|
|||||||||||
|
|
#2851 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Zanimljiv razvoj događaja. Možda ih spora tranzicija W10->W11, rast prodaje Macbooka i sav taj backlash po internetima ponukaju na introspekciju. Pa izbace Windows Pro Pro ![]() |
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Jer je pokusaj vodenja normalnog, argumentiranog i konstruktivnog razgovora vredniji od toga da svi ignoriramo takve individue ili jos gore nastane svada, cak i kad imaju suprotno misljenje od naseg. Covjek uvijek mora pokusati biti bolji prema drugima i ne spasti na njihov nivo. Nikad neznas kad se i takvima pamet prosvjetli pa mozda i takvi shvate da takav nacin dijaloga na forumu ni u stvarnom zivotu nije pozeljan. Svatko ima pravo na svoje misljenje i pravo koristiti sto zeli na privatnim uredajima. Ustrajnost u racinonalnom i pozitivnom je lijek za takve stvari. Osim ako prijede u duboko trollanje i vrijedanje/omalovazavanje/podhebavanje. Onda treba takvima opalit digitalni samar. |
|
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
A da ne pricam nakon svakog updata kako resetiraju masu postavki, smatraju ljude korisnim idiotima i pitanje je vremena kad ce ponuditi pretplatu na Windowse. Mislim da sada svi placu za ludim Ballmerom, koliko god je bio lud, slusao je korisnike i nije ih omalovazao kao ovaj indijac. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#2855 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Citiraj:
Ballmer je bio legenda, bar je znao ljude i nasmijati . |
||
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Mocrosoft bi branio nikada, branim svoj izbor da sam zadovoljan ili čak jako zadovoljan sa windowsima 11. Kao što rekoh po mom iskustvu nikad nisu bili bolji, stabilniji, brži, samodostatni itd. Bio nedavno bug sa taskom i to je doslovno jedino što sam uspio skužiti, tj. ne bi ni skužio da se nije pisalo jer je popravljeno. I treba se pisati o problemima ali valjda se može pisati i kad ke netko zadovoljan. Može li bolje, uvijek može bolje. Valjda postoje ljudi koji ne prelaze jer su zadovoljni na nešto što uopće nije kompatibilno sa njihovim upotrebljivim zahtjevima. Jer to je samo OS, valjda nismo toliko glupi da ne znamo koji nam bolje koristi za naše potrebe. A Microsoft može sutra propast kaj se mene tiče. |
|
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
To da si ti zadovoljan ljudi ovdje mogu prihvatiti. Ono što ti ne možeš prihvatiti je da dobre stvari koje navodiš dolaze sa puno loših stvari. Tvoj odgovor na to je "šta me briga" i to je isto nešto što ljudi ovdje, uglavnom, prihvaćaju. Ako iz nijednog drugog razloga onda zato jer nema druge. Naravno da očekujem da ćeš nastaviti kontinuirano ponavljati kako tebe nije briga što MS radi s tvojim podacima. I to je ono što u pravilu izaziva reakcije ljudi. Nitko ne napada tvoj izbor niti tvoj nivo inteligencije, jer ih jednostavno nije briga. Naučio sam da se velika većina ljudi neće nikada promijeniti i to je tako. Problem je što ta masa vuče dolje sa sobom nas preostalu manjinu, a to je nešto što nikako ne mogu prihvatiti.
|
|
|
#2858 |
|
White Rabbit
|
Ni govora. Svijet treba Microsoft ali - u boljem i eticki prihvatljivijem obliku nazovimo to tako. Treba nam konkurencija i vise otvorenih standarda u ovom trenutku. I kao sto sam rekao - nitko tebi ne brani da koristis sto tebi odgovara na vlastitim racunalima. Ali negirati cjelokupnu situaciju i stanje stvari , te gurati glavu u zemlju ko noj i tvrditi da je sve super jer je tebi super - nije optimalno da se tako izrazim. Ako si svjestan svega i dalje zelis koristiti sto god zelis - nikog nije briga niti ima pravo to kritizirati. Samo imaj na umu da svi mi koji kritiziramo softwer (ne korisnike) to radimo jer imamo iskustva sa oba (ili vise proizvoda) i znamo da je kod konkurencije stosta bolje rijeseno (ne sve naravno, nema softwerskog rijesenja bez nedostataka , bugova i ostalih musica koje zivciraju barem 1 korisnika). Covjek u zivotu uvijek treba biti realan , bez obzira jel u pravu ili nije. |
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
White Rabbit
|
Nego natrag na standardni program: Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Zanima me tvoje viđenje ovog? https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=2482 Od Windows 95 do Windows 10, svi su bili brži u ovom kontekstu. Ili ne primjećuješ ili su Windows 11 jedini OS koji si koristio pa ti je ovo brzo ![]() Also, sva ta telemetrija (kod mene bar) vuče osjetno više resursa nego kod prethodnih Windows verzija, pogotovo vidljivo na slabijim office mašinama. Usudio bi se reći da je Microsoft hijackao naš hardver u svrhu data mininga, i zbog tog sva ta strka oko "kompatibilnosti" sa Windows 11, kako bi si osigurali brži hardware kako bi i dalje mogli neometano mineati podatke ![]() |
|
|
|
|
|
#2863 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
#2865 |
|
Uptime 99.99%
|
Kad se uspori samo kupis jos jaci komp. ![]() Ubacivanje dodatnih resursa na problem je uvijek pomoglo... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#2867 |
|
Premium
|
Taj best performance je nekada pomagao kada si imao hardware negdje blizu donje granice specifikacija. Ja sam u pravilu većinu toga gasio jer me nerviralo. A sada je to šta, workaround ![]()
|
|
|
#2869 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Nemojte bezveze gasit te efekte. To su trivijalne stvari za danasnji hardware. Nije to problem win11. Vec jednostavno resursi i upotreba hardwarea. Neki dan rendam nesto na poslu, vidim traje cijelu vjecnost. Kad, zauzece procesora 2-3%. Kontam WTF, gledam disk zauzece skoro 100%. Nesto po NVME drlja do besvjesti. Kad, on swapa na disk ono sto ide u RAM jer windows 11 misli da nema dovoljn rama. Komp ima 128GB DDR5. No comment.
|
|
|
#2871 |
|
Uptime 99.99%
|
Vjerojatno bi se culo non stop rostanje, to je nevjerojatno koliko windowsi pisu po ssdu. Jos malo ce i sata ssdovi postati prespori. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#2872 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Kaj se tiče upotrebe mojih podatak za njihov profit, meni ni iz džepa niti u džep. Tj. dobijem u džep njihov jeftin a dobar proizvod. Da se ne ponavljam. Većinom komentiram direktan proizvod. Ak ne valja velim sranje, ak valja pohvalim. Kad se sjetim kakvi su drlozi bili windowsi nekada ovo danas je divota. Ni brige ni pameti, gamepad u ruke i deri. Surfaj kam želiš, sve trpi bez problema. Nakon tri godine od instalacije, brzi kao i prvog dana. Ni jedno smrzavanje, bosd, neka blokada i sl. Citiraj:
Nemam pojma, ne sjećam se tu neke razlike kroz windowse. Vjerovatno je otvaranje foldera prije bilo daleko brže, meni i sad otvara brzo. To mi je totalno nebitno. Kaj se tiče windowsa koristim kompove puno prije windowsa, od zx spectruma Ono kaj se sjećam je virusna gamad koju danas ne vidim ko ni potrebu za antivirusnim programima, vatrozidom i sl. glupostima, pa čisti windowse i sl davna prošlost., instaliram/deinstaliram 50-100 igri i ništa, ništa nije povukao deinstalacijom i počelo kenjati. peri/deri. evo posnimio https://youtube.com/shorts/S7vs4NJa6...25uZ8hE540l7zh Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 17.11.2025. u 18:35. |
||
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ali nema veze, ako si ti zadovoljan. Znam da mene taj input lag toliko usporava da sam sigurno duplo sporiji u navigiranju kroz windows explorer (i standardno cut/copy/paste/delete) u usporedbi sa Win 7 i starijim. |
|
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Premium
|
https://youtube.com/shorts/aM90zpIkx...yeH_gnwRF1bQa- evo sa desktopa, vani je pljusak komp je nečujan da ne bi bilo ![]() Ja tu fakat ne vidim nikakv problem, ne kažem da nema laga ali da nisi sad spomanuo nebi ni znao. U biti nikad ni nemam foldere na desktopu. |
|
|
|
|
|
#2875 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#2877 |
|
White Rabbit
|
A gle pustite čovjeka na miru, za nekog tko nezna za bolje , ne shvaća (nit pokušava shvatiti bit rasprave ni činjenice koje se stavljaju na stol) ono što ima je zakon, tak je i naš Mladen. Starim ljudima ćemo oprostiti , ionak ih nebreš mjenjat. Nekad je značilo starost - mudrost. Danas više ne. Mladen ima svoj đir i to je to. Samo s druge strane - dali nam treba na forumu netko tko konstantno truje normalne rasprave što očito živcira većinu forumaša bez ikakvih posljedica? Shvaćam slobodu govora ali podjebavanje pola foruma (svjesno ili nesvjesno) bi trebalo biti izuzeto od toga. Za sve ima lijeka, pa tako i za ovakve , samo treba forumska Milicija početi trenirati strogoću. Mislim da bismo trebali kao forumska zajednica gledati da na forumu možemo civilizirano i činjenično raspravljati o temama bez ovakvih ragebait padobranaca. Bez obzira jesu li si sami krivi za svoj karakter i ophođenje sa ostalim članovima ili ne. Ili ćemo se svi ponašat kak spada ili...Tito. |
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Premium
|
Tomek, jedan kurtoazni čovjek koji živi van sistema, kada su ga pitali kako se ljudi slažu kada nema sistema da ih tlači, je kazao nešto tipa "better behave cordially or you might get shot!" Mislim da nam mladen dobro dođe za treniranje samodiscipline, dosadan bi bio svijet u kojem se svi slažu. Je da bi bilo lijepo da malo odmori, ali pretpostavljam da mu godi pažnja, pa eto. Nemam ja ništa protiv pro windows komentiranja, nego nabijanje po tome kako njega za ništa nije briga ![]()
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|