|
|||||||||||
|
|
#20941 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Da, nedvojbeno; procitaj si AI jednostavnu usporedbu "HDR10+ is a royalty-free alternative that brings dynamic metadata to more content, but the image quality differences compared to Dolby Vision with FEL can be significant. Tv se ne kupuje po "fan" kriteriju, nisu to ni pjevacice ni nogometasice ![]() Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 30.11.2025. u 20:43. |
|
|
|
|
|
#20942 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Da, ali kao što kolega kaže, na 55 incha je gotovo zanemarivo. Što se tiče LGja, imao sam par njihovih uređaja, i uvijek je to bilo loše iskustvo.. Možda sam jedino imao lošu sreću, tj. nesreću.... |
|
|
|
|
|
#20943 |
|
Premium
|
Razlika u slici na 55" vs 65" NEMA ali bas nikakve veze sa HDR10+ vs DV, nego iskljucivo ima veze sa rezolucijom gledanog materijala, pa ne mjesaj kruske i jabuke. Inace razlika izmedju HDR10+ vs DV se lagano uocava i na kompjutorskim monitorima velicine manje od 42".. |
|
|
|
|
|
#20944 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
|
|
|
|
|
#20945 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#20946 | |
|
Premium
|
Citiraj:
600 eura mini led google tv |
|
|
|
|
|
|
#20947 | |
|
Premium
|
Citiraj:
To je usporedba vs LG C5, a predlozen je cjenovno blizi LG G5, a taj ima potpuno drugaciji (najnoviji) Oled panel... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20948 |
|
Premium
|
Moj susjed ima 55" samsung S90D već dvije godine i gleda ga sa oko 3+ metra moje osobno mišljenje je da moj c1 nije bolji ali DV je definitivno bolji ali većini korisnika ne znači ama baš ništa |
|
|
|
|
|
#20949 |
|
Premium
|
Zasto OP-a, @RedSky-a, smatras "vecinom korisnika"? |
|
|
|
|
|
#20952 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Može preporuka za tv, neki od ovih. Da li su ok popusti ili je to sada samo marketing...? https://www.idealo.de/preisvergleich...l-samsung.html https://www.idealo.de/preisvergleich...zoll-sony.html https://www.idealo.de/preisvergleich...l-samsung.html https://www.idealo.de/preisvergleich...l-samsung.html https://www.idealo.de/preisvergleich...l-samsung.html https://www.idealo.de/preisvergleich...l-samsung.html https://www.idealo.de/preisvergleich...ectronics.html |
|
|
|
|
|
#20955 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
mislim da se zaboravila spomenuti dostupnost materijala u DV i HDR10+, odnosno da je puno veci broj u korist DVa, u zadnje vrijeme mislim da se to mijenja, ali nedovoljno... za fizicke materijale je skroz jasan pobjednik, u streamingu se HDR10+ jos uvijek drzi, za streaming svijet bih volio znati kako daju podrsku za HDR10+ za naslove koji prije nisu imali, sumnjam da rucno prolaze kroz njih... ovo dal bi se vidjelo koji je bolji ima previse varijabli, premda je DV teoretski bolji (12 bita vs 10 bita, vise mogucnosti namjestavanja,...), ima puno primjera da se lose koristi kada se masterira materijal tako da to ne mora bas nista znaciti, prilicno sam siguran da u praksi i nema neke razlike ili da bi morao imati 2 TVa (i to identicna) pa da na jednom ide DV a na drugom HDR10+ da se eventualno moze vidjeti neka manja razlika... plus, ne govore bez razloga ozbiljniji review siteovi da se kod svjetlih TVa (iznad 1000 nita) prakticki i ne vidi razlika izmedu DVa i obicnog HDR10 kod vecine materijala jer glavna prednost DVa (tonemapping) ne moze toliko doci do izrazaja kao na TVu manje jacine svjetline... a playback DVa je pak skroz druga (komplicirana) prica sa profilima i enhancement layerima, u zadnje vrijeme i content mappingom, i svacim necim... ukratko, DV materijala ima puno vise nego HDR10+, DV je teoretski dosta bolji od HDR10+, u praksi ces tesko osjetiti razliku sa HDR10+ (cak i obicnim HDR10) ako imas dovoljno sposoban/svjetli TV... tak da se sve svodi na subjektivno, osobno sam isao na LG G4 i htio DV jer se nisam htio pitati "dal bi ovo bolje izgledalo na DVu od HDR10", ako te nije toliko briga za cijelu ovu problematiku ovaj Samsung bi trebao biti ok, ako pare nisu problem onda definitvno Sony B8 II, ako zelis nesto usparati a opet imati vrhunsku sliku onda LG C/G5, tu je jedino problem DTS passthrough, ali ako kucno kino znaci i AVR onda to ne bi trebao biti problem... btw, ja sam presao sa XG95 na LG G4 prosle godine i nije mi bio toliko vau efekt kao sto sam ocekivao, vise mi je bilo sto sam presao sa 55 na 65, samo bih kod nekih sadrzaja (Pacific Rim mi ostao u sjecanju) vidio ocitu prednost, da sada opet upalim XG95 nakon sto sam se naviknuo na G4 bih mozda promijenio pricu... |
|
|
|
|
|
#20956 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#20958 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koji bi bio najkvalitetniji izbor za zidni TV nosac...? Bitno je da je izvlacni / zglobni, jer se TV ne nalazi ravno od mjesta s kojeg se gleda, nego sa strane. Gledao sam Vogels stranicu i ovaj vidim da bi bio kao najbolji (ako ne racunam onaj motorizirani). https://www.vogels.com/en-151/c/elit...roduct=5856450 Svidja mi se sto je tanak, pa bih uzeo taj i za drugu prostoriju gdje ce TV biti tocno ispred mjesta gledanja. Uzeo bih 2 ista, i za prostoriju gdje je TV sa strane, i ovu gdje je tocno ispred. |
|
|
|
|
|
#20959 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam takav nekih 3 godine za 77" TV i nemam zamjerki na kvlaitetu/rad, do sad sam ga barem 50 puta izvlacio/rotirao vamo tamo i sve stabilno.. U biti ima jednu zamjeruk a to je cijena ali tako je to sa Vogelsom, treba neko platit i brand/reklamu .
|
|
|
#20961 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#20962 |
|
Premium
|
Nemoze, jer nisi napisao bitnu stvar, tj za koju upotrebu je novi TV namijenjen ![]() Ako je za SDR materijale, (TV programi, sportski i ini prijenosi, serije, filmovi) onda je bilokoji, koji ti cijenovno pase OK. Jer za kvalitetnu SDR reprodukciju je dovoljan panel sa 200 nits max osvjetljenjem, a danas nema TV-a koji to nemoze postic. Ako je pak namjenjen za gledanje HDR materijala, onda je to posve druga prica i izbor. |
|
|
|
|
|
#20963 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Izgleda da turski pričam ![]() Nisi ni na C5/G5 imao u startu. Tek nedavno je pušten update da gledaš DV koji je u .mkv fileu. Nije radilo, a stariji modeli nisu ni dobili update. https://www.reddit.com/r/LGOLED/comm...vision_on_mkv/
|
|
|
#20964 |
|
Premium
|
Namjena je kombinirana, svakako i neki film sa netflixa i slično. Bitno mi je da bude što veći, a opet da zadovolji neke osnovne uvjete. Ustvari htio sam pitati na kojem je najveća ušteda, da li su ovi po 40 i kusur posto popusta relne ponude u smislu popusta? Nisam dugo pratio temu, koliko vidim mini led je prvi do oleda. Onda neki mini led 85"? Koji? |
|
|
|
|
|
#20965 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ispadne ispod 1600e ako imaš ZABA karticu Ako ti je skup, onda TCL 85C6K za 1280e sad na akciji... Usporedba ova dva modela... Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. Jučer u 18:46. |
|
|
|
|
|
|
#20966 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#20967 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kako nikad nisam koristio interni LG media player, onda mi je sve to bilo prilicno nejasno ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20968 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20969 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
DV i DTS su kameni spoticanja kod LG-a. DV zbog razlike između toga je li upakiran u mkv ili mp4, a DTS zbog toga što kod jedne generacije plate licencu, a kod druge ne. Nego, imam zanimljiv problem, iliti "feature". Imam Plex na Synologyu gdje su filmovi, imam Plex na LG TV-u i to radi besprijekorno u mreži, isto i koristeći interni player. uvod... Nabavio sam par Sonos podnih lampi/zvučnika i stavio ih s obje strane kauča. Da bih ih spojio s TV-om, treba mi Sonos soundbar, a nemam mjesta za njega, pa sam se sjetio workarounda kako da ih upogonim u nekakav surround sustav pored Edifier 2.0 kompleta koji je spojen optičkim kabelom na TV. Spojio sam ih na Apple TV koji šalje zvuk normalno na Edifier i može paralelno slati na Airplay. Radi i zvuči odlično. E sad, kad zvuk samo ide na Edifier, sve radi ok Kad zvuk samo ide na Sonos (Airplay - bežično), sve radi ok. Kad zvuk ide na oba, delay je oko nekih 500ms Nije puno, ali je dovoljno da bude iritantno. Ne nalazim opcije za delay na Apple TV. Jel imao netko sličan problem? Drugi problem, kojem mislim da znam uzrok, ali da provjerim. Instaliram Plex na AppleTV, pokrenem bilo što sa Synologya, ali ne vuče. Naravno da imam 4k Apple TV verziju bez Ethernet porta, tako da je put svega poprilično dug i kompliciran... Synology je povezan na Apple Airport Extreme (router, jel), pa iz njega ide u TV, dok AppleTV mora bežično na ISP router, pa kroz Powerline preko stana do Airport Extreme, pa u TV. Dakle, jedino rješenje je nabavka Ethernet verzije Apple TV-a?
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|