|
|||||||||||
|
|
#6001 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Za penzionerku taman, ne mora trositi 400+ eura na win 11 koji ce je non stop pitati neke gluposti. U 15 godina su vec tri baterije promjenjene.
|
|
|
#6003 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#6005 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Može help jer mi nije jasno zašto dobivam poruku: W10 Your device is no longer receiving security updates. Zar mi u EU ne bi trebali dobivati support još godinu dana bezuvjetno. Ako idem na Enroll, onda mi uvjetuje MS account, a ja imam samo lokalni i ako baš ne moram želio bi da tako i ostane. Kompovi su mi 3. i 4. generacije Intela s 16 i 32 GB RAM-a. U čemu sam pogriješio? |
|
|
|
|
|
#6006 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Nigdje. Upravo se o tome radi ako napravis Enroll za ESU updates dobivas jos sluzbenih 1 godinu sigurnosnih zakrpa. To iziskuje izmedu ostalog upotrebu MS Accounta. Ako ne zelis nastavis 10-tku koristiti kako je ali se pobrini za adekvatnu softwersku zastitu. To je kolko je meni poznato jedini legalan nacin. |
|
|
|
|
|
|
#6007 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Zar nije cijeli svijet dobio godinu dana gratis ako se prijavi s MS accountom? Gdje je tu onda korist od toga što smo u EU? |
|
|
|
|
|
|
#6008 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kakve veze EU ima sa cijelom tom pricom? Pa nije EU zandar da odreduju MS-u kolko ce dugo davat support za svoje proizvode. Ovdje ces naci sve potrebne informacije. |
|
|
|
|
|
|
#6009 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Jeste, imas 3 opcije prodiuzavanja na 1g ali za svaku treba MS acc. EU nema veze s tim. EDIT: Sad ti citam prvi post. Ti si mislio da ce support pasti s neba onima koji su u EU? Ne znam odakle ti to. Win10 je "ugasen" ove godine ali eto, dat ce nam sansu jos godinu dana da se preselimo na win11. Nema EU u toj prici nigdje.
|
|
|
#6010 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
#6011 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
I baš razmišljam, tko se gejma, nema baš koristi od više od te 1 godine dodatne podrške jer ako sam dobro skužio i nV i AMD pružaju podršku još max godinu dana za svoje grafe. Nije da će grafa prestat radit na starim driverima, ali nije to to vj tj ovisi koje igre igraš. Pitanje je vremena kada će i ostali napustiti podršku za w10. A opet na stari HW koji se vuče na w11 se može staviti IoT LTSC 21h2 i bok. |
|
|
|
|
|
#6012 |
|
Registered User
|
To je to, recimo nekih pola godine od izlaska zadnjih drivera je neki limit. Nakon tog, zavisi sta su ti prioriteti. Ako je posao, svejedno. Ali ako je gaming..
|
|
|
#6013 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
poz. stavljam win 10 instalaciju paralelno da vrtim testove sa win11 pa me zanima, dali je zadnjih par mjesec bilo kakvih fakapa sto se tice win update cumulative updates na win10? da mozda treba izbjegavati latest and greatest?
|
|
|
#6014 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pazi da ti se BitLock - er ne upali "sam" a imaš Local account. Baš nedavno susjed / ftrend po ***io .... 😣 |
|
|
|
|
|
#6016 |
|
Moderator
|
A kao "slučajno" / nebi trebalo .... 💣 |
|
|
|
|
|
#6017 |
|
Registered User
|
|
|
|
#6019 |
|
Premium
|
stavio zadnji update. proslo uredno. pojavio mi se nekakav meet now dole kod sata. kako iscupati to smece? ja neznam kad ce ti kretenooidi shvatiti da default treba biti pitati usera oces nesto novo, a ne ovak... lol vidim spominje se skype, medutim meni toga nema. nikakav skype ne nalazim. kopam dalje. the M$ cancer needs to be cut out.
|
|
|
#6020 |
|
Moderator
|
Mogao si jednostavnije, lupit IoT pa puno manje muke ![]() |
|
|
|
|
|
#6022 |
|
Premium
|
nikky, ltsc iot je u igri. oces reci da se to nebi smjelo na njem pojavit? na toj ikoni ima smao hide i run. hide mi ne znaci nista jer ocito ce gofno ostati u pozadini. nit imam cameru, ni mikrofon, a to je os samo za gejming. kopam, trazim,... jel ima jos kakva novina koje nisam trenutno svjestan a koju treba iscupat? edit: citam sad "meet now icon is not added on win10 ent systems...". ocito krivo. sa registry i local group policy editor se opet samo sakrije ta glupa ikona. ono sto je zanimljivo je da se spominje svugdje da se to pojavi kad stavis skype, koji ja nemam uopce niti bi ga stavljao. cudno
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 24.11.2025. u 23:20. |
|
|
|
|
|
#6023 |
|
Registered User
|
Nisu te stvari kao na win11 da se iznova pale i pojavljuju. Kada ih sakrijes/ugasiš, vise ih nikada ne vidis. Mozes kroz gpedit mislim aktivirati "remove meet now" ali ne znam da li je i dalje ista metoda.
|
|
|
#6025 |
|
Moderator
|
Stavi wumgr, ne treba install / samo ga raspakiraš negdje, prvo postavi / potvrdi samo notify za update(s). Svako malo će iskakati notify da ima neki update, to samo brišeš / zatvoriš. U wumgr pažljivo biraš šta od update(s) ćeš pustiti tj. manualno instalirati. |
|
|
|
|
|
#6026 |
|
Premium
|
imam sledgehammer, on rjesava bilo kakve update probleme vec godinama. kroz njega pokrenes sta ćeš. i na w11 radi, iako malo prca tu i tam. Uninstall Meet Now From Windows 10 Using PowerShell ![]() edit: meni ovo prek powershella baca error, sto nije ni cudno, jer skype nemam. iskljucio ikonu preko gpedit-a. finiš
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 24.11.2025. u 23:35. |
|
|
|
|
|
#6027 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ma lako za taj meetnow, to se da "sakriti", sramota je da na enterprise verziji moraš prčkat po registriju da isključiš najgoru stvar: web search iz taskbara. Zlo i naopako. Al u ovih evo skoro desetak godina W10 apdejtovi mi nisu ništa polomili, možda zato što od 2019-te koristim LTSC. |
|
|
|
|
|
#6028 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni se na w10 jedino skršio defender history. I to je kao nebitno osim kada omoraš mogućiti false alarm pizdarije... i nijedno riješenje nisam mogao naći dok nisam naletio na DefenderUI koji ima opciju popravljanja historya, i to radi. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|