 09:32   #260
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Od Salomona sam odustao kad ih je Nike kupio pa je kvaliteta otišla downhill.
Nike nikada nije kupio Salomon, ali je Adidas, i onda ih je prodao Kinezima i vec su duze vlasnici ukljucujuci Arcteryx, Wilson, Atomic itd...

Ove sve shuze sto ste iznad nabrojali a sluze za outdoor aktivnosti, nece se dobro provesti na asfaltu, odnosno brze ce se potrositi dzonovi. Tesko je dobiti gripozni dzon u prirodi i trajan na asfaltu.

Adidas Swift R3 mi je daleko bolja tena od R2 ima Continental Black Chili smjesu na dzonu i poboljsana je u svakom pogledu, a pogotovo u stabilnosti u odnosu na stariji model.

Od mekanih gripoznih smjesa najbolje ce vam proci Vibram mega grip koje imaju vec spomenute La Sportiva TX, istu koristi hrpetina top outdoor brandova Hoka npr., Dolomite ited itd...ali vam se nece svidjeti cijena jer to su najcesce i najskuplje tene u ponudi

Kad vec kupujete shuze treba paziti koju smjesu koriste na dzonu, vibram ima ono 5-6-7 razlicitih smjesa gume, najcesca je trekking i onda kazu meni se sklize. Pa da, losije gripa ali i duze traje od npr. njihove vrhunske smjese vibram mega gripa.
Adidas takodjer koristi vise guma/smjesa razlicitih karakteristika i namjene (npr. vlastitu traxion, five ten - stealth (kojih opet ima vise vrsta), Continentalovu Black chilli...)
Salomon takodjer ima razlicite gume i nisu iste na trekking i na top trail running shuzama ili onima penjackima, ne volim Salomon (ne pase mi kalup) pa ne pratim koje su to tocno.

Znaci nauka, nije vibram samo vibram i nije terrex samo terrex - treba gledati materijale od kojih je tena slozena. Pogotovo je Adidas zakuhao kasu sa mijesanjem materijala koji nisu u rangu i cijenom koja je previsoka (a niza od top ponude koju imaju) a stave netpis terrex.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2026., 14:01   #261
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Bio u iglu šport i probao tenisice la sportiva, bushido lll gtx i ultra raptor ll, potonje mi možda bolje stoje, al što se tiče udobnosti tu nisu nešto, oba modela tenisica imaj gore tex oznaku.. Cijene se kreću od 140€-200€, prosjek je oko 160€. Nisam upoznat s tom markom, izgleda da su popularne a nadam se i da su kvalitetne kolko su popularne.
Staro 10.01.2026., 15:00   #262
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovo je skroz nezahvalna tema za komentiranje i preporuku.

Veličina, širina noge, težina, način hodanja i cjelokupno stanje kičme, kukova i ostalih zglobova...

I sad ovdje vidiš preporuku a taj netko ima ravna stopala, okserice, vuče noge po podu i ekstremno haba tenisice po vanjskom rubu.

Svi dizajniraju tenisice s pretpostavkom da imaš savršena stopala i savršenu posturu. Ako si sjeban na neki način, neće ti pasati apsolutno ništa.

Imam šira i blago spuštena stopala i probao sam praktički sve brandove dostupne. Sve mi traje oko 2 godine, i svaki put dam šansu drugom brandu. Derem džonove na vanjskoj strani pete i tu većina prvo popusti.

Nike - gotovo sve što sam ikad probao je preusko. Air Max SC je bio ok što se udobnosti tiče, ali kvaliteta je očaj. Džon nije problem, sve ostalo je. Prekrižio Nike za sva vremena.

Adidas - imam vele tvornički broj (42 2/3) i mogu ih uzeti na slijepo bez obzira na model, ali Terrex je hit and miss
Imao sam nekakve Terrex mid koje su bile super udobne za planinarenje, ali su se raspale nakon 6 mjeseci.
Imam R2 GTX koje sam kupio 2019 i toliko su neudobne da mi stoje i izgledaju kao nove
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07MBR...fed_asin_title

Salomon - Bondcliff model sam kupio preko SportsDirecta 2016 za 40€ (našao račun na stranici) i mogu reći da su mi u top 3 tenisica ikad. Isto su me davili pričama da će im se džon raspasti po asfaltu, pa su izdržale 3 godine na 90% hodanja po asfaltu, a nahodao sam se tih godina.

Od svih brandova, Merrellu sam se valjda vraćao najviše. Imao sam 3 modela, izdržala su čuda. Od asfalta pa do Velebita.
Pogotovo ovaj model. Prošao Premužićevu nekoliko puta u njima i ovaj "genijalan" sustav vezanja gdje vezice drži traka koja prolazi kroz cijele tenisice je odlučio puknuti nakon cca 3 godine. Jednom kad pukne, nemaš više gdje provući vezice i nema povratka. Probao ih naći još jednom i nije više nigdje bilo.
https://www.sportisimo.com/merrell/w...maipo-m/39044/
Druge sam kupio slučajno jer mi su mi ove pukle na gaži usred ničega, pa sam odjurio do prvog Interporta i uzeo prve koje su imali u mom broju. Ne znam više model, ali svrstavam ih kao #2 najudobnijih ikad.
Trenutno imam jedne Merrell visoke za ekstremnija planinarenja i niske temperature i prezadovoljan sam.

Prije trenutnih sam imao Hoka Challenger 6
#1 najudobnije tenisice koje sam ikad stavio na noge
Cijeli Hoka lineup je odvratno ružan, tako i ove. Bio je jako dobar deal za prošlosezonske modele pa smo i cura i ja uzeli Hoka za probu i oduševili se. 90% asfalt. Skoro 3 godine korištenja. Dalo bi se izvući još, ali mi je naređeno da ih bacim
https://www.outsidersstore.com/produ...xRdeuHwhpIXDKc
Hoka ima i šire modele u ponudi, meni su ove obične bile idealno široke.

Trenutno imam New Balance Hierro
https://www.newbalance.co.uk/pd/fres...style=MTHIERH8

Za nijansu manje udobne od Hoke i mrvicu uže, ali dovoljno da ne smeta
Zadovoljan, iako mi izgled nije skroz po guštu, ali od svega što sam vidio, još najprihvatljivije izgledaju.

U autu držim Solomon SenseRide 5 Goretex ako me negdje ulovi potop pa da mogu staviti nešto otporno/suho na noge.
https://www.ekosport.co.uk/salomon-s...e-5-p-9-128376

Jako, jako tvrde i uske, ne grozno kao Terrex gore, ali daleko od onog Salomona koji sam ranije imao. Nisam ih htio vraćati jer ok izgledaju i nisu grozne za kraća nošenja.

Cura je nakon onih istih Hoka, uzela noviji model i vratila ih jer nisu bile ni približno jednako udobne i uzela je ON. Veli da je zadovoljna s ON iako ni one nisu udobne kao Hoka Challenger.

Da napomenem, ne trčimo. Hodanje od/do posla, po poslu, po gradu, turistički... od 5 do 25 km dnevno.

Ne znam što ću sljedeće jer sad već skoro sve izgledaju kao da su ih dizajnirali slijepci. Da si duct tapeom zalijepim jastuk za stopala, izgledalo bi bolje nego dosta toga što se danas nosi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 10.01.2026. u 15:44.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2026., 15:36   #263
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Bio u iglu šport i probao tenisice la sportiva, bushido lll gtx i ultra raptor ll, potonje mi možda bolje stoje, al što se tiče udobnosti tu nisu nešto, oba modela tenisica imaj gore tex oznaku.. Cijene se kreću od 140€-200€, prosjek je oko 160€. Nisam upoznat s tom markom, izgleda da su popularne a nadam se i da su kvalitetne kolko su popularne.
Marka koja postoji vec desetljecima, jako poznata u planinarenju, alpinizmu, penjanju, trailu itd.
Ne znam za tenisice iz prve ruke jer sam imao samo cipele, ali dosta ekipe iz mog sireg kruga je provrtilo i njihovih modela tenisica i svi su zadovoljni. Sumnjam da ces pogrijesiti s la sportivom, samo je i cijena high end.
Staro 10.01.2026., 16:40   #264
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ovo je skroz nezahvalna tema za komentiranje i preporuku.

Veličina, širina noge, težina, način hodanja i cjelokupno stanje kičme, kukova i ostalih zglobova...

I sad ovdje vidiš preporuku a taj netko ima ravna stopala, okserice, vuče noge po podu i ekstremno haba tenisice po vanjskom rubu.

Svi dizajniraju tenisice s pretpostavkom da imaš savršena stopala i savršenu posturu. Ako si sjeban na neki način, neće ti pasati apsolutno ništa.

Imam šira i blago spuštena stopala i probao sam praktički sve brandove dostupne. Sve mi traje oko 2 godine, i svaki put dam šansu drugom brandu.

Nike - gotovo sve što sam ikad probao je preusko. Air Max SC je bio ok što se udobnosti tiče, ali kvaliteta je očaj. Džon nije problem, sve ostalo je. Prekrižio Nike za sva vremena.

Adidas - imam univerzalan broj (42 2/3) i mogu ih uzeti na slijepo, ali Terrex je hit and miss
Imao sam nekakve Terrex mid koje su bile super udobne za planiranje, ali su se raspale nakon 6 mjeseci.
Imam R2 GTX koje sam kupio 2019 i toliko su neudobne da mi stoje i izgledaju kao nove
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07MBR...fed_asin_title

Salomon - Bondcliff model sam kupio preko SportsDirecta 2016 za 40€ (našao račun na stranici) i mogu reći da su mi u top 3 tenisica ikad. Isto su me davili pričama da će im se džon raspasti po asfaltu, pa su izdržale 3 godine na 90% hodanja po asfaltu, a nahodao sam se tih godina.

Od svih brandova, Merrellu sam se valjda vraćao najviše. Imao sam 3 modela, izdržala su čuda. Od asfalta pa do Velebita.
Pogotovo ovaj model. Prošao Premužićevu nekoliko puta u njima i ovaj "genijalan" sustav vezanja gdje vezice drži traka koja prolazi kroz cijele tenisice je odlučio puknuti nakon cca 3 godine. Jednom kad pukne, nemaš više gdje provući vezice i nema povratka. Probao ih naći još jednom i nije više nigdje bilo.
https://www.sportisimo.com/merrell/w...maipo-m/39044/
Trenutno imam jedne Merrell visoke za ekstremnija planinarenja i niske temperature i prezadovoljan sam.

Prije trenutnih sam imao Hoka Challenger 6
#1 najudobnije tenisice koje sam ikad stavio na noge
Cijeli Hoka lineup je odvratno ružan, tako i ove. Bio je jako dobar deal za prošlosezonske modele pa smo i cura i ja uzeli Hoka za probu i oduševili se. 90% asfalt. Skoro 3 godine korištenja. Dalo bi se izvući još, ali mi je naređeno da ih bacim
https://www.outsidersstore.com/produ...xRdeuHwhpIXDKc
Hoka ima i šire modele u ponudi, meni su ove obične bile idealno široke.

Trenutno imam New Balance Hierro
https://www.newbalance.co.uk/pd/fres...style=MTHIERH8

Za nijansu manje udobne od Hoke i mrvicu uže, ali dovoljno da ne smeta
Zadovoljan, iako mi izgled nije skroz po guštu, ali od svega što sam vidio, još najprihvatljivije izgledaju.

U autu držim Solomon SenseRide 5 Goretex ako me negdje ulovi potop pa da mogu staviti nešto suho na noge.
https://www.ekosport.co.uk/salomon-s...e-5-p-9-128376

Jako, jako tvrde i uske, ne grozno kao Terrex gore, ali daleko od onog Salomona koji sam ranije imao. Nisam ih htio vraćati jer ok izgledaju i nisu grozne za kraća nošenja.

Cura je nakon onih istih Hoka, uzela noviji model i vratila ih jer nisu bile ni približno jednako udobne i uzela je ON. Veli da je zadovoljna s ON iako ni one nisu udobne kao Hoka Challenger.

Da napomenem, ne trčimo. Hodanje od/do posla, po poslu, po gradu, turistički... od 5 do 25 km dnevno.

Ne znam što ću sljedeće jer sad već skoro sve izgledaju kao da su ih dizajnirali slijepci. Da si duct tapeom zalijepim jastuk za stopala, izgledalo bi bolje nego dosta toga što se danas nosi.
U jednu ruku i je..

Malo se tko obazira na neke bitne elemente kod odabira tenisica.

Slažem se, ak imaš savršena stopala i (a pitanje je, u kojem postotku ljudi se nalaze sa tim idealnim stopalima i posturom) posturu a ovo ostalo je nebitno, nekad prije dok sam kupoval tenisice na drugu su mi odmah sjele i kupio sam ih.. Ovo danas je živa koma, imao asics dva modela tenisica, nakon nekog kratkog vremena nošenja pokazale su se loše, prodao ih u pol cijene sa cca par km nošenja

A kaj je najbolje, u dućanu sve super, sve pet, al tek se pokažu nakon nekog vremena nošenja dal je to to ili nije.

U mom slučaju, imam spuštena stopala, niš strašno, pa onda gledam stabilnost istih, tj to je jedan od bitnih kriterija, a poslije toga je udobnost, dost njih navode da su neki modeli tenisica za pronacijska stopala, al očito je to individualno, pa na kraju nekom su ok, nekome nisu.

Ove Solomon SenseRide 5 Goretex izgledaju odlično.

@prileee, primjetio sam u dućanu, većina je isprobavala la sportiva tenisice Pored mammuta i sl

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 10.01.2026. u 16:49.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno